Кой е сър Лени Хенри от Властелинът на пръстените: Пръстените на властта?

Сър Лени Хенри ще изиграе Садок Бъроус, старейшина от Харфут, в предстоящата фентъзи поредица на Amazon Studios Властелинът на пръстените: Пръстените на властта. Въз основа на J.R.R. Произведения на Толкин, поредицата е спин-оф на филма „Властелинът на пръстените“ и трилогиите „Хобитът“. „Пръстените на властта“ е предистория на филмовата поредица, която се развива хиляда години преди събитията в „Хобит“. В света на Толкин Садок Бъроус е Харфут или нещо като хобит. Те са най-многобройните хобита, но и най-ниските на ръст. Освен това те имат по-тъмна кожа от Fallohides и Stoors. Общността на Harfoot също може да бъде видяна да си подсвирква в трейлъра. Те живеят в дупки, известни като smials, и поддържат връзка с джуджетата.

На 1 септември 2022 г., четвъртък, от 18 ч. PT/9 ч. вечерта ET, първите два епизода на The Lord of the Rings: The Rings of Power ще бъдат пуснати на Amazon Prime Video. Продължете да четете, за да научите повече за актьора, който ще изиграе Садок Бъроус в следващата серия.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Меган Ричардс (@meganrichardsofficial)Сър Лени Хенри от Властелинът на пръстените: Пръстените на властта е добре познат в света на комедията.

Във Властелинът на пръстените: Пръстените на властта сър Лени Хенри ще играе старейшината Харфут, Садок Бъроуз. Хенри беше популярен стендъп комик през 70-те и 80-те години на миналия век, което доведе до появата му в Шоуто на Лени Хенри през 1984 г. Хенри е роден, след като родителите му идват във Великобритания от Ямайка. Хенри започва кариерата си в комедията през 1975 г., когато участва в конкурса за таланти New Faces. По-късно Лени се появява в The Fosters, първия комедиен сериал в Обединеното кралство с предимно чернокож актьорски състав.

 Лени Хенри

Хенри е съосновател на благотворителната организация British Comic Relief през 1985 г. Въпреки че Лени участва в комедийни програми, дебютът му в киното идва по-късно. Той прави своя дебют в киното във филма от 1987 г. Coast to Coast. Във филма от 2004 г. 'Хари Потър и затворникът от Азкабан' той също играе Смалената глава. Сега Лени ще участва в следващото разширяване на света на Толкин. Въпреки че Harfoots са герои на Толкин, персонажът на Садок Бъроуз е измислен за поредицата, според уебсайт за фенове.

Хенри обсъди своята актьорска кариера и ролята си с информационната агенция Press Association.

Така че това беше моята цел: да бъда в ситуации, в които мога да бъда в добро нещо с други достойни хора. За мен промяната се случи през предходните 10-15 години и винаги съм търсил нещо подобно.

Повече подробности за Пръстените на силата

Един от най-скъпите телевизионни сериали, правени някога, е Властелинът на пръстените: Пръстените на властта. Действието се развива през Втората епоха на Средната земя. Поредицата от осем епизода ще започне в четвъртък, 1 септември 2022 г., и ще завърши в петък, 14 октомври 2022 г., с финала на сезона. Събитията от кинематографичните трилогии „Властелинът на пръстените“ и „Хобитът“ се развиват хиляда години преди събитията от поредицата. Питър Джаксън превърна поредицата от романи „Властелинът на пръстените“ в трилогия. Завръщането на краля, третата част от трилогията, получи 11 награди Оскар, включително за най-добър филм през 2003 г.

 Лени Хенри

Синтия Адай-Робинсън, Робърт Арамайо, Оуейн Артър, Максим Болдри, Назанин Бониади, Морфид Кларк, Исмаел Круз Кордова и Чарлз Едуардс ще участват в следващите серии. Trystan Gravelle, Sophia Nomvete, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman и Sara Zwangobani са сред останалите членове на актьорския състав.

Популярни Публикации