Кой е Уейн Фред Джонсън? Хората на Fact не знаят за него

Уейн Фред Джонсън е най-известен като баща на Дон Джонсън, американски актьор, режисьор, певец, текстописец и продуцент.

Той е отгледан в бедност

Дон Джонсън, неговият син, израства в бедност. И двамата му родители са с ниски доходи и се развеждат, когато той е малък. След развода Дон Джонсън започва да живее с майка си, която често работи дълги часове в местно кафене.

Някога имаше много време да се скита, а съседите му дори му дадоха прякор. Заради палавото си поведение той получи прякора Роуди. Животът му обаче се преобразява, когато учител по театрално изкуство го забелязва и го записва на уроци по актьорско майсторство. Тя дори му купи билет за кино в чужда страна. След това няма връщане назад и той получава стипендия за Американския университет.След 11 години брак той се разведе

Уейн Фред Джонсън работеше като фермер, докато съпругата му Нел Уилсън работеше като козметик. Основните подробности за сватбената им церемония и датата обаче остават неизвестни и до днес. На 15 декември 1949 г. двойката има едно дете, син.

Роден е Дон Джонсън, единственото дете на двойката. Двойката живееше в Уичита, Канзас, и те имаха бебе, когато бяха в тийнейджърските си години. По това време той е на 17 години, а жена му - на 19 години. Двойката се мести, когато синът им е на шест години. След 11 години брак двойката се разведе, но причината за развода им остава неизвестна.

Женен пет пъти

Дон Джонсън, синът му, е женен пет пъти. Преди това той беше женен два пъти, като и двата бяха бързо анулирани. Въпреки че имената на двете му съпруги не са разкрити, слуховете предполагат, че те са били танцьорки и „богата бимбо“.

 Уейн Фред Джонсън

Уейн Фред Джонсън

След няколко кратки връзки той започва да се среща с Мелани Грифит, която по това време е само на петнадесет години. Двойката се премести в Laurel Canyon в къща под наем. На 18-ия й рожден ден двойката се сгоди. Те се женят през януари 1976 г., малко след годежа си.

Съпругата му подаде молба за развод след шест месеца през юли и се разведе през ноември. Те обаче подновиха връзката си и имаха една дъщеря, Дакота Джонсън, през 1989 г. Те бяха женени до 1996 г.

След това той започва да се среща с певицата Patti D'Arbanville, но те никога не се женят. През 1982 г. двойката роди син на име Джеси Уейн. За съжаление, те се разделят, след като са били заедно от 1981 до 1985 г.

Той се ожени за пети път през 1999 г. На 29 април 1999 г. Дон Джонсън се ожени за училищна учителка Монтесори и светска личност от Сан Франциско Кели Флегер. Те са женени повече от две десетилетия. Двойката беше родители на три деца, една дъщеря и двама сина. Атертън Грейс (1999), Джаспър Брекинридж (2002) и Дийкън (2006).

Нетна стойност

Към момента нетната стойност на Уейн Фред Джонсън е неизвестна, но синът му Състоянието на Дон Джонсън се оценява на 50 милиона долара към октомври 2022 г. Годишният му доход се проверява под лупа.

Източник на печалба

Той натрупа своето състояние като актьор, продуцент, автор на песни и режисьор. Обича да пръска пари за лукс. Всъщност той беше на ръба на фалита два пъти в резултат на този навик (през 2012 и 2008 г.). Но по някакъв начин той успя да стане богат отново и отново.

семейство

 • Бащата на Уейн Джонсън беше Фред Джонсън
  Майката на Уейн Джонсън беше Лена Джонсън
 • Синът на Уейн Джонсън е Дон Джонсън Синът на Уейн Джонсън е Грег Джонсън
 • Дъщерята на Уейн Джонсън е Джейми Скайлър Синът на Уейн Джонсън беше KC Джонсън
 • Съпругата на Уейн Джонсън беше Нел Джонсън
 • Внучката на Уейн Джонсън е Дакота Джонсън
 • Внукът на Уейн Джонсън е Джеси Джонсън
 • Внучката на Уейн Джонсън е Грейс Джонсън

Годишнина от смъртта и възраст

 • На 24 август 1930 г. е роден.
 • На 26 май 2020 г. той издъхна.

Популярни Публикации