Кой е Виталик Бутерин? Wiki, възраст, приятелка, нетно състояние, етническа принадлежност, тегло

Виталик Бутерин е руско-канадски програмист, който е съосновател на списание Bitcoin и е създател на проекта Ethereum. Тази платформа е за разработване на базирани на блокчейн децентрализирани онлайн услуги, базирани на интелигентни договори. Дебютира през юли 2015 г.

Бързи факти

Празнувано име: Виталик Бутерин
Истинско име/пълно име: Виталий Дмитриевич Буерин
Пол: Мъжки
Възраст: 28 години
Рождена дата: 31 януари 1994 г
Родно място: Коломна Русия
националност: руско-канадски
Височина: 1,86 м
Тегло: 75 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Неженен
Съпруга/съпруга (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/приятелка (име): N/A
Виталик Бутерин гей ли е?: НЕ
Професия: Програмист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 120 милиона долара

Биография на Виталик Бутерин

Виталик Бутерин е роден на 31 януари 1994 г. в Коломна, Московска област, Русия в семейството на Дмитрий Бутерин и Наталия Амелин. Той живее в този район до около шестгодишна възраст, когато баща му и майка му имигрират в Канада в търсене на по-добри възможности за работа.

Докато е в началното училище в Канада, той е поставен в клас с таланти и осъзнава, че е привлечен повече от математика, програмиране и икономика. Той отиде в гимназията Абелар. Бутерин се записва в университета Ватерло в Канада през 2012 г., но се отказва през 2014 г.  Витална Бутерин възраст

Витална Бутерин възраст

Възраст, височина, тегло на Виталик Бутерин

Виталик Бутерин е роден на 31 януари 1994 г. и към 2022 г. е на 28 години. Висок е 1,86 метра и тежи 75 килограма.

кариера

Виталик Бутерин срещна човек, който се опитваше да започне биткойн блог в биткойн чат стая някъде през 2011 г., който му предложи ,50 на статия, на което той с радост се съгласи. Той допринесе за сайта, докато не беше принуден да затвори поради липса на основно внимание. На следващата година той беше потърсен за стартиране на нова публикация, наречена Bitcoin Magazine. Въпреки че започна това за забавление, без да има представа къде ще го отведе, то започна да отваря врати към успеха за него.

Той приема позицията и става първият съосновател на компанията, както и виден писател. В допълнение към други публикации, като Bitcoin Weekly, той пише по теми, свързани с биткойн. Списание Bitcoin започна да публикува печатно издание през 2012 г. и беше наречено първото сериозно издание, посветено на криптовалутите. Бутерин продължи да пише за списанието, след като то беше закупено от BTC Media в средата на 2014 г.

Бутерин е съосновател и инвеститор в Ethereum, децентрализирана мрежа за копаене и платформа за разработка на софтуер, която улеснява създаването на нови криптовалути и програми, които споделят един блокчейн. Бутерин изрази благодарност за възможността да работи в такава интересна и интердисциплинарна област на индустрията, защото това му позволи да взаимодейства с видни криптографи, математици и икономисти.

Постижения и награди

Виталик Бутерин спечели няколко награди, включително Thiel Fellowship Award и World Technology Award в категорията IT Software през 2014 г. През 2016 г. той беше включен в списъка на Fortune 40 Under 40. През 2018 г. Forbes публикува 30 под 30 списъци, а Fortune публикува 40 под 40 списъци.

Нетната стойност на Виталик Бутерин през 2022 г

Виталик Бутерин има приблизителна нетна стойност от 0 милиона към октомври 2022 г. Той е натрупал състоянието си чрез брилянтния си ум и изключителен принос към индустрията на програмирането. В пика на пазара на криптовалута през 2017 г. нетната му стойност се оценяваше на около 630 милиона долара. Нека просто кажем, че ако продаде своя Ethereum през 2016 г., той ще струва повече от 0 милиона в момента.

Виталик Бутерин е гений. Той основава Ethereum на 18-годишна възраст. Резултатите от неговите IQ типове са неизвестни, но според някои хора той е някъде между 140 и 160. Алберт Айнщайн и Ричард Файнман са двама известни хора, които имат IQ, подобен на неговия.

Виталик Бутерин Гадже, Запознанства

Виталик Бутерин е все още млад мъж, не е женен и не е разкрито дали в момента се среща с някого или не. За първи път чува за биткойн от баща си, но все още не е инвестирал в него. През същата година той е съосновател на нова онлайн публикация (Bitcoin Magazine). Bitcoin Magazine е един от най-популярните онлайн източници за биткойн новини. До 2014 г. е съосновател.

Бутерин имаше идея за нова пълна блокчейн на Turing, докато все още работеше с биткойн през 2013 г. Той продължи да пише бялата книга и нарече новата блокчейн Ethereum. Получи положителни партньорски отзиви.

Популярни Публикации