Кой е Ууд Харис? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, етническа принадлежност

Ууд Харис е известен американски актьор. Той е най-известен с ролята си в първите три сезона на криминалния драматичен телевизионен сериал The Wire. През 2001 г. той е номиниран за награда за изображение на NAACP и Blockbuster Entertainment Award за изпълнението си в Remember the Titans (2000).

През 2017 г. получава награда Black Reel за работата си в минисериала The New Edition Story. Другите му известни филми включват Ant-Man (2015), Creed (2015) и Blade Runner 2049. (2017).

Бързи факти

Празнувано име: Ууд Харис
Истинско име/пълно име: Шервин Дейвид Харис
Пол: Мъжки
Възраст: 52 години
Рождена дата: 17 октомври 1969 г
Родно място: Чикаго, Илинойс, САЩ
националност: американски
Височина: 1,91 м
Тегло: 78 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Ребека Харис (м, 2001)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (2 деца)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Ууд Харис гей ли е?: не
Професия: актьор
Заплата:
Нетно състояние през 2022 г.: 4 милиона долара

Биография на Ууд Харис

Ууд Харис , истинско име Шервин Дейвид Харис , е роден на 17 октомври 1969 г. в Чикаго, Илинойс, САЩ. Мати и Джон Харис, родителите му, го раждат. Баща му е бил шофьор на автобус, а майка му е била шивачка. Стив Харис, по-големият му брат, също е актьор.Що се отнася до образованието, той посещава гимназията Сейнт Джоузеф в Уестчестър. По време на престоя си там той участва в баскетбол. След това посещава университета на Северен Илинойс (NIU) и получава бакалавърска степен по изкуства по театрално изкуство. Има и магистърска степен по изкуства от Нюйоркския университет.

Wood Harris Възраст, височина, тегло

Ууд Харис е роден на 17 октомври 1969 г., към днешна дата 19 юни 2022 г. е на 52 години. Висок е 1,91 м и тежи 78 кг.

  Ууд Харис

Ууд Харис

кариера

Кариерата на Ууд Харис започва през 1994 г., когато той участва в спортния филм Above the Rim с популярните актьори Дуейн Мартин и Тупак Шакур. През годините след това той се появява в редица филми и телевизионни предавания, включително The Siege (1998), New York Undercover (1998) и Spenser: Small Vices (1999).

Той се превъплъщава в легендарния рок китарист Джими Хендрикс в биографичния телевизионен филм Хендрикс през 2000 г. През същата година той участва в Remember the Titans, биографичен спортен филм, за който получава Blockbuster Movie Award и номинация за NAACP Image Award. Две години по-късно, през 2002 г., той участва в Paid in Full, криминална драма, която сега се смята за култова класика.

Той се появи в три сезона на криминалния драматичен телевизионен сериал The Wire от 2002 до 2004 г. Изпълнението му в сериала му спечели голяма база от фенове. През 2012 г. той разказва един от филмите 30 за 30 на ESPN, Бенджи.

Най-известните му филми включват Ant-Man (2015), Creed (2015), Blade Runner 2049 (2017) и Creed II (2018). (2018). Наскоро той се появи в Space Jam: A New Legacy, екшън/анимационен спортен комедиен филм от 2021 г.

Постижения и награди на Wood Harris

Ууд Харис получи наградата Black Reel за 2017 г. за изключителен поддържащ актьор, телевизионен филм/лимитиран сериал за The New Edition Story.

През 2001 г. Ууд Харис е номиниран за NAACP Image и Blockbuster Entertainment Awards за изпълнението си в Remember the Titans.

За The Watsons Go to Birmingham, Ууд Харис е номиниран за наградата Black Reel за 2014 г. в категорията за най-добър поддържащ актьор, телевизионен филм или мини-сериал.

Нетната стойност на Ууд Харис през 2022 г

Ууд Харис имаше нетна стойност от 4 милиона долара към октомври 2022 г. Актьорската му кариера му осигури почти всичките му приходи. Той е работил по някои забележителни проекти през годините, включително The Wire, Ant-Man и Creed (2015). В резултат на това не е изненадващо, че той е натрупал толкова значителна нетна стойност.

Ууд Харис е талантлив актьор, както се вижда от изпълненията му. Предвид видовете проекти, с които е участвал през последните години, бъдещето му изглежда светло. С това казано, ние му желаем късмет и се надяваме, че ще продължи да върши отлична работа.

Съпруга на Ууд Харис, брак

От 2001г. Ууд Харис е женен за Ребека Харис. Двамата имат две деца, но самоличността им е неизвестна. Няма данни за предишните му връзки, ако е имало такива. Той предпочита да пази личния си живот далеч от светлината на прожекторите и успява да го направи.

Популярни Публикации