Кой е Стокард Чанинг? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруг, брак

Стокард Чанинг е американска актриса, която е в бизнеса повече от тридесет години. Тя е най-известна с ролята си на Бети Рицо във филма от 1978 г. Grease. Тя е най-известна в телевизията с ролята си на първата дама в телевизионната политическа драма „Западното крило“.

Стокард се появява в множество филми и телевизионни драми от 1969 г. насам, като получава множество номинации и награди по пътя си. Играта й във филма Grease й донесе първата награда в кариерата й, наградата People's Choice Award за любима поддържаща актриса в киното.

Бързи факти

Празнувано име: Стокард Чанинг
Истинско име/пълно име: Сюзън Уилямс Антония Стокард
Пол: Женски пол
Възраст: 78 години
Рождена дата: 13 th февруари 1944 г
Родно място: Манхатън, Ню Йорк, САЩ
националност: американски
Височина: 1,6м
Тегло: 58 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруг/съпруг (име): Уолтър Чанинг (м. 1963, див. 1967) Пол Шмид (м. 1970, див. 1976) Дейвид Дебин (м. 1976, див. 1980) Дейвид Роул (м. 1980, див. 1988)
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/гадже (име): Да (Даниел Гилъм)
Лесбийка ли е Стокард Чанинг? не
Професия: актриса
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 20 милиона долара

Биография на Стокард Чанинг

Сюзън Уилямс Антония Стокард е роден на 13 февруари 1944 г. в Манхатън, Ню Йорк. До смъртта си в края на 60-те години на миналия век баща й, Лестър Напиер Стокард, е корабен бизнесмен. Мери Алис, нейната майка, беше родом от Ирландия и ревностна католичка. Чанинг има само една сестра, Лесли Стокард, която по едно време беше кмет на Палм Бийч, Флорида. И двете сестри са отгледани в Манхатън, преди да заминат по образователни или лични причини.Чанинг посещава училище Чапин в Ню Йорк, преди да се прехвърли в училище Мадейра в Маклийн, Вирджиния. Тя посещава колежа Радклиф в Масачузетс след училище Мадейра, където завършва история и литература и завършва през 1965 г. Записва се в HB Studio, където получава актьорско обучение, за да усъвършенства уменията си.

Стокард Чанинг Възраст, височина, тегло

Стокард Чанинг е родена на 13 февруари 1944 г. и към 2022 г. е на 78 години. Висока е 1,6 м и тежи 58 кг.

  Стокард Чанинг

Стокард Чанинг

кариера

Нейната актьорска кариера извън Бродуей започва през 1969 г. и прави своя дебют на Бродуей през 1971 г. Телевизионният й дебют е като лудия художник в детския образователен сериал „Улица Сезам“. През 1973 г. тя има първата си главна роля в телевизионен филм, The Girl Most Likely to, който е добре приет.

След като се появява в няколко игрални филма като гост-звезда, тя получава водеща роля в комедийния филм от 1975 г. The Fortune. С високи очаквания, филмът не се представи, за голяма изненада на мнозина, включително и самата Чанинг. След разочарованието си тя участва в телевизионния сериал Lucan от 1977 г. с Нед Бийти.

По-късно тя е избрана във филма Grease през 1977 г., но той не е пуснат до 1978 г. Това е нейният пробив във филма и изпълнението й й носи първата награда в кариерата. След като се появява в редица филми от 1980-те до 1990-те, тя е избрана за гост-звезда в телевизионния сериал The West Wing, преди да стане редовна през 2001 г.

Постижения и награди на Стокард Чанинг

Чанинг има прекрасна кариера във филмовата индустрия, която е призната с множество награди. Получава множество награди през цялата си кариера, включително наградата Грами, наградата на Гилдията на актьорите, наградите Satellite, наградата Златен глобус и наградата Еми. Тя е номинирана за повече от 70 различни награди и е спечелила повече от 20 от тях.

Нетното състояние на Стокард Чанинг през 2022 г

Стокард Чанинг нетна стойност идва от актьорството от дете. Тя е актриса от 1969 г. Работата й във филмовата индустрия е образцова, спечелвайки й награди и богатство. Към юни 2022 г. нейното нетно състояние се оценява на около 20 милиона долара. Тъй като Чанинг все още работи като актриса, състоянието й може само да расте.

Чанинг прекара по-голямата част от живота си с майка си, след като баща й почина през 1960 г., когато тя беше само на 22 години. Майка й беше филантроп и смъртта й през 2007 г. беше опустошителна за Чанинг, защото тя беше не само нейна майка, но и най-добрата й приятелка. След четири неуспешни брака тя реши да не се жени отново и оттогава не го е правила. Оттогава Чанинг е омъжена за кариерата си и живее с годеницата си само когато и двете не работят.

Стокард Чанинг Съпруг, брак

Чанинг е опитал четири брака, всички от които са завършили с развод след кратък период от време. Тя се омъжи за първия си съпруг, Уолтър Чанинг, когато беше на 19 години, през 1963 г. След четири години брак двойката се разведе през 1967 г. Тя срещна Пол Шмид, за когото по-късно се омъжи през 1970 г. Тя се разведе с Пол през 1976 г. същата година се развежда с първия си съпруг. През 1976 г. тя се жени за третия си съпруг, писателя и продуцента Дейвид Дебин.

Бракът им отново се провали и те се разведоха през 1980 г. Чанинг се омъжи за четвърти път малко след развода си с Дейвид през 1980 г. и бракът продължи осем години, преди да се разведат през 1988 г. Чанинг никога не се е омъжвала повторно след развода си с Дейвид Роул, но тя има връзка с Даниел Гилъм повече от 30 години. Чанинг няма деца и няма известна причина за това. Тя живее в Мейн с годеницата си, когато не работи.

Популярни Публикации