Кой е Питър Билингсли? Wiki, възраст, съпруга, брак, нетно състояние, кариера

Питър Билингзли е американски актьор, режисьор и продуцент, най-известен като странното дете Ралфи от филма „Коледна история“. Започва актьорската си кариера на двегодишна възраст, участвайки в реклама на Geritol с актрисата Бети Бъкли като негова майка. Като дете той се появява в приблизително 120 реклами и се появява във филми като „Железният човек“ и „Спайдърмен: Далеч от дома.“ За филма „The Dirt Bike Kid“ той получава наградата за млад артист в категорията на най-добър млад актьор в игрален филм през 1985 г.

Бързи факти

Истинско име/пълно име: Питър Билингсли-Майкълсен
Пол: Мъжки
Възраст: 51 години
Рождена дата: 16 април 1971 г
Родно място: Ню Йорк, Ню Йорк, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,77 м
Тегло: 79 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Неженен
Съпруга/съпруга (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/приятелка (име): не
Питър Билингсли гей ли е?: не
Професия: Актьор, режисьор, продуцент
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 12 милиона долара
Последна актуализация: юни 2022 г

Биография на Питър Билингсли

Питър Билингзли е роден в Ню Йорк на 16 април 1971 г. Алвин Майкълсен, баща му, е финансов консултант, а Гейл, майка му, е била секретарка. Двойката има пет деца, като Петър е най-малкият. Всички братя и сестри на Питър са участвали в актьорската индустрия и са се появявали в реклами, когато са били млади.

Когато били деца, майка му ги водила на прослушвания. Дина и Уин, по-големите братя и сестри на Питър, имаха кратка актьорска кариера и се появяваха само в реклами. По-голямата му сестра Мелиса е най-известна с филма си „Аз и Макс“, а по-големият му брат Нийл е най-известен с ежедневната си сапунена опера „Търсене на утрешния ден“.Билингсли беше толкова зает с актьорската си кариера като дете, че ранното му образование беше смесица от държавни и частни училища, като преподаватели дори идваха да го учат у дома. Той си взе почивка от актьорството в началото на 1980 г., за да посещава Phoenix College.

Питър Билингсли Възраст, височина, тегло

Питър Билингзли е роден на 16 април 1971 г. Към 2022 г. е на 51 години. Висок е 1,77 метра и тежи 79 килограма.

  Питър Билингзли

кариера

Билингсли е само на две години, когато дебютира в реклама на Geritol заедно с актрисата Бети Бъкли. Той се появява в над 120 реклами от края на 70-те до началото на 80-те години. Най-известната му реклама е за Hershey Syrup, в която той изобразява Меси Марвин. „Ако те видя отново“ е първият му филм, издаден през 1978 г.

През 1981 г. той участва във филма „Бащинство“, който му носи номинация за „Най-добър млад комедиант – кино или телевизия“. По-късно се появява във филми като „Долината на смъртта“, „Мазерати“ и „Браян“.

Билингсли е най-известен с ролята си на ексцентричното малко дете Ралфи във филма от 1983 г. „Коледна история“, когато е само на 12 години. В края на 80-те години Питър си взема почивка от актьорството, за да завърши колеж и се появява в няколко ситкома и телевизионни сериали като „Кой е шефът“, „Чудните години“ и „Магистралата към рая.“ Той печели наградата за млад артист през 1985 г. за филма „The Dirt Bike Kid“.

Във филма от 1993 г. „Arcade“ Питър играе тийнейджър, пристрастен към „Виртуалната реалност“. Той беше изпълнителен продуцент на блокбастъра от 2008 г. Ironman, в който играе учен, работещ за злодея Стейн. Той се появи във филма от 2019 г. „Спайдърмен: Далеч от дома“.

Постижения и награди на Питър Билингсли

Питър Билингзли получава няколко престижни награди през цялата си кариера. Започва кариерата си на двегодишна възраст и се е снимал в над 120 реклами. Той се е появявал в множество блокбъстъри като дете и възрастен. По-долу са изброени някои от неговите награди и постижения: –

За филма „Коледна история“ Питър е номиниран за награда за млад артист в категорията за най-добър главен млад актьор през 1983 г. За филма „The Dirt Bike Kid“ той получава наградата за млад артист за най-добра главна млада мъжка роля в 1985 г.

Филмът му „Без депозит без връщане“ е обявен за най-добър игрален филм на Нюйоркския международен фестивал за независимо кино и музика през 2000 г. През 2001 г. той е номиниран за Еми в категорията за най-добър съизпълнителен продуцент за телевизионното си шоу Dinner for Пет.

Нетната стойност на Питър Билингсли през 2022 г

Нетната стойност на Питър Билингсли се оценява на 12 милиона долара към юни 2022 г. От дете той се появява в телевизионни реклами и филми, включително „Arcade“, „Ironman“ и „Spiderman: Far from Home.“ Той се появява в множество ситкоми и телевизионни сериали, както и епизодични роли във филми като „Elf“, „The X Show“ и „Family Reunion: A Relative Nightmare.“ Освен във филми, той работи като изпълнителен продуцент на много успешни и награждавани филми и телевизионни сериали, а също така е допринесъл за продукцията на филма „Zathura“.

Питър Билингсли е най-известен като ексцентричното малко дете Ралфи от филма „Коледна история“. В интервю той каза, че много хора все още се приближават до него на улицата и казват, че ще си извадиш окото, хлапе.

Питър Билингсли Съпруга, брак

Питър Билингзли е замесен в някои телени слухове. През 2011 г. беше съобщено, че Питър Билингсли е починал и тази информация бързо се разпространи в интернет, само за да се окаже невярна. Говореше се, че Билингзли е гей, защото не говори открито за връзките си в медиите. По-късно в живота си той се сгоди за Бъфи Бейнс. Двойката беше сгодена от няколко години, но никога не беше обявила годежа си.

Популярни Публикации