Кой е Скот Глен? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Скот Глен е добре известен американски актьор, известен с ролите си във филми като Urban Cowboy през 1980 г., The Right Stuff през 1983 г. и Silverado през 1985 г. Скарлатина почти го уби като дете. Скот също е работил като репортер за вестник.

Бързи факти

Празнувано име: Скот Глен
Пълно име: Теодор Скот Глен
Пол: Мъжки
Възраст: 83 години
Рождена дата: 26 януари 1939 г
Родно място: Питсбърг, Пенсилвания, САЩ
националност: американски
Височина: 1,83 м
Тегло: 72 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Карол Шварц (м. 1968 г.)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Дакота Ан и Рио Елизабет)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Скот Глен гей ли е?: не
Професия: актьор
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 5 милиона долара

Биография на Скот Глен

Скот Глен е роден в Питсбърг, Пенсилвания, на 26 януари 1939 г. Той често боледуваше като дете и беше прикован на легло за една година поради скарлатина. Посещава гимназията в Питсбърг за средното си образование. Скот посещава колежа на Уилям и Мери, след като завършва гимназия, където специализира английски език. След това прекарва три години в морската пехота на Съединените щати. Работил е и като репортер за Kenosha Evening News.

Скот Глен Възраст, височина, тегло

Скот Глен е роден на 26 януари 1939 г. и към 2022 г. е на 83 години. Висок е 1,8 метра и тежи 72 килограма.  Скот Глен

Скот Глен

кариера

Скот Глен прекарва осем години в Лос Анджелис, Калифорния, изпълнявайки телевизионни каскади и второстепенни роли във филми. През 1978 г. той се премества в Кечъм, Айдахо, със семейството си. Работил е като планински рейнджър, ловец и барман в Кечъм. Скот Глен прави своя филмов дебют през 1980 г. като бивш затворник Уес Хайтауър в Urban Cowboy. През 1983 г. той получава роля в The Keep, филм на ужасите от Втората световна война, и кариерата му на актьор тръгва оттам.

След това потребителят получи обаждания за много филми и създаде голям брой от тях. Сред тези филми са Wild Geese II, The Challenge и Olivier Silverado.

Кариерата на Глен достига своя връх в началото на 90-те години, когато той се появява в няколко популярни филма от онова време, включително The Hunt for Red October, The Silence of the Lambs, Backdraft и The Player. Той също се появи в Night of the Running Man като наемен убиец. Последната му поява беше в сериала на Netflix Daredevil.

Постижения и награди на Скот Глен

Основното постижение на Глен в живота му бяха ролите в Urban Cowboy и The Keep. Тези два филма промениха живота му. След това той участва в куп филми. Глен беше номиниран за най-добро гостуване в телевизионен сериал в Академията за научна фантастика и филми на ужасите, САЩ, през 2016 г. за ролята си в Daredevil (телевизионен сериал на Netflix).

Нетната стойност на Скот Глен през 2022 г

Нетната стойност на Скот Глен се оценява на 5 милиона долара през октомври 2022 г. Той несъмнено е трудолюбив. Скот направи всички тези пари от многобройните си телевизионни предавания и филми. Основният му източник на доходи е като филмов актьор. Той получи по-голямата част от него от сериали като Into the Grizzly Maze, The Barber, The Bourne Legacy, The Paperboy, Castle Rock, The Defenders, Marvel’s Daredevil, The Leftovers и т.н.

Неговата упорита работа му позволи да живее щастлив и вълнуващ живот. Той несъмнено беше беден човек в началото, но както се казва, идва ден след нощ. Той със сигурност се поддържаше във форма и здрав, защото никога не каза: О! Първо трябваше да тренирам сутринта. Той се наслаждаваше на всяка минута от тренировката си.

Съпруга на Скот Глен, брак

Скот Глен се жени за Карол Шварц през 1968 г. Дакота Ан Глен и Рио Елизабет Глен са двете им дъщери. Глен приема юдаизма след брака им, а Карол приема католицизма. Бони Глен и Тери Глен са двете му сестри.

Глен е бил леден катерач, но неговият лекар го е посъветвал да спре. Той също беше парашутист, но съпругата му Карол го попречи да го направи. Глен продължава да води туристически и мотоциклетни турове.

Популярни Публикации