Кой е Ърни Джонсън? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Ърни Джонсън е известно име в северноамериканското и международното спортно излъчване. Репутацията му го предшества, като се има предвид, че той служи като телевизионен глас за една от най-популярните спортни лиги в Съединените американски щати, Мейджър Лийг Бейзбол, която е част от TBS. Той също има роля в TNT, където е домакин на шоуто Inside the NBA. Ърни също отразява мъжкия баскетболен турнир на NCAA Division I, който се излъчва по Turner и CBS.

Бързи факти

Празнувано име: Ърни Джонсън
Истинско име/пълно име: Ърнест Торвалд Джонсън, младши
Пол: Мъжки
Възраст: 66 години
Рождена дата: 7 август 1956 г
Родно място: Милуоки, Уисконсин, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,85 м
Тегло: 80 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Черил Джонсън (м. 1982)
деца: Да (Майкъл Джонсън, Кармен Джонсън, Маги Джонсън, Ашли Джонсън, Ерик Джонсън, Алисън Джонсън)
Професия: спортен коментатор за Turner Sports и CBS Sports
Нетно състояние през 2022 г.: 2 милиона долара

Биография на Ърни Джонсън

Ърнест Торвалд Ърни Джонсън младши е роден на 7 август 1956 г. Изглежда има известно разногласие относно официалната му дата на раждане, като някои уебсайтове посочват, че е на 5 ноември 1956 г. Той е роден в град Милуоки, Уисконсин. Той е роден на Ърни Джонсън-старши, бивш питчър от Висшата лига по бейзбол, който е работил като говорител на играта. Джонсън младши се жени за Шерил на 21 август 1982 г. и оттогава двойката е женена. Двойката има четири деца.

Ърни Джонсън Възраст, височина, тегло

Ърни Джонсън е роден на 7 август 1956 г. и към 2022 г. е на 66 години. Висок е 1,85 метра и тежи 80 килограма.  Ърни Джонсън

Ърни Джонсън

кариера

Ърни Джонсън започва кариерата си през 1977 г., докато посещава курсове в университета на Джорджия. Той прие позицията на спортен и новинарски директор за радио шоу, което се излъчваше по WAGQ-FM. Атина, Джорджия, беше местоположението на гарата.

Ърни остава на работа около година, преди да се дипломира с бакалавърска степен по журналистика и ранг summa cum laude. След това се премества в Мейкън, Джорджия, и започва кариерата си на излъчване в WMAZ-TV. Работил е и като новинарски репортер за друга станция, WSPA-TV. През 1989 г. той се присъединява към Turner Sports.

Когато Ърни Джонсън отразява студийните предавания за предаванията на TNT за мачове от НБА, той е наричан нежно И. Дж. Това включва предавания преди игра, полувреме и след игра като Inside the NBA.

От началото на 1990 г. Ърни е в този етап. Vitaminwater и Geico са спонсорирали неговия сегмент от шоуто. За неговите шоута към него често се присъединяват звезди от НБА като Шакил О’Нийл, Кени Смит, Денис Скот и Чарлз Баркли.

Той също така модерира и води Открития корт на NBA TV, както и вечерта на феновете във вторник. Джонсън е сред панелистите, заедно с шестима други. Те обсъждат широк спектър от теми, свързани с НБА, от нейната история до сегашното й състояние. Той също така работи като говорител на PGA Tour play-by-play.

Постижения и награди на Ърни Джонсън

Ърни Джонсън печели Спортна Еми за изключителна спортна личност като студиен водещ, титла, която споделя с Боб Костас, който е работил за NBC и HBO. Беше 2002 г. През 2006 г. той спечели наградата за втори път, побеждавайки Костас и слагайки край на шестгодишното си управление над наградата.

Ърни Джонсън спечели третата си Еми в категорията за най-добър водещ в студио през 2015 г. Той посвети наградата на покойната си дъщеря Стюарт Скот, която почина по-рано тази година. Той също така има спортен коментатор на видеоигри за NBA Live 98 и NBA 2K15 до NBA 2K18.

Нетната стойност на Ърни Джонсън през 2022 г

Като се имат предвид многобройните му постижения в спорта и спортното излъчване, е ясно, че Ърни Джонсън е натрупал значително състояние. Към октомври 2022 г. нетната му стойност е 2 милиона долара. Годишната му заплата е около 300 000 долара.

Работната му етика е възхитителна, тъй като той се бори с не-лимфом на Ходжкин, като същевременно продължава да работи и да посещава химиотерапевтични сесии.

Популярни Публикации