Кой е Марко Бизари? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Марко Бизари е служил в изпълнителните бордове на няколко големи корпорации, включително Stella McCartney от 2005 до 2009 г., Bottega Veneta от 2009 до 2014 г. и Kering през 2012 г. През януари 2015 г. италианският бизнесмен беше назначен за главен изпълнителен директор на модна къща Gucci.

Бързи факти

Празнувано име: Марко Бизари
Истинско име/пълно име: Марко Бизари
Пол: Мъжки
Възраст: 59 години
Рождена дата: 19 август 1962 г
Родно място: Реджо Емилия, Италия
националност: Италиански
Височина: 1,8 м
Тегло: 70 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): Да (N/A)
Запознанства/приятелка (име): не
Марко Бизари гей ли е?: не
Професия: Изпълнителен директор на Gucci
Заплата: 8 милиона долара на година
Нетно състояние през 2022 г.: 60 милиона долара

Биография на Марко Бизари

Марко Бизари е роден в Реджо Емилия, Италия, на 19 август 1962 г. Бизнесменът е много личен относно споделянето на подробности за личния си живот, така че не може да се каже много за ранното му образование. Необичайно е човек с неговия статус да не обсъжда такава информация, но работната му етика може да го принуди да го направи. По един или друг начин той е получил правилните форми на възпитание, които са допринесли за сегашния му успех.

Марко Бизари Възраст, височина, тегло

Марко Бизари е роден на 19 август 1962 г. Марко Бизари е на 59 години към 2022 г. Висок е 1,8 м, а теглото му е 70 кг.  Марко Бизари

Марко Бизари

кариера

През 1986 г. Марко започва кариерата си като консултант във фирмата за финансови консултации на Accenture. След това се присъединява към Mandarina Group, базирана в Болоня фирма през 1993 г. и става главен изпълнителен директор на фирмата. Марко става мениджър на модната марка Marithe et Francois Girbaud. След това става главен изпълнителен директор на Stella McCartney през 2005 г. През 2007 г. компанията реализира първата си печалба под управлението на Марко.

Той отговаря за международното развитие на марката, което включва откриване на магазин в Япония и нейното развитие, ориентирано към начина на живот. Марко стана президент и главен изпълнителен директор на Bottega Veneta през януари 2009 г. Въпреки че имаше икономически спад, Марко все пак успя да промени дистрибуцията на марката, работи върху по-малко консервативни покупки и препозиционира марката в Европа.

Това даде възможност за навлизане на нови инвестиции. Докато работи с колегата си творчески директор Томас Майер, Марко успя да запази стремежа на Bottega Veneta към италианското майсторство, като същевременно отвори водещ магазин в Милано, стимулира растежа в Азия и създаде нова екологична централа във Виченца. Продажбите на марката надминаха границата от милиарди долари през 2012 г.

През 2012 г. Марко е назначен в Изпълнителния комитет на Kering. Марко беше назначен за главен изпълнителен директор на новосформираното подразделение на Kering Couture и кожени изделия и отговаряше за повечето луксозни стоки. През декември 2014 г. Kering назначи Марко за главен изпълнителен директор на своята водеща луксозна марка Gucci. Марко беше първият, който повиши 12-годишен служител в творческия екип.

Алесандро Микеле е назначен за артистичен директор и отговаря за съживяването на имиджа на марката, увеличаването на нейната популярност и предлагане. Оттогава рентабилността на Gucci се възстанови бързо. Марко забрани използването на кожа, застъпи се за мултикултурни и унифицирани модни ревюта и прекрати политиката на марката за намаление. През 2017 г. продажбите на марката са се увеличили с 45 процента до 6,21 милиарда евро.

Марко Бизари Постижения и награди

Марко получи наградата International Business Leader Award на Fashion Awards през 2016 и 2017 г., Рицар на ордена на Почетния легион във Франция през 2017 г., наградата WWD Edward Nardoza за CEO Creative Leadership през 2017 г., наградата Хуманитарна дейност на годината от ООН Асоциация през 2015 г. и бизнес лидер за Gucci от Fashion Awards през 2018 г.

Нетната стойност на Марко Бизари през 2022 г

Марко Бизари печели 8 милиона долара годишно като главен изпълнителен директор на Gucci. Към октомври 2022 г , той има нетна стойност от 60 милиона долара . Повечето от доходите му идват от ролята му на изпълнителен член в различни фирми, но той има и други източници на доходи.

Марко е пример за много млади мъже, които искат да направят пари и да започнат собствен бизнес. Може би търсим вдъхновение в него, защото той демонстрира, че успехът е резултат единствено от вашите усилия, а не се предава от един човек на друг.

Марко Бизари Съпруга, брак

Марко Бизари , както беше посочено по-рано, не разкрива много подробности за семейството и личния си живот. Въпреки че е виждан със съпругата и дъщеря си на редица модни уикенди и събития, Марко не разкрива нищо за семейството си. Бизнесменът вярва, че запазването на тайната предпазва човек от необмислени обвинения или слухове. Марко демонстрира способността си да превъзхожда професията си и като семеен човек, любящ баща и грижовен съпруг.

Популярни Публикации