Кой е Морган Фрийман? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Морган Фрийман е известен американски актьор и продуцент с изключителните си изпълнения в няколко филма. Той също така се появява като разказвач в няколко документални филма на National Geographic.

Бързи факти

Празнувано име: Морган Фрийман
Истинско име/пълно име: Морган Фрийман
Пол: Мъжки
Възраст: 85 години
Рождена дата: 1 юни 1937 г
Родно място: Мемфис, Тенеси, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,88 м
Тегло: 79 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Мирна Коли-Лий (м. 1984–2010), Жанет Адеър Брадшоу (м. 1967–1979)
деца: Да (Алфонсо Фрийман, Сайфулайе Фрийман, Дийна Фрийман, Моргана Фрийман)
Професия: Американски актьор и филмов разказвач
Нетно състояние през 2022 г.: 280 милиона долара

Биография на Морган Фрийман

Морган Фрийман е роден в Мемфис, Тенеси на 1 юни 1937 г. Баща му Морган Портърфийлд Фрийман е бил бръснар, а майка му Мейме Една е била учителка. Той е израснал с трима братя и сестри и се смята, че е от нигерски произход.

Морган Фрийман прекарва детството си при баба си и дядо си и се мести много, преди да се установи в Чикаго, Илинойс. Ходи в гимназията Broad Street и участва в различни драматични състезания. Той беше талантлив актьор, който изигра главни роли в няколко училищни пиеси.Актьорските способности на Морган му спечелват стипендия в държавния университет Джаксън. Морган обаче отхвърли предложението. Вместо това той се записва във военновъздушните сили на Съединените щати.

Морган Фрийман Възраст, височина, тегло

Морган Фрийман е роден на 1 юни 1937 г. и към 2022 г. е на 85 години. Висок е 1,88 м и тежи 79 кг.

  Морган Фрийман

Морган Фрийман

кариера

Морган Фрийман се присъединява към военновъздушните сили на Съединените щати след завършване на гимназия. Той отказа стипендия за актьорско майсторство, за да преследва кариера като боен пилот. Първоначално той искаше да бъде механик и радарен техник, но беше избран за позицията пилот на изтребител. Той напусна армията след три години, защото осъзна, че не е това, което иска да прави.

След това Морган Фрийман се премества в Лос Анджелис и започва да посещава уроци по актьорско майсторство и танци, за да преследва кариера в развлекателната индустрия. Той се присъединява към група за музикален театър, след като завършва класовете си и след това обикаля туристическа компания.

В пиесата „The Neggers Play“ Фрийман дебютира извън Бродуей. Скоро след това той се появи в изцяло черна версия на „Hello Dolly“. Талантът му можеше да се види в тези пиеси и Фрийман получи много внимание заради актьорските си способности. Няколко режисьори и продуценти от мейнстрийм индустрията го забелязват на Бродуей.

След това Морган започва да се появява редовно в телевизионен сериал, който е образователна програма за деца. Шоуто се излъчваше шест сезона и получи широко признание. След това започва филмовата кариера на Фрийман, но първоначално той намира само второстепенни роли.

Първият голям пробив на Фрийман дойде, когато той беше избран за роля във филма „Street Smart“. Ролята във филма му спечели много похвали от публиката. Той получи няколко награди за изключителното си представяне. Морган се появява в редица филми през 90-те години.

Една от най-известните му творби може да се види във филма „Бебе за милиони долари'. Във филма „Invictus“ той играе бившия президент на Южна Африка „Нелсън Мандела“. Наскоро той беше представен в „документалния филм на National Geographic „The Историята на Бог.

Морган Фрийман се появява в редица известни филми, включително „Черният рицар“, „Луси“, „Дълбоко въздействие“ и „Всемогъщият Брус“.

Постижения и награди на Морган Фрийман

Морган Фрийман е един от най-талантливите актьори в индустрията. Той е номиниран многократно и списъкът с постиженията му е дълъг. Най-голямото му постижение би било получаването на „Наградата на Академията“.

Нетното състояние на Морган Фрийман през 2022 г

Нетната стойност на Морган Фрийман се оценява на 280 милиона долара към юли 2022 г. Печалбите му от приноса му към света на развлеченията са основният му източник на доходи.

Морган Фрийман е смятан за един от най-успешните актьори в Холивуд. Той винаги представяше звездно представяне, което му донесе много успехи, които той жъне и днес. Фрийман е имал много възходи и падения в живота си, но той все още стои здрав след всичките си проблеми. Той е постигнал много в живота си и е много доволен от това.

Съпруга на Морган Фрийман, брак

на Морган Фрийман историята на запознанствата от гимназията е неизвестна. Той има две деца от извънбрачни връзки, според съобщенията. В продължение на почти четиринадесет години той беше женен за Жанет Адеър Брадшоу. Двойката се разведе по различни причини.

Морган Фрийман се ожени за Мирна Коли-Лий. Двойката имаше перфектен живот и бяха напълно доволни един от друг. Двойката беше женена почти двадесет и три години, когато се разведе поради лични проблеми. Те нямаха деца и осиновиха доведената дъщеря на Фрийман от предишен брак.

Веднъж Морган беше претърпял ужасна автомобилна катастрофа в Мисисипи. Той беше на път с Демарис Майерс. Фрийман беше тежко ранен и откаран в болница с хеликоптер. Той беше в операционната четири часа и отне много време, за да се възстанови. По-късно беше установено, че Морган е бил пиян, докато е шофирал.

Популярни Публикации