Кой е Мос Деф? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Роден Данте Терел Смит , по-известен със сценичното си име Mos Def, Yasiin Bey е американски актьор, рапър и активист, най-известен с албумите си True Magic и The Ecstatic. Неговите изпълнения в The Woodsman и Brown Sugar също са добре известни.

Бързи факти

Празнувано име: Mos Def
Истинско име/пълно име: Данте Терел Смит
Пол: Мъжки
Възраст: 48 години
Рождена дата: 11 декември 1973 г
Родно място: Бруклин, Ню Йорк, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,77 м
Тегло: 76 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Алана Уайът (м. 2005), Мария Йепес (м. 1996–2006)
деца: Да (Чандани Смит, Джаухара Смит)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Американски рапър, певец, актьор и активист
Нетно състояние през 2022 г.: 2 милиона долара

Биография на Mos Def

Mos Def е роден в Бруклин, Ню Йорк на 11 декември 1973 г., Абдула Рахман и Шерон Смит са негови родители. Дванадесет от неговите потомци, включително доведени деца, са под негова грижа. Възпитанието му е в Бруклин. Баща му остана в Ню Джърси, така че той остана с майка си.

Той отиде в Bushwick, Бруклинско средно училище Philippa Schuyler 383. Въпреки това, той напусна гимназията след втората си година. Той видя Денард Смит, брат му, блъснат от кола. Беше съобщено, че той е имал ужасно преживяване в резултат на този инцидент.Mos Def Възраст, височина и тегло

Mos Def е роден на 11 декември 1973 г., което го прави на 48 години от днес, 4 юли 2022 г. Той е висок 1,77 метра и тежи 76 килограма.

  Mos Def

Mos Def

кариера

През 1994 г. започва кариерата на Mos Def. Той създава група, наречена Urban Thermo Dynamics, заедно със своите братя и сестри DCQ и Ces (UTD). През 2004 г. издават албум. Той започва да се изявява като солов изпълнител през 1996 г., а дебютният му сингъл, Universal Magnetic, е издаден през следващата година.

Той сключи споразумение с Rawkus Records. Под прякора Black Star той си сътрудничи с Talib Kweli. През 1998 г. групата издава албума Mos Def & Talib Kweli са Black Star. На следващата година дебютният албум на Mos Def, Black on Both Sides, е достъпен. Rawkus Records разпространи този запис. Водещата песен на албума му, Sex, Love, and Money, се представи изключително добре. Албумът достигна пета позиция в Billboard 200.

През 2006 г. той издава допълнителен компактдиск, озаглавен True Magic. The Ecstatic, последвалият му албум, беше издаден през 2009 г. Освен това той участва в албуми на музиканти, включително The Roots и Kanye West. През 2009 г. той дебютира с линията си облекло UNDRCRWN.

Когато бил много малък, Мос Деф също започнал да играе. По това време Данте Безе е името, използвано за повечето от неговите филми. Той се появява във филма от 1988 г. „Благословете детето“. През 1990 г. той се появява и в семейната драма You Take the Kids, в която играе най-голямото дете. Освен това той се появява във филмите на MTV Carmen: A Hip Hopera и Brown Sugar.

Mos Def Нетна стойност

Очакваната нетна стойност на Mos Def към 2022 г. е 2 милиона долара. Работата му като звукозаписен артист е основният му източник на приходи. Освен това той печели достатъчно пари от линията си за дрехи и актьорската си кариера. Плащането на издръжка на дете и съдебно дело в имиграционния съд са две правни предизвикателства, с които се е сблъскал Мос Деф и които са го затруднили финансово.

Рапърът беше класиран под номер 23 в списъка на The Source за най-великите текстописци на всички времена. През 2016 г. той разкри пенсионирането си на уебсайта на Кание Уест. Той благодари на всичките си последователи и даде обещание за последен албум; Negus в Natural person в крайна сметка беше публикуван през 2017 г. Поради неспазването на правилата той се сблъска с многобройни ограничения при пътуване в някои нации.

Съпруга на Mos Def, брак

Мос Деф и Мария Йепес се ожениха през 1996 г. Двете деца на семейство Смит се казват Джаураха и Чандани. Те се разделиха през 2006 г. Той е баща на още четири деца от друга жена. От 2006 г. Mos Def е страна в съдебен спор за миграцията. След 2014 г. той пребивава в Южна Африка с туристическа виза, която оттогава е изтекла. Делото все още е висящо в съда.

Популярни Публикации