Кой е Марк Чеснут? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак

Кънтри музиката набра популярност през последните години и някои певци го правят от десетилетия. Марк Чеснът, автор на песни и кънтри певец, е един от тези артисти.

Той става известен през 90-те години, докато записва за Universal Music Group и Decca. Той успя да издаде осем албума чрез тези звукозаписни компании. Той има няколко хитови песни, които са достигнали върха на класациите, и има няколко албума, сертифицирани със злато от RIAA. Марк е издал общо 15 албума до момента.

Бързи факти

Празнувано име: Марк Чеснът
Истинско име/пълно име: Марк Нелсън Чеснът
Пол: Мъжки
Възраст: 58 години
Рождена дата: 6 септември 1963 г
Родно място: Бомонт, Тексас, САЩ
националност: американски
Височина: 1,7м
Тегло: 89 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Трейси Чеснът (м. 1992 г.-настояще)
Деца/деца (син и дъщеря): Да 3 (Камерън, Уейлън, Кейси Чеснът)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Марк Чеснут гей ли е?: не
Професия: Певец на кънтри музика, автор на песни
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 4 милиона долара

Биография на Марк Чеснут

Марк Нелсън Чеснът е роден на 6 септември 1963 г. в Бомонт, Тексас. Той е син на певеца и колекционер на грамофонни плочи Боб Чеснът, който му оказва голямо влияние и когато е на 17 години, баща му го взима да започне да записва. Марк започва да свири на барабани като дете, след като получава комплект барабани като коледен подарък.Марк напусна гимназията в единадесети клас и започна да играе в тексаски клубове. На 17-годишна възраст той е отведен в Нешвил, Тенеси, от баща си, за да започне да записва музиката си. Той става домашна група за нощния клуб Beaumont Cutters и записва музиката си с различни регионални лейбъли.

Марк Чеснут Възраст, височина, тегло

Марк Чеснът е роден на 6 септември 1963 г., към 2022 г. е на 58 години. Висок е 1,7 м и тежи 89 кг.

  Марк Чеснът

Марк Чеснът

кариера

Кариерата на Марк започва, когато той е тийнейджър и през 1988 г. той успява да издаде първия си албум, Doing My Country Thing. През 1990 г. излиза дебютът му за голям лейбъл, Too Cold at Home. В класацията на Billboard Hot Country Singles & Tracks албумът имаше пет сингъла в класацията.

През 1991 г. той има първия си сингъл номер едно в Hot Country Songs с Brother Jukebox. Албумът беше добре приет и много хора похвалиха гласа му. След като продаде над един милион копия, той беше сертифициран като платинен през 1994 г.

Longneck & Short Stories е вторият албум на Марк, който излиза през 1992 г. Той също е сертифициран като платинен, а сингълът I’ll Think of Something достига номер едно в класациите на Billboard. Almost Goodbye беше последният му албум, издаден от MCA, и беше издаден през 1993 г.

През 1994 г. той подписва с Decca Records, дъщерно дружество на MCA, и първият му албум с лейбъла, What a Way to Live, е издаден през същата година. Албумът е продаден в приблизително 500 000 копия и е златен от RIAA. Тони Браун продуцира следващия албум, Wings, който беше издаден през 1995 г. През 1996 г. той издаде Greatest Hits, неговият четвърти и последен платинен албум.

Thank God for Believers, I Don’t Want to Miss a Thing, Lost in the Feeling, Mark Chesnutt, Savin’ the Honky, Heard It in a Love Song и Outlaw бяха сред многото албуми, които последваха. Той също така е ходил на няколко турнета през годините, които значително подобриха репутацията и доходите му. Освен че изпълнява много кавъри на песни в своя албум, той също е участвал в песните и албумите на други изпълнители. Сред тях са Мърл Хагард, Кийт Уитли и Джордж Джоунс.

Постижения и награди на Марк Чеснут

От началото на кариерата си през 80-те години Марк има двадесет топ десет хита в класацията на Billboard Hot Country Songs, като осем от тях достигат номер едно. През 1993 г. той е обявен за носител на две награди на кънтри музикалната асоциация. Той също така е продал милиони албуми през годините, което е значително постижение от негова страна.

Нетната стойност на Марк Чеснът през 2022 г

Нетната стойност на Марк Чеснут се оценява на 4 милиона долара към юни 2022 г. Основният му източник на доходи е кариерата му на кънтри певец и автор на песни. Той има няколко песни, оглавили класациите, а четири от албумите му са платинени. Друг източник на доходи за него са няколкото тора, които притежава през годините.

Марк Чеснът е син на певица и колекционер на грамофонни плочи, което повлия на избора му на кариера. През 90-те години той се издига до известност като певец на кънтри музика, като сингли оглавяват класациите, а албумите стават златни. Той е продал милиони копия от своите записи, демонстрирайки нивото си на успех в развлекателната индустрия.

Съпруга на Марк Чеснут, брак

Чеснут е женен мъж с три деца. Той се жени за Трейси Мотли през 1992 г., след като я среща в бар. Камерън, Уейлън и Кейси са синовете на двойката. Трейси остава у дома след раждането на първото му дете през 1995 г., докато работи като художник. Марк също намали обиколките си до края на 90-те години, за да прекара повече време с младото си семейство.

Популярни Публикации