Кой е Рик Оуенс? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, височина, етническа принадлежност, кариера

Рик Оуенс е известен американски моден дизайнер, интериорен дизайнер и автор. През 1994 г. той стартира своя собствена линия, а през 2004 г. основава модната фирма Owenscorp с тогавашната си приятелка Мишел Лами (сега съпруга). Той също пише романите L’ai-je bien descendu? и Rick Owens (2011), както и лейбълите DRKSHDW и Rick Owens Hun. Той е получил няколко награди в кариерата си, включително наградата за дизайнер на мъжко облекло на годината на Модните награди на Съвета на модните дизайнери на Америка (CFDA) за 2019 г.

Бързи факти

Празнувано име: Рик Оуенс
Истинско име/пълно име: Ричард Сатурнино Оуенс
Пол: Мъжки
Възраст: 60 годишен
Рождена дата: 18 ноември 1961 г
Родно място: Портървил, Калифорния, САЩ
националност: американски
Височина: N/A
Тегло: N/A
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Мишел Лами (м, 2006)
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/приятелка (име): N/A
Рик Оуенс гей ли е?: не
Професия: Моден дизайнер, дизайнер на мебели и автор.
Заплата:
Нетно състояние през 2022 г.: 6 милиона долара

Биография на Рик Оуенс

Рик Оуенс , известен също като Ричард Сатурнино Оуенс, е роден на 18 ноември 1961 г. в Портървил, Калифорния, от родители Джон (починал 2015 г.) и Консепсион Оуенс. Той е израснал в традиционен католически дом. Той учи рисуване в Отис колеж по изкуство и дизайн в Лос Анджелис в продължение на няколко години, преди да се запише в класове по правене на шаблони и драпиране в Лос Анджелиския търговско-технически колеж.Възраст, височина, тегло на Рик Оуенс

Рик Оуенс е роден на 18 ноември 1961 г.; Той е на 60 години към 2022 г. Височината и теглото му все още не са известни.

кариера

Рик стартира своя моден бизнес през 1994 г. с бутик на булевард Холивуд в Лос Анджелис, Калифорния. През 2003 г. той заминава за Париж с годеницата си (сега съпруга) Мишел Лами, а на следващата година основават собствена модна фирма Owenscorp.

Колекцията на Рик беше показана в Carpenters Workshop Gallery в Лондон през 2013 г. Рик също е успешен романист, като е написал: L’ai-Je bien descendu? (2007), Rick Owens (2011) и Rick Owens Furniture (2017). Rick Owens, DRKSHDW, Rick Owens Lilies и Rick Owens Hun бяха сред марките, които той основа.

На 15 декември 2017 г. той дебютира със своето шоу Subhuman Inhuman Superhuman на Triennale di Milano в Милано, Италия, което продължи до 25 март 2018 г. Той си партнира с известен немски производител на обувки Birkenstock през 2018 г. и с популярна френска маратонка марка, Veja, през следващата година. Рик също е дизайнер и първата му изложба на мебели е в Берлин.

Постижения и награди

Ето списък на някои от наградите и постиженията на Рик:

  • Той спечели наградата Пери Елис за обещаващ талант през 2002 г.
  • През 2017 г. Съветът на модните дизайнери на Америка (CFDA) го удостои с наградата за цялостно творчество.
  • През 2007 г. получава наградата Fashion Group International Rule Breaker Award.
  • Той бе обявен за дизайнер на мъжко облекло на годината на модните награди на Съвета на модните дизайнери на Америка (CFDA) за 2019 г.

Нетното състояние на Рик Оуенс през 2022 г

Рик Оуенс има нетна стойност от 6 милиона долара към октомври 2022 г. Той се възползва максимално от парите си като дизайнер на дрехи, дизайнер на мебели и писател. Той стартира своята дизайнерска марка през 1994 г., а през 2004 г. той съосновава модната фирма Owenscorp с тогавашната си приятелка Мишел Лами (сега съпруга).

През 2013 г. той излага свои творби в Carpenters Workshop Gallery в Лондон. Той също така е дизайнер на мебели и романист, като е написал книгите L’ai-je bien descendu? (2007) и Рик Оуенс (2008). (2011). Освен това той основава лейбълите DRKSHDW и Rick Owens Hun.

Рик е фантастичен моден дизайнер, както се вижда от многото му отличия, постижения и рекорди. Един урок, който всички можем да вземем от живота му, е неговата далновидност в създаването на различни потоци от доходи за себе си. Както беше посочено, желаем му успех във всички негови бъдещи начинания и се надяваме, че ще продължи да доставя красиви неща на света, както е правил в миналото.

Съпругата на Рик Оуенс, брак

Рик Оуенс се жени за известната френска модна дизайнерка Мишел Лами през 2006 г. и оттогава двойката е заедно.

Популярни Публикации