Лесли Грифит почина на 66-годишна възраст

Лесли Грифит, известна водеща и репортерка, почина на 10 август 2022 г. на 66-годишна възраст, като причината за смъртта й все още не е установена. Грифит, която е била на KTVU, е била диагностицирана с лаймска болест, след като е била ухапана от кърлеж през 2015 г. Не е сигурно обаче дали състоянието е имало роля за нейната смърт. На 11 август KTVU ще излъчи пълен некролог по време на новините от 10 часа сутринта. Подробности за погребението й ще бъдат оповестени скоро.

Смъртта на Лесли Грифит

Член на семейството на Грифит разказа как лаймската болест е увредила здравето й след ухапването от кърлеж. От 2016 г. водещата живее в Мексико. Симптомите на лаймската болест варират в зависимост от стадия на инфекцията и включват треска, обрив, парализа на лицето и артрит. Причината за смъртта на Грифит засега не е ясна, но е възможно тя да е починала в резултат на здравословни проблеми, свързани с възрастта. Няма налична информация дали е имала други здравословни проблеми освен лаймска болест.

Всичко за Лесли Грифит

Лесли Грифит, който е роден на 1 януари 1956 г., е известен писател и журналист. Тя започва кариерата си в Associated Press и The Denver Post, преди да премине в KTVU, където прекарва 25 години като писател и водещ на новини. В продължение на 22 години тя работи като общ репортер и водещ на KTVU’s Original Ten O’clock News в района на залива на Сан Франциско. Грифит беше самотният водещ на новините през уикенда в продължение на девет години и тя прекара 25-ия си рожден ден в Москва, отразявайки Студената война.

 Лесли Грифит

Въпреки че работи при трудни условия, тя успя да придобие информация и да създаде истории. Тя беше смятана за експерт по извънредни новини и единствената, която можеше да предостави информация, когато важните новини бяха популярни в световен мащаб. Лесли се увери, че зрителите имат актуална информация за всичко, което се случва по света. През годините тя подчертава проблема с туберкулозата при цирковите слонове и работи неуморно, за да премахне всички слонове от цирковете. През 2005 г. тя създаде стипендията Leslie R. Griffith Woman of Courage за подпомагане на млади жени.

 Лесли Грифит

Тя напуска KTVU през 2006 г. и започва да пише за интернет издания като The Huffington Post, San Francisco Chronicle и други. Освен изпълненията си като водеща на KTVU, тя играе героя във филма от 1999 г. Истинско престъпление. Тя работи върху филма „Когато падат гиганти“, който се фокусира върху пагубните последици от търговията със слонова кост, в която на всеки 15 минути бива заклан слон заради слонова кост.

Популярни Публикации