Колко пари има Лу Добс, след като Fox Business отмени шоуто му?

Fox Business Network е отменен Лу Добс ‘ известна едноименна програма, Lou Dobbs Tonight, през февруари 2021 г. Отмяната дойде като изненада, тъй като Добс беше приключил последния си епизод със своя стандарт Присъединете се към нас тук утре и ще се видим тогава обжалване. Обещаното „утре“ така и не пристигна, тъй като медиите на Fox News отмениха шоуто на 5 февруари 2021 г.

Новината шокира всички, включително феновете на Добс и други медии, тъй като той беше един от най-високо оценените водещи в телевизията и шоуто му вървеше гладко от 1980 г. Въпреки това, мрежата не даде обяснение за отмяната, освен да заяви, че това беше част от следизборната програма.

Причина за анулирането

Мрежата обаче не предостави съществена причина за отмяната, освен да повтори, че това е част от следизборните програмни промени. Въпреки че мрежата отказа да предостави подробности, мнозина спекулираха, че отмяната има нещо общо с участието му в съдебно дело за клевета на стойност 2,7 милиарда долара. Софтуерна компания с право на глас, Smartmatic, беше завела дело за клевета срещу Fox News и тримата му водещи, Мария Бартиромо, Джанин Пиро и Лу Добс, само ден преди предаването му да бъде отменено.Компанията обвини мрежата и Добс, поддръжник на Доналд Тръмп, в разпространение на невярна информация за ролята им в изборите. Fox News обаче не коментира дали това е основната причина за внезапното отменяне.

Въпреки отмяната на шоуто, Добс остава с договор с Fox News. Възпитаникът на Харвард пък едва ли ще се появи в мрежата. Той изрази недоволството си от решението на шоуто, като ретуитна туитове от своите последователи, които се противопоставят или критикуват Fox и последните промени в него. Нетната стойност и заплатата на Добс бяха безспорно засегнати, след като Fox News отмени известното му шоу.

В допълнение, кариерата включва CNN

Добс, който е роден на 24 септември 1945 г., работи в журналистиката повече от четири десетилетия. Консервативният коментатор започва кариерата си като репортер и водещ за няколко новинарски радио мрежи, включително KBLU и KING-TV.

Тед Търнър се свързва с него по време на годината на създаване на CNN през 1979 г. и го кани да се присъедини към разрастващата се медийна компания. До 1980 г. той се издига до позицията на главен икономически кореспондент. През 2001 г. той започва да води Moneyline, програма за бизнес новини.

  Лу Добс

Лу Добс

По-късно той напусна CNN, за да стартира уебсайта за астрономически новини Space.com, но бързо се върна, за да води новинарската програма на Лу Добс тази вечер. Въпреки това, зрителите на Доб бяха изненадани през 2009 г., когато той внезапно напусна CNN. Твърди се, че напускането му се дължи на разногласия с мениджърския екип. След CNN той се завръща в радиото, където води своето национално синдикирано шоу в продължение на три години, от 2009 до 2012 г.

Междувременно, след ожесточено напускане на CNN, той бързо се присъединява към конкурентна телевизионна станция. През 2010 г. той се завърна в редакцията като водещ на Lou Dobbs Tonight по Fox News Network, само година след като напусна CNN.

Нетната стойност на Лу Добс

Работата му за престижни новинарски мрежи като CNN и Fox News му спечели слава и голяма заплата, която той използва, за да увеличи нетната си стойност. Лу Добс има нетна стойност от 20 милиона долара към октомври 2022 г и заплата от 5 милиона долара, според Celebrity Net Worth.

Той притежава ферма за коне от 300 акра и къща за 1,2 милиона долара на Eagle Terrace в Ibis Golf & Country Club в Уест Палм Бийч. Добс и съпругата му Деби Сегура живеят във фермата си. Освен това той е автор на 11 книги, включително The Next Business Frontier, Upheaval и Putin’s Gambit: a Novel.

Националната академия за телевизионни изкуства и науки отличи политическия коментатор с наградата 'Джордж Фостър Пийбоди' и наградата 'Еми' за цялостно творчество.

Бързи факти

Пълно име Лу Добс
Дата на раждане 24 септември 1945 г
Възраст 76 години, 1 месец
Височина/колко висок?
6 фута и 2 инча
Професия журналист
Бащино име Франк Добс
Име на майката Лидия Мей
Полова идентичност Мъжки
Е женен? да
Гей ли е?
не
Нетна стойност 16 милиона долара

Популярни Публикации