Кой е Рене Анжелил? Wiki, биография, нетна стойност, височина, съпруга, деца, кариера

Рене Анжелил беше канадски певец и музикален продуцент. Вероятно е бил известен като мениджър и продуцент на Селин Дион, известна американска певица. Анджелил също беше известен агент за таланти.

Бързи факти

Празнувано име: Рене Анжелил
Истинско име/пълно име: Рене Анжелил
Пол: Мъжки
Възраст към момента на смъртта: 73 години
Рождена дата: 16 януари 1942 г
Дата на смъртта: 14 януари 2016 г
Родно място: Монреал, Канада
националност: канадски
Височина: 1,75 м
Тегло: 84 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Селин Дион (м. 1994–2016), Ан Рене (м. 1973–1988), Денис Дюкет (м. 1966–1973)
деца: Да (Рене-Шарл Анжелил, Патрик Анжелил, Еди Анжелил, Жан-Пиер Анжелил, Нелсън Анжелил, Ан-Мари Анжелил)
Професия: Музикален продуцент, мениджър на таланти и певец
Нетно състояние през 2022 г.: 400 милиона долара

Рене Анжелил Биография

Рене Анжелил е роден в Монреал, Квебек, на 16 януари 1942 г. Баща му Джоузеф Анжелил е сириец, а майка му Алис Анжелил е ливанка. Родителите му бяха християни, които бяха религиозни. Те принадлежаха към мелкитската гръкокатолическа църква.

Анджелил посещава College Saint-Viateur в Outremont за своето образование. Той беше типичен ученик, който постоянно участваше в извънкласни дейности. Той обичаше да достига до пределите на възможностите си и беше успешен от дете. След гимназията продължава образованието си в Андре-Гасет.Рене Анжелил Възраст, височина, тегло

Рене Анжелил починал на 73 години, роден на 16 януари 1942 г. Висок е 1,75 м и тежи 84 кг.

  Рене Анжелил

Рене Анжелил

кариера

Анжелил започва кариерата си като поп певец в Канада и скоро създава поп-рок групата „Les Baronets“. През 60-те години той има няколко хитови песни, повечето от които са преводи на английски песни от Съединените щати и Обединеното кралство . След като разпуска групата, той се опитва да се съсредоточи върху соловата си кариера, но не успява.

След това Ангелил решава да започне нова кариера като мениджър на артисти. Той и най-добрите му приятели ръководят успешните кариери на много известни личности. Анджелил беше мениджър на Селин Дион в продължение на много години и единствената причина да се оттегли беше заболяване. Той също беше партньор в известния „Schwartz’s Deli” в Монреал.

Постижения и награди на Рене Анжелил

Рене Анжелил не постави много рекорди, които да добави към списъка си с отличия. През целия си живот той никога не е бил номиниран за голяма награда. След смъртта му съпругата му Селин Дион прие награда в негова чест на галата на ADISQ.

Нетната стойност на Рене Анжелил през 2022 г

Нетната стойност на Рене Анжелил се оценява на 400 милиона долара към октомври 2022 г. Неговият основен източник на доходи са били приходите му като изпълнителен мениджър в музикалната индустрия.

Рене Анжелил започва като певец и по-късно става мениджър на няколко музиканти. Той им помогна да изградят успешна кариера и да постигнат целите си. Беше работил усилено, за да постигне своето ниво на успех в живота. Той ще бъде запомнен завинаги с приноса си към света на музиката.

Рене Анжелил Съпруга, брак

Предишната история на запознанствата на Анджелил не е известна. Първо беше женен за Денис Дукет. Двойката беше женена от близо шест години. Отначало имаха невероятна химия и бяха благословени със син. Любовта им избледня с течение на времето и двойката се разведе поради лични различия.

Вторият брак на Анджелил беше с Манон Кируак, професионална певица. Двойката беше женена от близо четиринадесет години. На първата им среща Анжелил се влюбва в нея. Двойката изглеждаше влюбена, но щастливият им брак завърши с развод. Имаха две деца заедно.

Анджелил получава запис с пеене на дванадесетгодишно момиче, Селин Дион, и е толкова пленен от гласа й, че я кани на прослушване в Квебек. След това той поема поста на неин мениджър, завеждайки тийнейджърката и майка й на турне в Канада, Европа и Япония. Той беше толкова убеден в таланта й, че ипотекира дома си, за да финансира дебютния й албум.

След няколко години Анджелил и Дион започват лична връзка и двамата се влюбват. Двойката излиза дълги години, преди да се ожени, когато Дион навърши двайсет. Ангелил беше на четиридесет години по това време. Той имаше една от най-пищните сватби в Канада. Двойката имаше трудности със зачеването и след няколко спонтанни аборта те бяха благословени с три деца.

Анжелил имаше редица здравословни проблеми; на 49-годишна възраст той получава масивен инфаркт, но се възстановява бързо. Той също така беше диагностициран с рак на гърлото и се възстанови напълно след лечение. Но ракът му се върна след няколко години и дори след операцията той не можа да бъде спасен. Анжелил умира на 14 януари 2106 г., два дни преди 74-ия си рожден ден. Анжелил беше фен на Колорадо Авеланш, който следеше Националната хокейна лига (НХЛ).

Популярни Публикации