Кой е Колм Мийни? Wiki, възраст, нетно състояние, съпруга, етническа принадлежност, височина, кариера

Колм Дж. Мийни е известен ирландски актьор, най-известен с ролите си в Star Trek: The Next Generation и Star Trek: Deep Space Nine, където играе Майлс О’Брайън. Той е основател на Ирландски национален театър и е участвал в многобройни театрални трупи, представящи из цяла Англия от около осем години.

Бързи факти

Празнувано име: Колм Мийни
Истинско име/пълно име: Колм Дж. Мийни
Пол: Мъжки
Възраст: 69 години
Рождена дата: 30 май 1953 г
Родно място: Glasnevin, Дъблин, Ирландия
националност: ирландски
Височина: 1,8 м
Тегло: 78 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Инес Флорина (2007), Барбара Даулинг (1977-93)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Две деца) Ада Мийни, Бренда Мийни
Запознанства/приятелка (име): не
Колм Мийни гей ли е?: не
Професия: актьор
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 15 милиона долара

Биография на Колм Мийни

Колм Мийни е роден на 30 май 1953 г. той е роден в Glasnevin, Дъблин, Ирландия. Неговите интереси са били насочени към актьорството, откакто е започнал да учи занаята на 14-годишна възраст. С изключение на факта, че е посещавал театралното училище Abbey след завършване на средното училище, малко се знае за ранното му образование или семейна среда.

През 1978 г. той прави първата си телевизионна поява на голям екран в Z-Cars по BBC One. Мийни каза, че не съм голям методичен актьор. Аз съм много по-повърхностен. Близнаци е неговият астрологичен знак. Той се премества в Съединените щати през 1982 г., където постепенно преминава към телевизията, играе второстепенни роли в телевизионни предавания и гостува в различни сериали.Colm Meaney Възраст, височина, тегло

Колм Мийни е роден на 30 май 1953 г. и към 2022 г. е на 69 години. Висок е 1,8 метра и тежи 78 килограма.

  Колм Мийни

Колм Мийни

кариера

Колм Мийни прави своя телевизионен дебют като „McGlin“ в епизода „Pressure“ от британския драматичен сериал „Z-Cars“. Той се появява в редица филми. Най-известните му произведения включват „The Snapper“ (1993). „London Gangs“ [от 2020 г.] „Hell on Wheels (2011-2016), „The Van“ (1996), „Layer Cake“ (1997) и „Con Air“ (1997) Най-забележителните му роли включват The Snapper и Стар Трек. А най-ниско оцененият му филм е „Студената светлина на деня“ (2012 г.), който има рейтинг на гнилите домати от 4%. Мийни бързо напредва от роли на непълен работен ден до основен член на екипа на ансамбъла на Стар Трек. Той започна с епизодична роля в Encounter at Farpoint, пилота на Star Trek: The Next Generation. В крайна сметка му беше дадена ролята на шефа Майлс Едуард О’Брайън. В по-малки филми като Barrytown Trilogy той имаше огромно влияние. Той също се появи в няколко телевизионни епизода. „Play for Tomorrow“ (1982), „Strangers“ (1982), „Moonlighting“ (1986) и др. Други блокбъстър хитове, в които Мийни участва, включват „Далеч и далеч“ на Том Круз, в който той играе ролята на Кели. На него се приписва създаването на образа на Даумер, който той изигра в екшън-трилър блокбастъра Под обсада, който дебютира на 9 октомври 1992 г. и събра 156,6 милиона долара в боксофиса. Той участва в хитовия филм Con Air от 1997 г. с Никълъс Кейдж, Джон Кюсак и Джон Малкович като агент на DEA Дънкан Малой.

Постижения и награди на Colm Meaney

Колм Мийни получи следните отличия: Златен глобус [номиниран] (1994): Най-добро изпълнение на актьор във филм – комедия или мюзикъл за The Snapper. Академия за научна фантастика, фентъзи и филми на ужасите, САЩ: Награда Сатурн за най-добър телевизионен поддържащ актьор за Ад на колела [номиниран] (2013) Сребърен Хюго (Победител) на Международния филмов фестивал в Чикаго (1993). The Snapper получи наградата за най-добър актьор. Награди Джемини [номиниран]: Най-добро изпълнение на главна мъжка роля в драматична програма за случайно преминаване (2002). Ирландски филмови и телевизионни награди: Най-добър актьор в главна роля Носител на наградата IFTA (2017). Награден за документалния филм „Пътуването“. Как Хари се превърна в дърво получи награда на IFTA (2001).

Нетната стойност на Colm Meaney през 2022 г

Нетната стойност на Colm Meaney се оценява на около 15 милиона долара към октомври 2022 г. Приходите му произтичат от бляскавата му актьорска кариера. Той стана известен с упоритата си работа, а феновете му го обожават. Колм спечели множество награди и достигна върха на кариерата си. Обикновено първо чета сценария от гледна точка на публиката и след това се вглеждам по-внимателно само в героя, казва Мийни. Колм Мийни, за разлика от много други методични актьори, се смята за много естествен актьор. Той има много остроумни реплики във филмите и вярва, че търсенето на хумор в повечето ситуации хуманизира нещата. Той има силна връзка с ирландската филмова индустрия и участва в редица текущи проекти.

Colm Meaney Съпруга, брак

Колм Мийни се ожени за ирландската актриса Беърбре Даулинг, дъщеря на режисьора Винсент Даулинг. Бренда [36 години] е дъщеря на двойката. Бракът на Мийни със съпругата Байрбре Доулинг, от друга страна, достига кулминацията си през 1994 г. Настоящата съпруга на Мийни е френската дизайнерка на костюми Инес Глориан. Те завързаха възела на 15 март 2007 г. Ада е дъщеря на двойката.

Популярни Публикации