Кой е Шон Кемп? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, етническа принадлежност

Шон Травис Кемп е бивш баскетболист от НБА (Национална баскетболна асоциация). Кемп, шесткратен участник в Мача на звездите на НБА и трикратен член на втория отбор на НБА, е важна фигура в американския баскетбол.

Бързи факти

Празнувано име: Шон Кемп
Истинско име/пълно име: Шон Травис Кемп
Пол: Мъжки
Възраст: 52 години
Рождена дата: 26 ноември 1969 г
Родно място: Елкхарт, Индиана, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 2,08 м
Тегло: 104 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Марвена Л. Томас († 2001 г.)
деца: Да (Шон Кемп младши)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Бивш професионален баскетболист
Нетно състояние през 2022 г.: 6 милиона долара
Последна актуализация: юли 2022 г

Биография на Шон Кемп

Шон Кемп е роден в Елкхарт, Индиана на 26 ноември 1969 г. Кемп е отгледан от майка си Барбара и започва да играе баскетбол в ранна възраст. Кемп посещава гимназия Конкорд, преди да стане един от най-добрите баскетболисти в страната. По това време той беше в последната си година в колежа.

Той получава стипендия, докато посещава университета в Кентъки. Въпреки това, поради слаби оценки, скоро му е забранено да продължи обучението си в университета. Кемп посещава Trinity Valley College в Атина за кратко време, преди да влезе в драфта на НБА през 1989 г. на 19-годишна възраст.Кемп има седем деца до 28-годишна възраст от шест различни жени. В резултат на това значителна част от доходите му се харчат за грижи за деца. Той притежава „Oskar’s Kitchen“, спортен бар в квартала Lower Queen Anne в Сиатъл. Барът обаче беше затворен през 2015 г.

Шон Кемп Възраст, височина, тегло

Шон Кемп е роден на 26 ноември 1969 г. и към 2022 г. е на 52 години. Висок е 2,08 метра и тежи 104 килограма.

  Шон Кемп

Шон Кемп

кариера

Шон Кемп беше най-младият играч, избран някога от Seattle SuperSonics през 1989 г. До втория си сезон със Sonics той беше признат за изгряваща звезда на NBA. Кариерата на Кемп със Соникс достига своя връх през 1995 и 1996 г.

Той и Гари Пейтън изведоха отбора до франчайзинг рекорд от 64 победи и пътуване до финалите на НБА за първи път от 1979 г. Той беше със Соникс до 1997 г., когато беше част от сделка за три отбора, в която беше разменен от Соникс до Кливланд Кавалиърс.

Въпреки екстремните си проблеми с теглото, той изведе Кавалиърс до плейофите на НБА във всеки от трите си сезона с отбора. Той беше продаден на добре познатия Портланд Трейл Блейзърс през 2000 г. Кариерата му започна да намалява в резултат на силното наддаване на тегло, както и злоупотребата с кокаин и алкохол.

След само два сезона с Блейзърс, той беше напуснат малко преди сезон 2002-03. Кемп се появи в своя 1000-ен мач в НБА за Меджик.

Опитите на Кемп да се върне в НБА не дадоха резултат през сезон 2006-07. На 18 август 2008 г. Премиата Монтегранаро от Италианската лига подписа с него едногодишен договор. Той се появи в три предсезонни мача, преди да се завърне в Хюстън, а договорът му с Премиата Монтегранаро скоро беше прекратен.

Постижения и награди на Шон Кемп

Шон Кемп спечели титлата Reign man до края на втория си сезон със Соникс. През 1994 г. той спечели златен медал за националния отбор на Съединените щати на Световното първенство на FIBA, което се проведе в Торонто. Кемп преди това е играл за Кливланд Кавалиърс, Портланд Трейл Блейзърс и Премиата Монтегранаро.

Нетната стойност на Шон Кемп през 2022 г

Шон Кемп има нетна стойност от милиона към октомври 2022 г. Кемп натрупа огромната си нетна стойност, докато играеше за НБА в продължение на четиринадесет сезона. Освен това той печели милиони от различни марки, които подкрепя, включително Reebok. Кемп имаше седем деца от шест различни майки, което намали доходите му.

Шон Кемп е добре позната баскетболна фигура, която е сравнявана с Майкъл Джордан. Самият Джордан призна този факт и призна таланта на Кемп. Кемп, един от най-талантливите играчи в НБА, преодоля много препятствия в живота си и в крайна сметка се издигна над тях.

Популярни Публикации