Кой е Тони Айоми? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност, кариера

Европейската ъндърграунд музикална сцена се променя през 50-те години. Музиката започва да включва повече гърлени китари и траш звуци, а текстовете започват да се променят драматично. Темата на песните се измести от любов към семейството към по-отчаяни и опасни идеи. Музиката се обърна към и прегърна по-тъмната страна на живота.

Тогава тази музика се наричаше нещо по-съществено от рок музиката, приемайки характеристиките на съвсем различен жанр. Жанрът в крайна сметка беше наречен хеви метъл музика. Английската група Black Sabbath е пионер на това музикално движение. Тони Айоми беше водещият китарист на Black Sabbath и е широко смятан за един от най-великите китаристи на всички времена.

Бързи факти

Празнувано име: Тони Айоми
Истинско име/пълно име: Антъни Франк Айоми
Пол: Мъжки
Възраст: 74 години
Рождена дата: 19 февруари 1948 г
Родно място: Handsworth, Бирмингам, Обединеното кралство
националност: британски
Височина: 1,83 м
Тегло: 65 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Мария Сьохолм (м. 2005 г.)
деца: Да (Тони-Мари Айоми)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Английски китарист, автор на песни и продуцент
Нетно състояние през 2022 г.: 170 милиона долара

Биография на Тони Айоми

на Тони Айоми пълното име е Антъни Франк Айоми. Бирмингам , Англия е мястото, където е роден. Той беше единственото дете на родителите си, а семейството му по майчина линия беше заможно. Те са били собственици на лозя в италиански регион. Родителите му притежаваха магазин, а баща му се занимаваше с дърводелски бизнес. Ози Озбърн, бъдещ колега от Black Sabbath и академичен младши, беше ученик в гимназията на Айоми.Айоми се спъна и падна преди да навърши десет години. Инцидентът го остави с белези по лицето, особено по горната устна. В резултат на това съвременниците му го наричат ​​Лицето с белег. След известно време Айоми започна да се притеснява за външния си вид. Това накара Айоми да си пусне мустаци, за да прикрие белега.

Кварталът на Айоми беше известен с гангстерското насилие. За да се защити, Айоми решава да научи различни бойни изкуства, от джудо до карате. Боксовите му способности почти го довеждат до работа като бияч в нощен клуб. Като дете Айоми обичаше да свири на барабани, но презираше прекомерния шум, който създаваха. Вместо това той избра да свири на китара.

Айоми преди това е работил като водопроводчик и служител в музикален магазин. Тони работеше на непълен работен ден във фабрика, когато попадна в инцидент, който го накара да загуби върховете на два от пръстите си на дясната си ръка, която е неговата раздразнена ръка. След това Тони реши да свири на китара с два пръста и дори експериментира с преминаване към стил на свирене с дясна ръка.

  Тони Айоми

Тони Айоми

Тони Айоми Възраст, височина, тегло

Тони Айоми е роден на 19 февруари 1948 г. и на 4 юли 2022 г. ще навърши 74 години. Висок е 1,83 м и тежи 65 кг.

кариера

Тони Айоми е бил в редица групи през цялата си кариера. Той започва музикалната си кариера с Rockin’ Chevrolets, преди да премине към Rest. Той се запознава с Бил Уорд, бъдещият барабанист на Black Sabbath, на последния. Той също беше член на друга група, наречена Mythology. Iommi започва да свири на китара на Earth и Jethro Tull след разпадането на групата Mythology. Earth по-късно е преименуван на Black Sabbath, които са смятани за предшественици на жанра хеви метъл.

Поради необходимост Black Sabbath беше една от първите групи, които започнаха да разстройват китарите си. Това обаче се превърна в техния характерен звук и в крайна сметка стигна до хеви метъла. Сега това е отличителна черта на хеви метъла.

Постижения и награди

Тони Айоми е обявен за Riff Lord от Metal Hammer през 2005 г. Освен че е споменат в страхотни списания за рок и метъл музика, Iommi е смятан за един от най-великите китаристи, живели някога от мнозина в хеви метъл индустрията.

Нетната стойност на Тони Айоми през 2022 г

Нетната стойност на Тони Айоми се оценява на 170 милиона долара към октомври 2022 г., което не е изненадващо предвид влиянието му в музикалната индустрия. Тони Айоми е модел за подражание за младите метъл китаристи, използвайки недъга си в полза на стила си на свирене.

Популярни Публикации