Кой е Стив Франсис? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност, кариера

Стив Франсис е пенсиониран баскетболист, играл за три различни отбора от НБА по време на кариерата си. Макар да е звезда във всичките си отбори, Стив също се занимава с няколко бизнес начинания, след като се оттегли от професионалния баскетбол. В момента той е в новините заради сблъсъците си със закона и последвалата присъда.

Бързи факти

Празнувано име: Стив Франсис
Истинско име/пълно име: Стивън Д’Шон Франсис
Пол: Мъжки
Възраст: 45 години
Рождена дата: 21 февруари 1977 г
Родно място: Takoma Park, Мериленд, САЩ
националност: американски
Височина: 1,9 м
Тегло: 95 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Шелби Франсис (м. 2006–2016)
деца: Да (Стивън II Франсис, Шайлин Франсис)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Бивш американски професионален баскетболист
Нетно състояние през 2022 г.: 45 милиона долара
Последна актуализация: юли 2022 г

Биография на Стив Франсис

Стив Франсис е роден като Стивън Д’Шон Франсис на 21 февруари 1977 г. в Мериленд, САЩ. Той имаше близки отношения с майка си Бренда, която почина, докато Стив беше още в училище. Бащата на Стив излежаваше време в затвора. Стив е израснал с баба си и втория си баща.

Стив имаше трудно детство, включващо търговия с наркотици и кокаин. Той посещава шест различни гимназии, преди да напусне, преди да получи дипломата си. Той беше редовен баскетболист в предишните си училища и беше забелязан от баскетболните треньори на Сан Хасинто. Той продължи да играе баскетбол в San Jacinto College, преди да се прехвърли в Allegany College в Мериленд.Стив беше избран от Националната баскетболна асоциация и помолен да играе за Ванкувър. Той отказва и е продаден на Хюстън Рокетс, първият му отбор от НБА. Стив играе професионален баскетбол в продължение на десет години, преди да се оттегли от играта.

Стив Франсис Възраст, височина, тегло

Стив Франсис е роден на 21 февруари 1977 г. и към 2022 г. е на 45 години. Висок е 1,9 м и тежи 95 кг.

  Стив Франсис

Стив Франсис

кариера

Стив Франсис започва професионалната си баскетболна кариера в Хюстън Рокетс. Между 1999 и 2004 г. е член на отбора. Той се появи в 374 мача за отбора, отбелязвайки средно по 19 точки на мач.

След това две години играе за отбора на Орландо. Стив беше разстроен, когато най-добрият му приятел от отбора беше разменен на друг отбор, което се видя в представянето му. През неговите две години с отбора средната му точка спадна от 16 на 10.

След това е продаден на Ню Йорк Никс, където играе една година. През 2007 г. той беше извикан в първия отбор на Хюстън. Докато беше в този отбор, той беше отстранен от сложила край на кариерата си контузия, която наложи операция. През 2010 г. той обяви, че се оттегля от играта.

По време на десетте години професионален баскетбол Стив се появи в 576 мача и отбеляза средно 18 точки на мач.

Постижения и награди на Стив Франсис

Стив Франсис е талантлив играч, който щеше да играе дълги години, ако не беше отстранен от контузия. Той получи множество награди и похвали през цялата си кариера на играч за изключителното си представяне.

През 2000 г. той е обявен за новобранец на годината в НБА. Същата година той завършва втори в състезанието по забиване.
Той беше звезда на НБА три пъти, през 2002, 2003 и 2004 г.

Стив беше финалист за наградата Naismith Играч на годината през 1998 г., докато играеше за своя колеж.

Нетната стойност на Стив Франсис през 2022 г

Стив Франсис има нетна стойност от 45 милиона долара към юли 2022 г., основно от приходите си от професионалния баскетбол. Според докладите, на Стив са били платени 31 милиона долара, за да прекрати договора си с настоящия си отбор в последния си компромис с Хюстън. Хюстън подписа с него двугодишен договор за 6 милиона долара.

Стив Франсис имаше обещаваща баскетболна кариера, прекъсната поради тежки контузии. Проблемите му с пиенето изостриха преждевременното му пенсиониране и проблемите в отношенията му. Наскоро освободен от затвора, да се надяваме, че бъдещите му години са по-добри и по-щастливи.

Съпруга на Стив Франсис, брак

Личен живот Стив се жени за Шелби през 2006 г. и двойката има две деца. През 2016 г. двойката се разведе.

Популярни Публикации