Кой е Ричард Гарфийлд? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Ричард Гарфийлд е американски математик, изобретател и дизайнер на игри, който създава Magic: The Gathering, първата модерна колекционерска игра с карти. Той също така е направил и проектирал няколко популярни игри, включително Keyforge, Netrunner, BattleTech(CCG), Vampire: The Eternal Struggle, Star Wars Trading Card Game и много други.

Бързи факти

Празнувано име: Ричард Гарфийлд
Истинско име/пълно име: Ричард Чанинг Гарфийлд
Пол: Мъжки
Възраст: 59 години
Рождена дата: 26 юни 1963 г
Родно място: Филаделфия, Пенсилвания, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,68 м
Тегло: 75 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Кони Ким (починала 2015 г.)
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/приятелка (име): N/A
Ричард Гарфийлд гей ли е?: не
Професия: Математик, изобретател и дизайнер на игри
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 12 милиона долара

Биография на Ричард Гарфийлд

Ричард Чанинг Гарфийлд е роден във Филаделфия на 26 юни 1963 г. Тъй като баща му е бил архитект, той прекарва детството си на различни места по света.

Семейството на Гарфийлд се премества в Орегон, когато той е на дванадесет години. Неговият пра-пра-дядо е бившият президент на САЩ Джеймс А. Гарфийлд, а дядо му е изобретил кламера. Фей Джоунс, неговият племенник, също е известен художник, който илюстрира една от магическите карти за него.Гарфийлд имаше интерес към пъзелите и игрите от детството си, но любовта му към игрите започна, когато беше запознат с фентъзи ролевата игра Dungeons & Dragons. На 13 години създава първата си игра.

През 1985 г. той получава своята бакалавърска степен по изчислителна математика. Гарфийлд започва работа в Bell Laboratories след завършване на дипломирането си. Все пак той се чувства принуден да продължи образованието си, така че се записва в Университета на Пенсилвания, за да получи докторска степен. в комбинаторната математика. Скоро след това той е нает като професор по математика в Whitman College в Walla Walla, Вашингтон.

Ричард Гарфийлд Възраст, височина, тегло

Ричард Гарфийлд е роден на 26 юни 1963 г. и към 2022 г. е на 59 години. Висок е 1,68 метра, а теглото му е 75 килограма.

  Ричард Гарфийлд

Ричард Гарфийлд

кариера

Ричард Гарфийлд започва да създава игри като дете, но става дизайнер на игри на пълен работен ден едва след като завършва своята докторска степен. През 1985 г. той създава настолна игра, наречена RoboRally, и изпитва затруднения с намирането на издател.

Wizards of the Coast, компания за издаване на игри, изрази интерес, но поиска някои промени, преди да пусне играта. Те помолиха Гарфийлд да създаде игра, която да е по-евтина, преносима и лесна за транспортиране до конгреси.

Той завърши играта за една седмица и я изпрати на издателите за одобрение. Гарфийлд комбинира идеите на игра с карти, вдъхновена от Cosmic Encounter, наречена Five Magics, и съществуваща игра, за да създаде Magic: The Gathering, първата игра с разменителни карти, издадена през 1993 г.

Гарфийлд също започна сам да създава разширителни пакети. На следващата година той става дизайнер на игри на пълен работен ден в Wizard of the Coast. Той балансира опита на играча с бизнес изискванията и изгради солидна турнирна система за играта.

Неговата игра Garfield's RoboRally, добре приета от публиката, беше пусната през 1994 г. Jyhad, неговата CCG игра, базирана на Vampire: The Masquerade, беше пусната същата година, но името по-късно беше променено на Vampire: The Eternal Struggle, за да не се обидят мюсюлманите .

Играта BattleTech Collectible Card Game, базирана на дизайна на Гарфийлд, беше пусната през 1996 г. от издателската компания Wizard of the Coast. Той също беше основен играч на играта за третото издание на играта Dungeons & Dragons, която беше пусната през 2000 г.

По-късно напуска Wizards, за да работи като независим дизайнер на игри. Pecking Order (2006) и Rocketville (2006) са две от най-новите му независими игри (2006). Сега той е преместил фокуса си върху видеоигрите, където е работил по разработването на заглавия като Schizoid и Spectromancer.

Постижения и награди на Ричард Гарфийлд

Ричард Гарфийлд е получил множество награди и признания в бляскавата си игрална кариера. През 1999 г. той беше въведен в Залата на славата на приключенските игри. Той преподаваше Характеристиките на игрите във Вашингтонския университет, който сега е част от сертификата за дизайн на игри на Университета на Вашингтон.

Нетната стойност на Ричард Гарфийлд през 2022 г

Нетната стойност на Ричард Гарфийлд се оценява на повече от 12 милиона долара към октомври 2022 г. Той натрупа такова огромно богатство благодарение на успешната си кариера като математик, изобретател и дизайнер на игри.

Magic: The Gathering (1993), Vampire: The Eternal Struggle (1994), BattleTech (1996), Filthy Rich (1998), Pecking Order (2006), Kard Combat (2011), Ghost! (2013), Ловец на съкровища (2015), Зайче кралство (2017), Половината истина (2019) и много други.

Гарфийлд също е работил като дизайнер на игри и консултант за компании като Electronic Arts и Microsoft.

Ричард Гарфийлд е добре познат дизайнер на игри по целия свят. Той спечели сърцата на хората, като създаде популярни игри като KeyForge, SpyNet, Ghost! и други.

Съпругата на Ричард Гарфийлд, брак

през 2015г. Ричард Гарфийлд се ожени за дългогодишната си приятелка Кони Ким. Те нямат деца. Двойката успя да запази личния му живот далеч от светлината на прожекторите и живее щастливо във Вашингтон, окръг Колумбия.

Популярни Публикации