Кой е Рик Скот? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак

Рик Скот , политик и бизнесмен от Съединените щати, е 45-ият губернатор на Флорида от 2011 г. насам. Скот е посещавал юридическа фирма в Далас, след като е служил във военноморските сили на САЩ. Заедно с двамата си партньори той съосновава Columbia Hospital Corporation през 1987 г.

Бързи факти

Празнувано име: Рик Скот
Истинско име/пълно име: Ричард Лин Скот
Пол: Мъжки
Възраст: 69 години
Рождена дата: 1 декември 1952 г
Родно място: Блумингтън, Илинойс, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,83 м
Тегло: 72 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Ан Скот (м. 1972 г.)
деца: Да (Алисън Скот, Джордан Скот)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: американски политик
Нетно състояние през 2022 г.: 250 милиона долара

Биография на Рик Скот

Ричард Лин Скот е роден на 1 декември 1952 г. в Блумингтън, Илинойс. Завършва успешно обучението си в Университета на Мисури, Канзас Сити. Той също така е завършил юридическото училище в Дедман със степен по право. След това той започва да служи в университетския щатски флот, след което преследва професия. Родителите му се развеждат през 1954 г., а майка му Естер работи като чиновник. По-късно майка му се омъжва за Орба Скот още веднъж; Скот почина през 2006 г.

Той е завършил гимназията си в Северен Канзас Сити и е прекарал 29 месеца в американския флот до 1970 г. След това се записва в колеж по GI Bill и получава диплома от Университета на Мисури-Канзас Сити. Когато Франсис Анет беше едва на 19 години и все още беше в гимназията, той се ожени за нея.Възраст, височина и тегло на Рик Скот

Рик Скот е роден на 1 декември 1952 г. Той е на 69 години към 2022 г. Висок е 1,83 метра и тежи 72 килограма.

 Рик Скот

Рик Скот

кариера

Скот започва професионалната си кариера, като купува Corporation of America. Той си сътрудничи по проекти със Суонсън и Джонсън. По-късно той създава свой собствен бизнес с Чарлз и Ричард като негови ръководители. Citicorp отговаря за обработката на всички аспекти на финансите. Фирмата има пазарна капитализация от 3,85 милиарда долара, 80 милиона акции и цена на акция от 47 долара за акция.

Той и неговият партньор инвестират около 125 000 долара в новия бизнес през 1988 г. След това, за да построят болницата в Ел Пасо, те заемат общо 60 милиона долара. Те създадоха Columbia Hospital Corporation в рамките на една година и й предоставиха 833 легла. Бизнесът придоби осем болници от Америка през 1992 г. чрез значителна покупка на медицински съоръжения. По-късно те придобиха значително количество акции от Humana Inc. за 3,4 милиарда долара и станаха собственици на повече от 90 болници. Той притежава комбинирани акции, представляващи 82 процента от корпорацията.

Нетната стойност на Рик Скот

Към юли 2022 г. Рик, американска бизнес фигура, има нетна стойност от около 250 милиона долара. Той започна да печели от бизнеса, който съоснова с двама партньори. Печалбите му бяха записани като 83,8 милиона долара през 2012 г. и след това 132,7 милиона долара през 2013 г. Той похарчи много пари за закупуване на различни болници и в края на 2015 г. имаше 147 милиона долара доход. Той разшири бизнеса си до 80 болници, придоби 82 процента от него и направи 149 милиона долара през 2016 г.

Въпреки че Скот има опит както в политиката, така и в бизнеса, Columbia Hospital Corporation е това, което го прави известен. Той прекарва около 29 месеца във военноморските сили на САЩ, преди да започне кариерата си на бизнесмен и да направи значителни инвестиции. По-късно той разширява бизнеса си, като създава множество клонове в цялата страна.

Популярни Публикации