Кой е Пат Робъртсън? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, височина, етническа принадлежност, кариера

Пат Робъртсън е американски медиен магнат и бивш служител на южните баптисти, който се застъпва за консервативни християнски идеали. В момента той е председател на Централната банка на Нигерия (Christian Broadcasting Network). Робъртсън също е президент и главен изпълнителен директор на Regent University. През цялата си кариера той е основал няколко големи корпорации и организации, включително Американския център за право и правосъдие, Университета Риджънт, ABC Family Channel и Christian Broadcasting Network.

Бързи факти

Празнувано име: Пат Робъртсън
Истинско име/пълно име: Марион Гордън Пат Робъртсън
Пол: Мъжки
Възраст: 92 години
Рождена дата: 22 март 1930 г
Родно място: Лексингтън, Вирджиния, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,73 м
Тегло: 79 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Аделия Елмър Робъртсън (м. 1954 г.)
деца: Да (Гордън П. Робъртсън, Елизабет Фейт Робъртсън, Ан Картър Робъртсън, Тим Робъртсън)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Медиен магнат, политически коментатор и бивш републикански кандидат за президент
Нетно състояние през 2022 г.: 120 милиона долара

Биография на Пат Робъртсън

Марион Гордън Пат Робъртсън е родена на 22 март 1930 г. в Лексингтън, Вирджиния, в семейството на Гладис Чърчил и Абсалом Уилис Робъртсън. Уилис, по-големият му брат, му дава прякора Пат.

През 1946 г. той завършва училището McCallie в Чатануга. След това получава бакалавърска степен по история от университета Вашингтон и Лий. Той беше член на братството Сигма Алфа Епсилон там.Възраст, височина, тегло на Пат Робъртсън

Пат Робъртсън е роден на 22 март 1930 г.; Тя е на 92 години към 2022 г. Височината му е 1,73 м, а теглото му е 79 кг.

кариера

Пат Робъртсън започва кариерата си в армията, след като е призован. През 1948 г. той е възстановен. Повишен е в първи лейтенант през 1952 г. Завършва юридическия факултет на Йейл през 1955 г. със степен по право. Получава магистърска степен по богословие от Библейската семинария в Ню Йорк през 1959 г. Робъртсън е ръкоположен за свещеник в Южната баптистка конвенция през 1961 г. Година по-късно той основава Christian Broadcasting Network във Вирджиния. Той започна, като купи станция в Портсмут. След закупуването на канала през 1977 г. той го преименува на CBN.

В момента CBN се предлага в 180 държави и излъчва съдържание на 71 езика. Той беше преименуван на CBN Family Channel през 1988 г. и след това просто на Family Channel. Две години по-късно основава International Family Entertainment Inc.

През 1977 г. той създава и университета CBN във Вирджиния Бийч. Той е преименуван на Regent University през 1989 г. Той основава и служи като президент на Американския център за право и справедливост.

Постижения и награди

Пат Робъртсън беше отличен на наградите Movieguide през 2017 г. През 1984 г. той беше обявен за мъж на годината от Националния републикански клуб на жените. Той също така е обявен за Човек на годината от Студентите на Америка през 1988 г. Той е награден с Кръста на гвоздеите през 2000 г. Той също така е удостоен с наградата за вяра и свобода. Кампанията за обществено действие на християните в Израел го удостои с наградата „Защитник на Израел“ през 1994 г.

Нетната стойност на Пат Робъртсън през 2022 г

На Пат Робъртсън нетното състояние се оценява на повече от 120 милиона долара към октомври 2022 г. Това състояние е резултат от опит в няколко професии. Той основа CBN и няколко други организации с успех. News Corporation закупи Family Channel от Робъртсън през 1997 г. Той има медийни холдинги в Африка, Азия и Обединеното кралство като бизнесмен. Той също така си партнира с Bank of Scotland за предоставяне на финансови услуги в Съединените щати. Той също е публикуван автор, написал е няколко книги.

Пат Робъртсън е смятана за една от най-влиятелните медийни фигури в света. Той постигна голям успех чрез създаването на Christian Broadcasting Network. Той също така основа Риджънтския университет и се кандидатира за президент на Републиканската партия през 1988 г. Новият световен ред, Краят на епохата и Ухажването на бедствието са сред неговите творби.

Съпругата на Пат Робъртсън, брак

Пат Робъртсън се жени за Аделия Деде Елмър през август 1954 г. Елизабет Фейт Робъртсън, Ан Картър Робъртсън, Тим Робъртсън и Гордън П. Робъртсън са четирите деца на двойката. Освен това имат четиринадесет внуци и седем правнуци.

Той е политически активист, служил в миналото. Робъртсън също е въвлечен в полемика и е наказан за забележките си.

Популярни Публикации