Кой е Йо-Йо Ма? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак, кариера

роден във Франция Йо-Йо Ма е известен американски виолончелист, композитор, автор на песни и хуманитарист. Той спечели 18 Грами през кариерата си. Необичайните му методи са това, което го прави най-известен. Той си сътрудничи с няколко музиканти от различни жанрове и култури, за да увеличи публиката си. На невероятно млада 5-годишна възраст Йо-Йо Ма направи публично представление.

Бързи факти

Празнувано име: Йо-Йо Ма
Истинско име/пълно име: Йо-Йо Ма
Пол: Мъжки
Възраст: 66 години
Рождена дата: 7 октомври 1955 г
Родно място: Париж, Франция
националност: американски
Височина: 2,10 м
Тегло: 75 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Джил Хорнър (м. 1978 г.)
деца: Да (Емили Ма, Никълъс Ма)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: американски виолончелист
Нетно състояние през 2022 г.: 30 милиона долара

Биография на Йо-Йо Ма

Марина Лу и Хсиао-Циун Ма добре дошли Йо-Йо Ма на бял свят на 7 октомври 1955 г. в Париж, Франция. Семейството на Йо-Йо Ма е китайско. Баща му свиреше на цигулка. В Националния централен университет в Нанкин Hsiao-Tsiun Ma беше професор по музика. Майка му пееше в група.

Йо-Йо Ма живее със семейството си, преди в крайна сметка да се премести в САЩ. Посещава Професионална детска школа през ранните си години. По-късно Ма завършва гимназиалното си образование в The Juilliard School. След като завършва гимназия, той се записва в Колумбийския университет, но напуска след кратко време. След това се регистрира в Харвардския колеж. Удостоен е с докторска степен хонорис кауза от своята Алма матер през 1991 г.От малък започва да свири на цигулка, пиано и виола. Започва уроци по виолончело, когато е на четири години. На седемгодишна възраст той свири пред американски президенти.

Йо-Йо Ма Възраст, височина и тегло

Йо-Йо Ма е роден на 7 октомври 1955 г., което го прави на 66 години към 23 юни 2022 г. Той е висок 2,10 метра и тежи 75 килограма.

  Йо-Йо Ма

Кариера Йо-Йо Ма

Йо-Йо След като завършва, Ма започва своята професионална кариера. Но поради физическото си състояние той трябваше да започне пътуването си по-късно. Хората смятаха, че специалните му музикални способности са благословия. Ма стана невероятно известен в музикалния бизнес. Много композитори са привлечени от него заради неговия талант, което го прави един от най-добрите музиканти.

Най-забележителното изпълнение на Ма се състоя през 1986 г. като почит към 100-ия рожден ден на Статуята на свободата. Той свири заедно с пианиста Емануел Акс и цигуларя Янг-Ък Ким като един от триото артисти. Този отбор получи много похвали.

Ма продуцира множество албуми през кариерата си. Страхотни концерти за виолончело, Произведено в Америка, Душата на тангото: Музиката на Астор Пиацола и други произведения са само част от неговите изключителни постижения. Йо-Йо Ма участва с музика към няколко филма, включително Crouching Tiger и Hidden Dragon от 2000 г.

Ма изнесе представление на мястото на WTC през 2002 г., за да отбележи ужасната атака срещу сградата. В допълнение към това, той също се появява в The Goat Rodeo Sessions, Songs of Joy & Peace и Obrigado Brazil. През 2009 г. Ма изнесе представления на погребението на сенатор Едуард М. Кенеди и на церемонията по встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама.

Йо-Йо Ма Нетна стойност

Прогнозираното нетно състояние на Йо-Йо Ма към юни 2022 г. е 30 милиона долара . Неговите музикални албуми и хонорари за изяви от изпълнения на живо осигуряват по-голямата част от доходите му.

Неговият имот от 6750 квадратни фута в Калифорния се оценява на 1,9 милиона долара. Той също така държи някои скъпи превозни средства в гаража си, включително BMW, Lamborghini и Audi A8.

Като човек с безупречен характер, Йо-Йо Ма е похвален. Той също така е хвален за отличителния си моден усет, скромно поведение и хуманност. В допълнение към добре познатите си произведения, Ма служи като Пратеник на мира на ООН от 2006 г. Той е смятан за един от най-великите челисти на 20-ти век.

Съпруга на Йо-Йо Ма, брак

Йо-Йо Ма е женен за Джил Хорнър, консултант по изкуствата. Емили и Никълъс са имената на двете деца на двойката. Неговите фенове смятаха Ма за най-сексапилния класически изпълнител през 2001 г.

Популярни Публикации