Leke Adeboye- Биография, възраст, нетна стойност, етническа принадлежност, височина, кариера

Леке Адебойе е известен нигерийски пастор, бизнесмен, инженер, влиятелен човек в социалните медии и предприемач от Лагос, щат Лагос, Нигерия. Леке е добре известен в страната със своите проповеди за Исус. Той е син на Енох Адебойе, известен нигерийски пастор и генерален надзорник на Изкупената християнска Божия църква (RCCG).

Леке, подобно на баща си, е известен пастор. Той работи като старши личен асистент на генералния надзорник на RCCG от януари 2008 г. Освен това той е и директор на операциите в Emmanuel Aviation. Адебой, като пастор, също се е появявал като гост на различни срещи и семинари за своите проповеди.

Според съобщения в медиите по-големият му брат Даре Адебойе е починал на 5 май 2021 г. на 42-годишна възраст в Екет, щата Аква Ибом. След смъртта на брат си, той публикува почит към него на страницата си във Facebook. Прочетете тази статия, за да научите повече за историята на живота на Leke Adeboye.Бързи факти

Пълно истинско име Oluwagbemileke Leke Adeboye.
Познат като Леке Адебойе
Възраст (към 2020 г.) 38 години.
Професия Пастор и бизнесмен.
Дата на раждане 20 май 1982 г. (четвъртък).
Място на раждане Лагос, щат Лагос, Нигерия.
образование Магистър по управление на инженерни проекти.
Алма матер 1. Командвайте средно училище Ибадан.
2. Колеж Белърбис.
3. Университетът на Хартфордшир.
4. Университет Борнмът.
Нетна стойност -10 милиона USD (приблизително).
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 9″.
Тегло (прибл.) В килограми: 75 кг.
Цвят на очите черен.
Цвят на косата черен.
Националност нигерийски.
Етническа принадлежност Смесен (африкански произход).
Религия Кристиян.
Зодия Телец.

Биография на Leke Adeboye

Леке Адебойе е роден на 10 октомври Четвъртък, 20 май 1982 г., в Лагос, щат Лагос, Нигерия, Oluwagbemileke Leke Adeboye е роден на родителите си като Oluwagbemileke Leke Adeboye. Произхожда от християнско семейство. Леке Адебойе е на 38 години според датата на раждане (към 2020 г.).

Всяка година на 20 май Леке празнува рожден ден. Що се отнася до образованието му, Леке посещава средно командно училище Ибадан в родния си град. След това той се премества в Англия, за да продължи образованието си.

За завършването на гимназията той се записва в Bellerbys College. По-късно той се записва в университета в Хартфордшир, където получава магистърска степен по аерокосмическо инженерство.

Освен това той получава магистърска степен по управление на инженерни проекти от университета в Борнмът. След завършване на висшето си образование се завръща в Нигерия и започва да работи върху кариерата си. Сега той е известен пастор и бизнесмен.

Oluwagbemileke Leke Adeboye, по-известен като Leke Adeboye, е роден в семейство на пастор. Баща му е известен нигерийски пастор на име Енох Адеджаре Адебойе. Майка му, Foluke Adenike Adeboye, също е пастор.

Що се отнася до неговите братя и сестри, той има двама братя и една сестра. Имената на неговите братя и сестри са Dare Adeboy, Adeolu Adeboye и Bolu Adubi. Според източници брат му Даре е починал на 5 май 2021 г. на 42-годишна възраст.

  Леке Адебойе

Леке Адебой със съпругата си (Източник: Pinterest)

Leke Adeboye Приятелка и срещи

С кого се среща Леке Адебойе? Leke Adeboye в момента живее в щата Лагос, Нигерия, според източници. Той се радва на щастлив семеен живот със съпругата си Титилопа Адебойе. Според източници съпругата му Титилопе е главен изпълнителен директор на OASIS Suya Eatery and Sharwama.

Освен това работи в сладкарницата на Мими. Що се отнася до децата му, Леке Адебойе е горд баща на три деца. Той обаче не разкрива имената на децата си пред медиите.

Опитайте Adeboye Professional Life

Според неговия профил в LinkedIn, Leke Adeboye започва кариерата си като главен изпълнителен директор на Oasis Suya Spot. Леке подаде оставка от позицията си на главен изпълнителен директор през 2013 г. след 5 години на работа. Позволете ми да ви информирам, че той работи като директор по операциите в Emmanuel Aviation от март 2009 г.

Като син на известен пастор, Leke Adeboye решава на млада възраст да разпространява Божието слово по целия свят. Леке се присъедини към Изкупената християнска църква на Бог, след като завърши образованието си през 2008 г.

В момента той е старши личен асистент на генералния надзорник на RCCG. Освен това Leke е свирил на живо на редица срещи и семинари.

Leke Adeboye Безплатно изтегляне на Mp3

Колко е нетната стойност на Leke Adeboye? Той изнася мотивационни речи и Исус проповядва в различни образователни институции и семинари. Нетното състояние на Leke Adeboye се оценява на -10 милиона USD към 2021 г. (приблизително) от кариерата си.

Факти

  • Според докладите Леке Адебойе също е успешен бизнесмен.
  • Той е професионален инженер, според пълномощията му.
  • Oluwagbemileke Leke Adeboye също има канал в YouTube с над 2,63 хиляди абонати (към май 2021 г.).
  • В своя канал той качва предимно най-новите си видеоклипове от семинари.

Популярни Публикации