Крис Дейвидсън, шампион по сърф, почина на 45-годишна възраст

Крис Дейвидсън , известен сърфист, почина на 24 септември 2022 г. на 45-годишна възраст, след като участва в сбиване пред бар на средното северно крайбрежие на Нов Южен Уелс. Кели Слейтър, дългогодишният противник на Дейвидсън, му отдаде почит в история в Instagram, като написа:

Още един войник беше убит вчера. #RipChrisDavo. Имах няколко хубави битки с този човек. Един от най-природно надарените сърфисти, които съм срещал.

Докато туитваше за смъртта на Крис, изпълнителният директор на Surfing NSW Марк Уиндън го описа като фигура, по-голяма от живота.Причината за смъртта на Крис Дейвидсън

Крис Дейвидсън беше убит, след като се предполага, че е бил нападнат в селски пъб в Нов Южен Уелс, Австралия. На 24 септември, около 23 часа, Дейвидсън се сби с човек на име Хрант Коулман, след което Дейвидсън рухна и нарани главата си на бетона. Полицията отговори на оплакване от бара Sportsman’s Way в South West Rocks и когато пристигнаха, Дейвидсън беше в безсъзнание на земята. Парамедиците дойдоха с линейка и откараха Крис в местна болница, където той почина малко след това.

 Крис Дейвидсън

Коулман беше задържан рано сутринта в неделя в дома си в Саут Уест Рокс. Според Daily Telegraph Грант е брат на главния треньор на NSW Waratahs Darren Coleman. 42-годишният е обвинен в причиняване на смърт чрез нападение. В същия ден той се яви в съда за освобождаване под гаранция в Порт Макуори и му беше отказана гаранция.

Всичко за Крис Дейвидсън

Всеки уебсайт дава различна дата на раждане на Крис Дейвидсън. Някои хора посочват 1976 г., докато други твърдят, че 1977 г. В началото на 90-те години той е бил член на отряда Rip Curl Search, а списанието за сърфиране Tracks го определя като един от най-забележителните сърфисти в света по онова време.

Той започва кариерата си на 19-годишна възраст и получава уайлдкард за Rip Curl Pro в Bells Beach. Преди това Дейвидсън беше победил Кели Слейтър в Rip Curl Pro Portugal през 2010 г. и беше оценен на 14-то място в света по сърф през тази година. Впоследствие той се оттегли от професионалното сърфиране.

 Крис Дейвидсън

Той е представлявал Австралия в редица международни състезания, включително 2009 Billabong Pro в Испания. Той стигна до финала, но загуби. В ранна възраст Дейвидсън е свързан с екипа на Rip Curl Search, където прави няколко безплатни кадри за сърфиране със своя приятел Мик Фанинг. Преди кариерата си на сърф, той претърпя много операции, като същевременно се занимаваше със семейни проблеми и наркомания. Той обаче се завръща през 2000 г. и започва да се състезава в много състезания. Въпреки популярността му като сърфист, нищо не се знае за работата и образованието му.

Потребителите на Twitter отдават почит

Крис Дейвидсън се е утвърдил като умел сърфист през годините. Когато новината за смъртта му се разпространи в Twitter, мнозина споделиха скръбта си. Дейвидсън е оцелял от членове на семейството си, чиито имена все още не са разкрити.

Популярни Публикации