Кристофър Лий- Wiki, възраст, нетна стойност, съпруга, брак, височина

Кристофър Лий е английски актьор, певец и автор, който работи в развлекателната индустрия повече от седем десетилетия, започвайки през 1946 г. Този актьор е добре известен с това, че играе злодеи и е най-известен с ролята си на граф Дракула във филма „Hammer Horror“ . Преди това той е служил в Кралските военновъздушни сили, преди да влезе в тази област. Лий е бил офицер за връзка към Изпълнителния директор на специалните операции, докато е работил като офицер от разузнаването. По подобен начин той се пенсионира през 1946 г. и преследва кариера като актьор. Освен това той е певец, записал разнообразна музика и опера. Той също така получи наградата Spirit of Hammer на церемонията по връчването на наградите Metal Hammer Golden Gods през 2010 г. За съжаление, този актьор почина на 7 юни 2015 г.

Бързи факти

Истинско име Кристофър Франк Карандини Лий
Псевдоним Кристофър
Известен като актьор
Възраст 93-годишен
рожден ден 27 май 1922 г
Родно място Белгравия, Лондон, Англия
Зодия зодия Близнаци
Етническа принадлежност английски и италиански
Националност британски
Религия християнството
Височина 6 фута 4 инча
Тегло 75 кг
Измервания на тялото N/A
Размер на бицепса N/A
Цвят на очите черен
Цвят на косата Бяло
Номер на обувка 9 (САЩ)
Приятелка/запознанства N/A
Съпруг N/A
Нетна стойност 25 милиона долара
Марки N/A
Хоби Актьорство

Кристофър Лий Биография

Кристофър Лий пълното име е Кристофър Франк Карандини Лий и е роден в Белгравия, Лондон, Англия, на 27 май 1922 г. Тролоуп Лий е син на офицер от британската армия Джефри Лий и графиня Естел Мари. По същия начин той живее в Швейцария с майка си и сестра си, след като родителите му се развеждат, когато той е дете. Роден е под знака на Близнаци.

Височина, тегло на Кристофър Лий

Кристофър Лий беше от британска националност и етническата му принадлежност беше бяла. Той беше от английски и италиански произход. Освен това той беше висок 6 фута 4 инча (1,94 м/194 см) и тежеше около 75 кг (165 фунта). Освен това имаше чифт черни очи и бяла коса.Кристофър Лий Хайт (Източник: Instagram)

Кристофър Лий образование

Академията Мис Фишър и училището Сънър Фийлд бяха посещавани от Кристофър Лий. След това получава стипендия в Уелингтън Колидж, където учи старогръцки и латински.

Съпруга на Кристофър Лий, брак

Биргит „Гите“ Лий, датски модел, се жени за Кристофър Лий през 1961 г. През 1963 г. тази двойка има дъщеря на име Кристина Ерика Карандини Лий.

кариера

Кристофър The e прави своя филмов дебют като Чарлз във филма „Коридор от огледала“ от 1948 г. През същата година той се появява в редица филми, включително „Една нощ с теб“, „Хамлет“, „Песен за утрешния ден“, „ Penny and the Pownall Case' и 'Scott of the Antarctic'. Той също така има некредитирани роли във филми като 'Quo Vadis' през 1951 г., 'The Crimson Pirate', 'Top Secret', 'Moulin Rouge' през 1952 г., ' Les Vacances de Monsieur Hulot“ през 1953 г. и „The Dark Avenger“ през 1955 г. Освен това той озвучава в „Alexander the Great“ през 1956 г. и играе и се появява като The Creature във филма на ужасите „The Curse of Frankenstein“ през 1957. Кристопър е бил хвърлен предимно в роли на злодеи. След това получава големия си пробив в ролята на граф Дракула във филма „Дракула“ от 1958 г. Първата част от филмовата поредица на Hammer Horror. Питър Кушинг, Майкъл Гоф и Мелиса Стриблинг участваха в него.

Що се отнася до поредицата на Лий, той прави своя телевизионен дебют в „Дъглас Феърбанкс, младши, представя“ от 1953 до 1956 г. След това се появява в редица филми, включително „Моби Дик – репетиран“ през 1955 г., „Моряк на късмета“ през 1956 г., „The Errol Flynn Theatre“ през 1957 г., „Ivanhoe“ през 1958 г. и „Tales of the Vikings“ през 1960 г. Освен това той играе Луцифер в „Poor Devil“ през 1973 г. и капитан Зандор в „Space: 1999“ през 1976 г.
Той също така се появява в телевизионни филми като „Капитан Америка II: Смъртта твърде скоро“, „Пиратът“, „Мазерати и мозъкът“, „Голиат чака“ и много други. По същия начин той е добре известен с ролята си на Шерлок Холмс в телевизионния филм от 1991 г. „Шерлок Холмс и главната дама“.

Нетната стойност на Кристофър Лий

Нетната стойност на Кристофър Лий се оценява на 25 милиона долара към момента на смъртта му. Той печелеше чрез развлекателната си кариера преди смъртта си.

Любопитни факти

  1. Смятан е за един от легендарните актьори в Холивуд.
  2. Той живееше със семейството си, преди да почине.
  3. Той почина от старост.

Популярни Публикации