Кой е Тери Маколиф? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, кариера

Тери МакОлиф е политик и бизнесмен от САЩ. От 2014 г. до 2018 г. той е губернатор на Вирджиния. МакОлиф е демократ, който е бил председател на президентската кампания на Хилари Клинтън през 2008 г. Той беше председател на Националния комитет на Демократическата партия от 2001 до 2005 г.

Бързи факти

Празнувано име: Тери МакОлиф
Истинско име/пълно име: Терънс Ричард Маколиф
Пол: Мъжки
Възраст: 65 години
Рождена дата: 9 февруари 1957 г
Родно място: Сиракюз, Ню Йорк, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,83 м
Тегло: 85 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Дороти Суон
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Сали, Дори, Мери, Питър и Джак МакОлиф)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Тери МакОлиф гей ли е?: не
Професия: Политик и бизнесмен
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 35 милиона долара
Последна актуализация: юни 2022 г

Биография на Тери Маколиф

Тери Ричард Маколиф е роден в Сиракуза, Ню Йорк на 9 февруари 1957 г. Той е син на Милдред Катрин Маколиф и Джак Маколиф. Баща му беше местен демократ, който също работеше като агент по недвижими имоти.

Маколиф завършва гимназията Bishop Ludden. След това работи като постоянен съветник в Католическия университет на Америка. Той също така притежава докторска степен по право от Юридическия център на университета Джорджтаун.Антъни Хамилтън Възраст, височина, тегло

Антъни Хамилтън е роден на 9 февруари 1957 г. и на 17 юни 2022 г. ще навърши 65 години. Висок е 1,83 м и тежи 85 кг.

  Тери МакОлиф

Тери МакОлиф

кариера

Тери МакОлиф започва кариерата си, като работи по кампанията за преизбиране на Джими Картър. Той беше назначен за национален финансов директор. Той обаче започва бизнеса си в ранна възраст. Той основава McAuliffe Driveway Maintenance, когато е само на 14 години.

Той основава местна банка, наречена Federal City National Bank през 1985 г. По-късно той става най-младият председател на банката. МакОлиф беше назначен за заместник-председател, след като банката се сля с Credit International Bank през 1991 г.

Той закупи имение от Resolution Trust Corporation с помощта на съпругата си. McAuliffe също закупи American Heritage Homes, компания за жилищно строителство в затруднено положение. Работил е и като консултант на ZeniMax Media.

Той също така е инвестирал в Global Crossing като ангел инвеститор. МакОлиф също е работил за GreenTech Automotive, холдингова компания. Компанията обаче го съди за измама през 2017 г.

По отношение на политиката е известно, че МакОлиф поддържа сърдечни отношения със семейство Клинтън. Той успя да набере повече от 275 милиона долара за президентската кампания на Клинтън. Той беше делегат на Националния конгрес на Демократическата партия през 2008 г.

Година по-късно е избран за председател на Националния комитет на Демократическата партия. МакОлиф остава на поста до 2005 г. Националният комитет на Демократическата партия успя да събере 578 милиона долара по време на неговия мандат.

Той обяви намерението си да се кандидатира за губернатор на Вирджиния през 2009 г. Той обаче зае второ място с 26% от гласовете. През 2013 г. той решава да се кандидатира отново за губернатор на Вирджиния. Този път той постигна успех като кандидат на Демократическата партия, побеждавайки Кен Кучинели.

От 2014 до 2018 г. той беше губернатор на Вирджиния. МакОлиф взе много важни решения като губернатор, включително тези относно реформата в здравеопазването, икономическото развитие, избирателните права, имиграцията и смъртното наказание. МакОлиф беше победен на изборите за губернатор на Вирджиния през 2021 г. от републиканеца Глен Йънгкин.

Тери МакОлиф Съпруга, брак

Тери МакОлиф получи наградата за технологичен шампион от Националната асоциация на държавните главни информационни служители (NASCIO) през 2017 г. През 2018 г. той получи наградата Pioneer за отлични постижения в публичната служба и лидерство от Международния филмов фестивал в Ричмънд.

Той също така получи наградата за управител на годината на Организацията за биотехнологични иновации през 2016 г. МакОлиф получи и престижната награда Matrice.

Нетната стойност на Тери Маколиф през 2022 г

Нетната стойност на Тери Маколиф се оценява на около 35 милиона долара към октомври 2022 г. Въпреки че е политик и е бил губернатор на Вирджиния, основният му източник на доходи идва от неговите бизнес начинания.

МакОлиф винаги се е интересувал от бизнеса и основава McAuliffe Driveway Maintenance, когато е само на 14 години. Той има редица успешни бизнес начинания през цялата си кариера.

Много хора гледат на Тери Маколиф като на вдъхновение. Той беше успешен не само в бизнеса, но и в политиката. Има слухове, че той може да бъде назначен на по-високи позиции в Демократическата партия в близко бъдеще. Засега той е изцяло съсредоточен върху бизнеса и политическите си дела. Неговата проницателност и упорит труд помогнаха на Националния комитет на Демократическата партия да събере повече от 578 милиона долара.

Тери МакОлиф Съпруга, брак

Тери МакОлиф се жени за американския адвокат Дороти Суон през 1988 г. Сали, Дори, Мери, Питър и Джак МакОлиф са техните пет деца. В момента той живее в Маклийн, Вирджиния, със семейството си.

Популярни Публикации