Кой е Волфганг Пък? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност, височина

Един от най-богатите готвачи в света, Волфганг Пук се е научил да готви от майка си, преди да получи официално обучение в множество ресторанти.

Бързи факти

Празнувано име: Волфганг Пък
Истинско име/пълно име: Волфганг Йоханес Пук
Пол: Мъжки
Възраст: 73 години
Рождена дата: 8 юли 1949 г
Родно място: Санкт Файт ан дер Глан, Австрия
националност: американски, австрийски
Височина: 1,72 м
Тегло: 73 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Гелила Асефа (м. 2007), Барбара Лазароф (м. 1983–2003), Мари Франс Труйо (м. 1975–1980)
деца: Да (Байрън Пък, Камерън Пък, Александър Волфганг Пък, Оливър Волфганг Пък)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Австрийско-американски готвач, ресторантьор и актьор
Нетно състояние през 2022 г.: 100 милиона долара

Биография на Волфганг Пък

Волфганг Йоханес Топфшниг е роден в Санкт Файт а дер Глан, Австрия, на 8 юли 1949 г. Когато майка му Мария Топфшниг се омъжва за Йозеф Пък, след като баща му и майка му се разделят или разделят, Волфганг променя фамилното си име от Топфшниг на Пък. Мария Топфшниг, майката на Волфганг Пук, е първият човек, който го е научил да готви. От време на време е работила и като сладкар.

Волфганг Пък има кулинарно обучение в редица заведения за хранене, включително Hotel de Paris, L’Oustau de Baumanière и Maxim’s.  Възраст на Волфганг Пук

Волфганг Пък

Възраст, височина, тегло на Волфганг Пук

Волфганг Пък е роден на 8 юли 1949 г. Той е на 73 години към 2022 г. Висок е 1,72 метра и тежи 73 килограма.

кариера

Скоро след като завършва цялото си обучение, Волфганг Пък имигрира в САЩ през 1973 г. Той прекарва две години в работа в La Tour, ресторант в Индианаполис. След това Волфганг Пък се премества в Лос Анджелис, където работи и има дял в ресторант Ma Maison.

„Модерно френско готвене за американската кухня“ на Волфганг Пък: Рецепти от носителя на наградата „Джеймс Биърд“, готвач-собственик на Spago беше заглавието на първата му книга, която той публикува през 1981 г. След това той и бившата му съпруга Барбара Лазаров стартираха Spago, ресторант на Sunset Strip в Западен Холивуд. Но през 1997 г. те преместиха оригиналния ресторант Spago от първоначалното му място в Бевърли Хилс.

Wolfgang Puck Fine Dining Group, Wolfgang Puck Worldwide, Inc. и Wolfgang Puck Catering са само част от фирмите, които Wolfgang Puck е основал. Бизнесът му има връзки с много хотели и ресторанти.

Волфганг Пък също участва в редица филми и телевизионни предавания. Той е участвал в няколко филма, включително документалния филм „Борбата за храна“, романтичната комедия „Просто десерти“ и анимационната комедия „Смърфовете“. Има и други предавания, в които се появява Волфганг Пък, като криминалната драма Лас Вегас, драмата 90210 и др.

Признание и постижения

За усилията на Волфганг Пък и тези на неговите ресторанти, Волфганг Пък е спечелил редица престижни награди и отличия. Наградите и отличията, получени от Волфганг Пук, са изброени по-долу.

  • Наградата за изключителен готвач от фондация Джеймс Биърд.
  • Награда за хуманитарна дейност на годината Джеймс Биърд (1994).
  • Награда за изключителен ресторант от Джеймс Биърд (Спаго Бевърли Хилс).
  • Награда за отлично обслужване на Джеймс Биърд (Spago Beverly Hills).
  • Награда за цялостен принос на Джеймс Биърд.
  • Звезда от Алеята на славата за 2017 г.
  • Победител в Сребърна табела за 2017 г. в IFMA.
  • Победител в златната плоча на FMA за 2017 г

Нетната стойност на Волфганг Пък през 2022 г

Волфганг Пък се смята, че струва повече от 100 милиона долара към юли 2022 г. Той спечели богатство от работата си като главен готвач, от бизнеса си и от ресторанта Spago, който има локации по целия свят. Волфганг Пък печели пари от книгите, които пише и е съавтор. Неговата най-нова книга, Wolfgang Puck Makes It Healthy: Light, Delicious Recipes and Easy Exercises for a Better Life, е в съавторство с Чад Уотърбъри.

Един от най-богатите готвачи в света е Волфганг Пук. Скоро след като прекарва няколко години в ресторант в Индианаполис, той започва да отваря нови заведения. В момента има локации на веригата ресторанти Spago по целия свят. Гелила Асефа и Волфганг Пук са щастливо женени и двойката има две деца заедно.

Волфганг Пък Съпруга, брак

От 1975 до 1980 г. Волфганг Пък е женен за първи път за Мари Франс Труйо. От 1983 до 2003 г. той е женен за Барбара Лазароф, продуцент. Камерън и Байрън Пък са родители на двамата сина на Волфганг и Барбара.

През 2007 г. Волфганг Пук се жени за модната дизайнерка Гелила Асефа. Оливър Волфганг Пък и Александър Волфганг Пък са двамата сина на Волфганг и Гелила.

Популярни Публикации