Кой е Крис Робъртс? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, етническа принадлежност

Крис Робъртс е известен британско-американски разработчик на видеоигри, програмист, филмов режисьор и продуцент, най-известен с работата си по поредицата Wing Commander, докато беше в Origin Systems. В момента той работи върху финансиран от краудфандинг космически симулатор за Start Citizen.

Те обещават да предоставят на света най-великата космическа игра, виждана някога. Биографията и историята на Крис Робъртс са представени по-долу. Продължете да четете, за да научите повече за него.

Бързи факти

Празнувано име: Крис Робъртс
Истинско име/пълно име: Крис Робъртс
Пол: Мъжки
Възраст: 54 години
Рождена дата: 27 май 1968 г
Родно място: Редууд Сити, Калифорния, САЩ
националност: Британско-американски
Височина: 1,73 м
Тегло: 65 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Санди Гардинър
Деца/деца (син и дъщеря): Да (2 момичета)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Крис Робъртс гей ли е?: не
Професия: Разработчик на видеоигри, програмист, режисьор и продуцент
Заплата: Неизвестен
Нетно състояние през 2022 г.: 20 милиона долара

Биография на Крис Робъртс

Крис Робъртс е роден на 27 май 1968 г. в Редууд Сити, Калифорния, САЩ. Той е роден в Обединеното кралство от баща британец и майка американка. Той е роден в Съединените щати, но е израснал в Манчестър, Англия, където посещава гимназия Parrs Wood.Докато е още дете, баща му го завежда да гледа „Междузвездни войни“ в киното „Манчестър“ през 1977 г., което променя живота на Робъртс, подхранвайки страстта му към галактиките и космоса над тях.

Той демонстрира голям талант и страст към композирането на видеоигри в ранна възраст, създавайки игри като Wizadore и Stryker’s Run за BBC Micro.

Крис Робъртс Възраст, височина, тегло

Крис Робъртс е роден на 27 май 1968 г. и към 2022 г. е на 54 години. Висок е 1,73 м и тежи 65 кг.

  Крис Робъртс

Крис Робъртс

кариера

Интересът на Крис Робъртс към професията му започва в ранна възраст, след като е израснал около компютрите. Баща му отиде една крачка напред, купувайки BBC Micro за него в началото на 80-те години. Крис подобри компютърните си умения, като участва в извънкласни дейности в Манчестърския университет.

Той никога не се интересуваше от това, което го учеха в училище и вместо това прекарваше времето си в писане на код за екшън игри. Учителите го разпознаха и му дадоха възможност да създаде игра за списанието Игра на месеца. Това му дава първата възможност в кариерата му, печелейки му много пари, докато е само на 13 години.

Започва работа в Origin Systems Inc., когато е на 18 години, където създава игри като Bad Blood (1990) и Times of Lore (1991). (1988). Той оказа значително влияние върху ръста на приходите на компанията от милиона на милиона.

По-късно, през 1990 г., той създава Wing Commander, който бързо набира популярност и се превръща в най-успешния продукт на Origin. След това той се фокусира върху Strike Commander, но също така участва силно в разработването на други серии Wing Commander.

След като напуска Origin през 1996 г., той съосновава Digital Anvil с брат си Ерин Робъртс и Тони Зуровец. Starlancer, първата им завършена игра, беше пусната през 2000 г. След като Microsoft купи компанията, Робъртс напусна, но остана в консултация за известно време.

След като напуска Digital Anvil, той основава Point of No Return Entertainment с планове да произвежда игри, филми и други медии, но компанията не успява. През 2002 г. основава Ascendant Pictures, където става холивудски филмов продуцент. Компанията беше съдена няколко пъти, преди да бъде придобита от Bigfoot Entertainment през 2010 г.

Cloud Imperium Games е основана през 2011 г. от Крис Робъртс, съпругата му Санди Робърт и Ортуин Фрейермут. Компанията стартира кампания за групово финансиране за Star Citizen, игра за космическа симулация, върху която работят.

Той е събрал над 380 милиона долара чрез кампанията за групово финансиране и 63,25 милиона долара чрез външни инвестиции. Все още обаче няма потвърдени дати за пускане на играта.

Постижения и награди на Крис Робъртс

Крис Робъртс е носител на множество награди за приноса си към игралната индустрия. Сред отличията, които е получил, са следните:

Списанието Next Generation го нарече един от 75-те най-важни хора в игралната индустрия през 1995 г.
Неговите игри също са класирани като най-добрите, с множество награди, присъдени на всяка титла.

Нетната стойност на Крис Робъртс през 2022 г

Нетната стойност на Крис Робъртс се оценява на 20 милиона долара към октомври 2022 г. Това произтича от богатството му като професионален разработчик на видеоигри. Известно е, че неговите игри са сред най-добрите на пазара, като най-много продажби допринасят за нетната му стойност.

Освен това Робъртс събира групово финансиране от 2011 г. и играта му Star Citizen все още не е пусната. Повечето хора бяха поразени от Крис Робъртс, поради което той получи толкова голяма подкрепа при разработването на играта за космическа симулация Star Citizen. Въпреки факта, че играта все още не беше пусната, той започна кампания за групово финансиране, която далеч надхвърли целта. Неговият ентусиазъм към игралната индустрия винаги го е отличавал от конкуренцията.

Съпруга на Крис Робъртс, брак

Крис Робъртс е женен мъж с чиста сексуална ориентация. Крис се жени два пъти, последния път през 2015 г., когато се жени за втората си съпруга. Санди Гардинър, родена в Австралия актриса и модел е името на съпругата му. Тя също е съосновател на Cloud Imperium Games Corporation, където служи като маркетинг директор.

Популярни Публикации