Кой е Тони Паркър? Wiki, възраст, височина, приятелка, нетно състояние, етническа принадлежност

Тони Паркър е известен и завършен баскетболист, който идва от Франция. Баща му също преди това е играл професионално за задграничен баскетболен отбор. Тони участва в своя френски баскетболен отбор от две години. През 2001 г. той се съгласи да се присъедини към франчайз от НБА. След това той беше избран от отбора на Сан Антонио СпърредСпърс и веднага започна като титуляр. За кратък период от време той постигна този статус. В момента Тони е играч от НБА в Сан Антонио Спърс. Играчът е печелил шампионата на НБА общо четири пъти.

Бързи факти

Празнувано име: Тони Паркър
Истинско име/пълно име: Уилям Антъни Паркър, младши
Пол: Мъжки
Възраст: 40 годишен
Рождена дата: 17 май 1982 г
Родно място: Брюж, Белгия
националност: френско-американски
Височина: 1,88 м
Тегло: 80 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Аксел Франсин (м. 2014), Ева Лонгория (м. 2007–2011)
деца: Да (Лиам Паркър, Джош Паркър)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Баскетболен играч
Нетно състояние през 2022 г.: 100 милиона долара

Биография на Тони Паркър

Тони Паркър е роден в Брюж, Белгия, но прекарва по-голямата част от младостта си във Франция. Семейството на бащата на Паркър има дълга история на участие в игрите. Чичо му беше взел олимпийски медал по гребане. Паркър и братята му винаги са споделяли тясна връзка. Заедно те гледаха спортните събития на баща си.

В младите си години Паркър мечтаеше да играе футбол. Но всичко се промени, когато стана свидетел как Майкъл Джордан от Чикаго разцъфтява в баскетболна легенда. Това го накара да размисли. Паркър откри чрез сесиите си за развитие на умения, че се справя отлично на позицията на пойнтгард.Той осъзна своята ловкост и бързина и скоро заключи, че тази позиция е идеална за него във всяка игра. Тони прекара следващите два сезона, играейки във френски аматьорски нива, преди да подпише с Paris Basket Racing през 1999 г.

  Тони Паркър

Тони Паркър

Възраст, височина, тегло на Тони Паркър

Тони Паркър е роден на 17 май 1982 г.; Той е на 40 години към 2022 г. Висок е 1,88 метра и тежи 80 килограма.

кариера

Nike Hoop Summit покани Паркър в Индианаполис през лятото на 2000 г. Тони Паркър отбеляза 20 точки в американското и европейското състезание за всички звезди. Освен това той записа четири борби, седем асистенции и две отнети топки. От всички играчи представянето му привлече най-голямо внимание.

Паркър избра да се откаже от NCAA и да остане във Франция въпреки отличното им представяне. Той изигра последния си мач с Paris Basket Racing през следващата година и след това участва в известния проект на NBA през 2001 г.

Общо Паркър участва в шест състезания в НБА. Освен това той беше в три различни отбора от ALL-NBA, преди да се появи в третия отбор от ALL-NBA. Паркър трябваше да прекрати предсрочно втория сезон на 2017 г. поради сериозна травма на сухожилието на квадрицепса.

Награди и успехи

Тони Паркър спечели престижния трофей MVP на Евробаскет за 2013 г., докато се състезаваше за френския национален отбор по баскетбол. Това се случи малко след решителната победа на неговия отбор над Литва, която им спечели златния медал. През тази година Тони беше признат за най-добър голмайстор на състезанието.

През целия си живот Тони Паркър е получил множество отличия. Тони спечели много шампионати на НБА от 2003 г. Той не пропусна нито една награда през 2003 г., 2005 г., 2007 г. и 2014 г. За годините 2012 до 2014 г. той беше избран за всички отбори на НБА. Освен това през 2013 и 2014 г. той беше обявен за Играч на годината на FIBA ​​Европа.

Нетната стойност на Тони Паркър през 2022 г

на Тони Паркър нетното състояние е 100 милиона долара към юли 2022 г. Средно той печели около 12 милиона долара всяка година. Нетната му стойност се е увеличила със 172% през последните няколко години. Многото одобрения са основните му източници на приходи. През целия си престой в НБА, Паркър спечели най-много пари, като спечели 13,5 милиона долара през сезоните 2010 и 2011.

Баскетболистът Тони Паркър се радва на успешна кариера. Освен това той представлява Make-A-Wish. Работата му се фокусира предимно върху общественото благосъстояние. Младите играчи ежедневно се вдъхновяват от неговото наследство, което е изключително.

Популярни Публикации