Крист Новоселич - Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, кариера, нетна стойност

Крист Новоселич е известен американски музикант, художник, писател и политически активист. Крист Новоселич е най-известен като басист на популярната рок група Nirvana. През цялата си кариера той си сътрудничи с различни други групи, включително Eyes Adrift, Melvins, Sweet 75, Sky Cries Mary и други.

Бързи факти

Пълно име: Крист Новоселич
Дата на раждане: 16 май 1965 г
Възраст: 56 години
Хороскоп: Телец
Късметлийско число: 6
Щастлив камък: Емералд
Щастлив цвят: зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Дева, Рак, Козирог
Пол: Мъжки
Професия: Музикант
Държава: елен
Височина: 6 фута 8 инча (2,03 м)
Семейно положение: женен
Дата на сключване на брак: 27 февруари 2004 г
Съпруга Дарбъри Айн Стендеру
Развод Hyrka на Shell
Нетна стойност 60 милиона долара
Цвят на очите зелено
Цвят на косата Сив
Родно място Комптън, Калифорния
Националност американски
Етническа принадлежност кавказка
Религия християнството
образование Лос Анджелис Leland Street School, Miller Jr. High School, Aberdeen High School, Washington State University Global Campus
баща Робърт Новоселич
Майка Диана Новоселич
Братя и сестри Робърт Новоселич
деца две

Крист Новоселич Биография

Крист Новоселич е роден на 16 май 1965 г. в Комптън, Калифорния, САЩ. Към 2022 г. той ще бъде на 56 години. Робърт Новоселич е негов баща, а Диана Новоселич е негова майка. Освен това той има брат на име Робърт Новоселич и майка на име Диана Новоселич. Той е от американски произход и следва християнската вяра. Освен това той е от кавказки произход. Неговата зодия е Телец според астрологията.

Крист Новоселич Образование

По отношение на формалното образование, той завършва гимназия в училище Leland Street в Лос Анджелис в родния си град. Той също така посещава гимназия Милър младши и гимназия Абърдийн. Той също така завършва следдипломното си обучение в Глобалния кампус на Вашингтонския държавен университет.Височина и тегло на Крист Новоселич

Крист Новоселич е много привлекателен и има прекрасна личност. Знаменитостта е висока приблизително 6 фута и 7 инча. Докато тежи 98 кг. Освен това, когато става въпрос за цялостни измервания на тялото, диапазоните на числата все още не са разкрити. Очите му са зелени и има сива коса.

  Крист Новоселич

Крист Новоселич със съпругата си (Източник: Pinterest)

кариера

По отношение на кариерата Крист Новоселич е известен автор, музикант, режисьор и вестникарски колумнист/блогър. Той е и политически активист. Музикантът има много значителни приноси към музикалната индустрия и обществото. Всичко започна, когато брат му го запозна с Кърт Кобейн. Кърт беше впечатлен от уменията му да свири на китара и го покани да се присъедини към групата му Nirvana, която сформира с Арън Бъркхард. Bleach, Nevermind и In Utero бяха трите им студийни албума.

Въпреки това, групата се разпада след смъртта на Kurt Cobain през 1994 г. Крист по-късно сформира друга група, Sweet 75, с Yva Las Vegas през 1995 г. През 1997 г. той издава албум, наречен Sweet 75 с тази група. През цялата си кариера той е работил върху различни албуми с различни групи.

Той издава Live from the Battle in Seattle, Eyes Adrift With Eyes Adrift, Love, and Fight с група Flipper, албум Invitation с Filthy Friends, албум 3rd Secret с 3rd Secret band и така нататък с The No WTO Combo. Освен това той си сътрудничи с различни други изпълнители по различни песни.

Освен това, много талантливият артист режисира първия си филм L7: The Beauty Process, псевдодокументален филм, базиран на концертни кадри, заснети в три американски града. Той също така се появява във филма World's Greatest Dad, заедно с Робин Уилямс.

Той също така написа книгата „Гръндж и правителство: Да поправим тази счупена демокрация!“ През 2004 г. Следвайки своите писания, той преди това е писал блогове за уебсайта Seattle Weekly. Напоследък е политически активен. На президентските избори през 2008 г. той подкрепи сенатора демократ Барак Обама.

Нетна стойност на Крист Новоселич

Крист Новоселич се радва на комфортен начин на живот със семейството си. Към днешна дата той е известен и богат в резултат на работата си. Освен това към 2022 г. общата му нетна стойност се оценява на около 60 милиона щатски долара към октомври 2022 г.

Крист Новоселич Съпруга, брак

Преминавайки към романтичния и личен живот на Крист Новоселич, той е женен. На 27 февруари 2004 г. той се жени за Дарбъри Айн Стендеру. Имат две деца и живеят охолен живот. Освен това, той преди това се ожени за Шели Хиркас на 30 декември 1989 г. Въпреки това, те се разведоха през 1999 г. Въпреки че той е отворен за предпочитанията си по пола. И до днес той не е имал спорни събития.

Популярни Публикации