Кой е Нико Розберг? Wiki, възраст, височина, нетна стойност на съпругата, етническа принадлежност

Легендарният състезателен пилот Нико Розберг. Той се състезаваше в моторни състезания, защото това беше кариерата на баща му и той последва стъпките на баща си, като спечели няколко състезания. Фактът, че баща и синът му се наслаждават на едни и същи спортове, е удивителен, доказвайки, че някои черти, като умения, се наследяват. Той спечели състезанието във Формула 1 през 2016 г. и се оттегли, подобно на баща си.

Бързи факти

Празнувано име: Нико Розберг
Истинско име/пълно име: Нико Ерик Розберг
Пол: Мъжки
Възраст: 37 години
Рождена дата: 27 юни 1985 г
Родно място: Висбаден, Германия
националност: Немски
Височина: 1,75м
Тегло: 72 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Вивиан Сиболд
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Алая, Наила)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Нико Розберг гей ли е?: не
Професия: Финландски бивш състезателен пилот
Заплата: 15 милиона долара
Нетно състояние през 2022 г.: 55 милиона долара

Биография на Нико Розберг

Във Висбаден, Германия, Кеке Розберг и Сина Розберг родиха Нико Розберг. Баща му, състезател от Финландия, спечели световния шампионат във Формула 1 през 1982 г. Тъй като баща му е финландец, а майка му е германка, той има двойно гражданство.

Посещава Международното училище в Монако и Международното училище в Ница. Владее пет езика. Това са италиански, немски, испански, френски и английски. Изследвал е академичните среди и леката атлетика. Средният му успех при завършване на колежа е 1,2.Нико Розберг Възраст, височина и тегло

Нико Розберг е роден на 25 юни 1985 г.; Той е на 37 години към 2022 г. Висок е 1,75 метра и тежи 72 килограма.

  Нико Розберг

Нико Розберг

кариера

На 6 Розберг започва да се състезава професионално и решава, че състезанията във Формула 1 ще бъдат в центъра на бъдещата му кариера. Той започва да се състезава с коли на 16-годишна възраст, като участва в картинг. Той спечели Френската национална серия по картинг на 12, което го направи най-младият победител. Той се прехвърли на европейския картинг след една година, за да участва в международни състезания. В юношеските си години той участва в множество допълнителни състезания. Той продължи да се състезава във Formula BMW Junior Cup Iberia през 2001 г. и в шампионата на Formula BMW ADAC през 2002 г. за VIVA Racing, където постави рекорд като най-млад пилот на болид от Формула 1. През 2003 г. той напредва до състезание от Формула от по-високо ниво.

По-долу са някои от важните акценти в кариерата на Розберг, въпреки че се е състезавал в много състезания: Той се състезава в шампионата на Формула 1 за първи път през 2006 г., докато се състезава за Mercedes AMG Petronas и William F1. Преди това той спечели серията GP2 през 2005 г. През 2010 г. той се присъедини към Mercedes, където спечели 30 полпозишъна и 23 Гран При. Той завърши втори в световния шампионат през 2014 г. и 2015 г., като изоставаше само от състезателния си партньор Луис Хамилтън. На Гран При на Абу Даби, последното събитие за сезона, където той също обяви оттеглянето си пет дни по-късно, той спечели световния шампионат през 2016 г. Въпреки пенсионирането си, той все още се появява, за да стане свидетел на някои състезания.

Нетната стойност на Нико Розберг

Към юли 2022 г. нетната стойност се очаква да бъде 55 милиона долара. Състезателната му кариера е основен източник на доходи. Съобщава се, че е правил между 15 и 20 милиона долара годишно на върха на кариерата си. В допълнение към състезанията, Нико е участвал в няколко одобрения на марки за известни компании, включително Mercedes, хотелската верига Kempinski, инвестиция на Schaefer Group и много други. Неговите приходи от състезания и парите от неговите одобрения са това, което увеличи нетната му стойност. Поради участието му в други инициативи, неговата нетна стойност може или не може да нарасне в бъдеще. Заради това колко внезапно и шокиращо се пенсионира, много от феновете му бяха разочаровани, а Нико Розберг ще липсва на света на спорта. Можем само да се надяваме да го видим да се състезава отново, защото сърцата на хората могат да се променят по всяко време.

Нико Розберг Съпруга, брак

Вивиан Сиболд, с която Нико Розберг е в дългогодишна връзка, и двете деца на двойката, Алая и Наила, се ожениха на 11 юли 2014 г. Той е играл тенис за националния отбор на Монако и подкрепя футболния отбор Байерн Мюнхен . В своя подкаст Beyond Victory, който той води във влог канала си в YouTube, Нико говори за развитието и човешкото представяне.

Популярни Публикации