Кой е Робърт Кийосаки? Wiki, възраст, нетно състояние, съпруга, деца

Робърт Кийосаки е японско-американски бизнесмен и писател, най-известен с основаването на Rich Global LLC и автор на книгата Rich Dad, Poor Dad. Той също така е основател на Rich Dad Company, която публикува книги и видеоклипове за личните финанси и предприемачеството.

Бързи факти

Пълно истинско име Робърт Тору Кийосаки
Държава елен
Националност американски
Родно място Хило, територия на Хавай, САЩ
Дата на раждане (рожден ден) 8 април 1947 г
Възраст 75 години (2022)
Височина 5 фута 11 инча
Нетна стойност (2022) 80 милиона долара
Образователни квалификации Завършил
Училище/колеж/университет Американска търговска морска академия

Робърт Кийосаки Wiki

Робърт Кийосаки е роден в Хило, Хавайска територия, Съединени щати, на 8 април 1947 г. Робърт е на 75 години през 2022 г. и е висок приблизително 5 фута 11 инча. Той също така разработи настолни и софтуерни игри Cashflow за преподаване на бизнес и финансови теми на младежи и възрастни.

Робърт Кийосаки завършва гимназията в Хило през 1965 г. и продължава в Американската търговска морска академия в Ню Йорк, където получава бакалавърска степен през 1969 г. като палубен офицер. Той се записва в MBA програма в Хавайския университет през 1976 г., след като работи в армията няколко години. Той също така се обучава в бизнес и финансови способности, което му позволява да изгради своята империя в търговския сектор на Съединените щати. Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки

семейство

Робърт имаше щастливо детство, защото баща му, Ралф Х. Кийосаки, беше академичен преподавател, а майка му, Марджъри О. Кийосаки, беше регистрирана медицинска сестра. С тримата си по-малки братя и сестри, брат Джон и двете сестри Еми и Бет, родителите му възпитаха в него силни морални принципи. Той беше офицер от 2-ри ранг, когато постъпи в армията по настояване на родителите си.

Робърт Кийосаки Съпруга, брак

Обществеността не знае за предишните връзки на Робърт Кийосаки, тъй като той винаги е поддържал здравословен баланс между личния и професионалния си живот. През 1994 г. той се жени за Ким Кийосаки и се мести във Финикс, Аризона, за да живее с нея. Те не са казали много за връзката си, но трябва да е имало проблеми в брака им поради финансови и емоционални проблеми.

Нетната стойност на Робърт Кийосаки

Нетното състояние на Робърт Кийосаки се оценява на 80 милиона долара към октомври 2022 г. Той фалира два пъти през цялата си търговска кариера, но успя да възроди империята си. Неговите книги, няколко от които са бестселъри, също са допринесли значително за доходите му.

кариера

Американският бизнесмен и автор Робърт Тору Кийосаки е основател на Rich Global LLC и Rich Dad Organisation, частна финансова образователна компания, която предлага книги и видеоклипове за лични финанси и бизнес.

Робърт също така създаде настолни и софтуерни игри Cashflow, за да научи възрастни и деца на бизнес и финанси. Написал е над 26 публикации, включително международната самоиздадена книга за лични финанси. Поредицата „Богат татко, беден татко“ е преведена на 51 езика и е продадена в над 41 милиона копия по целия свят.

Робърт е във фокуса на два разследващи документални филма на CBC Canada и WTAE USA, както и на колективен иск, заведен от хора, които са посещавали неговите семинари. През 2012 г. компанията Rich Global LLC обяви фалит.

Популярни Публикации