Кой е Jenji Kohan? Wiki, възраст, височина, съпруг, нетно състояние, етническа принадлежност

Популярен американски телевизионен продуцент и писател Jenji Kohan . Тя е най-известна със създаването на комедийно-драматичния сериал на Netflix Orange Is the New Black, както и с широко харесвания комедийно-драматичен сериал Weeds. Тя има девет номинации за награда 'Еми', а като изпълнителен продуцент на комедийния сериал 'Трейси поема' тя дори спечели награда 'Еми'.

Бързи факти

Празнувано име: Дженджи Кохан
Истинско име/пълно име: Дженджи Лесли Кохан
Пол: Женски пол
Възраст: 53 години
Рождена дата: 5 юли 1969 г
Родно място: Лос Анджелис, Калифорния, САЩ
националност: американски
Височина: 1,67 М
Тегло: 80 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруг/съпруга (име): Кристофър Ноксън (м, 1997; див., 2018)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Чарли (р. 2019), Елиза и Оскар)
Запознанства/гадже (име): N/A
Jenji Kohan лесбийка ли е? не
Професия: ТВ сценарист и продуцент.
Заплата:
Нетно състояние през 2022 г.: 30 милиона долара

Биография на Jenji Kohan

Дженджи Лесли Кохан е родена на родители Бъз и Реа Кохан в Лос Анджелис , Калифорния, на 5 юли 1969 г. Jenji е заченат в еврейско домакинство. Баща й, Бъз Кохан, е известен телевизионен продуцент и писател, който също е носител на Еми. Майка й Реа Кохан е известен писател и телевизионен писател.

Джоно и Дейвид, който също е телевизионен продуцент, носител на Еми, са нейните братя и сестри. Що се отнася до обучението й, тя посещава гимназия в Бевърли Хилс, откъдето получава дипломата си през 1987 г. След това се премества в университета Брандейс, за да продължи обучението си, преди да бъде прехвърлена като второкурсник в Колумбийския университет. Тя получава диплома от Колумбийския университет през 1991 г.Jenji Kohan Възраст, височина и тегло

Дженджи Кохан е роден на 5 юли 1969 г. Той е на 53 години към 2022 г. Тя е висока 1,67 метра и тежи 80 килограма.

  Дженджи Кохан

Дженджи Кохан

кариера

Написването на епизод за ситкома The Fresh Prince of Bel-Air стартира кариерата на Jenji Kohan. По-късно тя участва в писането на Mad About You, Tracey Takes On и Friends по телевизията. След това тя си сътрудничи с брат си Дейвид Кохан, за да напише външен сценарий за сериала Will & Grace по телевизията. След това си сътрудничат в неуспешния ситком The Stones, който е следващият им проект. Тя е допринесла за осем сезона на тъмнокомедийния драматичен сериал Weeds, за който е работила и като изпълнителен продуцент, и като главен сценарист. Впоследствие тя разработва комедийно-драматичния сериал Orange Is the New Black за Netflix, за който отново служи като изпълнителен продуцент и водещ сценарист.

Програмата е едно от най-популярните оригинални предавания на Netflix. Тя също притежава добре известния театър Hayworth в Лос Анджелис, както и студиото за писане Tilted Productions. Като изпълнителен продуцент тя също е допринесла за комедийно-драматичния сериал GLOW.

Jenji Kohan Нетна стойност

Нетното състояние на Jenji Kohan е 30 милиона долара към юли 2022 г. Работата й като телевизионен сценарист и продуцент допринесе значително за нейния финансов успех. Написването на епизод от комедията The Fresh Prince of Bel-Air бележи началото на нейната професионална писателска кариера. За изключително популярните телевизионни предавания Orange Is the New Black и Weeds, тя служи като изпълнителен продуцент и главен сценарист. Тя също притежава добре известния театър Hayworth в Лос Анджелис, както и студиото за писане Tilted Productions.

Работата на Jenji Kohan показва, че тя е била отличен телевизионен сценарист и продуцент. Готовността й да рискува и отдадеността й на кариерата са два житейски урока, от които всички можем да се поучим. В светлината на това й пожелаваме късмет във всичките й бъдещи занимания и се надяваме, че ще продължи да ни забавлява по същия начин, както винаги.

Съпруг на Jenji Kohan, брак

През 1997г. Дженджи Кохан се жени за известния писател Кристофър Ноксън; бракът им обаче приключи с развод през 2018 г. Чарли, Елиза и Оскар бяха техните три деца заедно; Чарли обаче почина на 31 декември 2019 г. поради наранявания, получени по време на каране на ски.

Популярни Публикации