Кой е Хенри Кисинджър? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, височина, етническа принадлежност

Хенри Кисинджър , известен политолог и дипломат от Съединените щати, се отличава с това, че е държавен секретар на страната.

Бързи факти

Празнувано име: Хенри Кисинджър
Истинско име/пълно име: Хенри Алфред Кисинджър
Пол: Мъжки
Възраст: 99 години
Рождена дата: 27 май 1923 г
Родно място: Фюрт, Германия
националност: американски
Височина: 1,75 м
Тегло: 71 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Нанси Кисинджър (м. 1974 г.), Ан Флейшер (м. 1949–1964 г.)
деца: Да (Дейвид Кисинджър, Елизабет Кисинджър)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Политик, дипломат и геополитически консултант
Нетно състояние през 2022 г.: 25 милиона долара

Биография на Хенри Кисинджър

В германския град Фюрт, който се намира в района на Бавария, Кисинджър е роден на 27 май 1923 г. Майка му Паула, която произхожда от заможно семейство, е била домакиня, а баща му Луис Кисинджър е работил като учител. Той беше тих и винаги обичаше да чете като дете. От ранните си години той обича да изучава Библията. Той мразеше битките и често ридаеше за падналите войници. Отдадени на футбола, нацистките младежи, близка банда, често малтретират Хенри. Той е отличен в училище и посещава местното еврейско училище.

Семейството му се мести в Германия, когато той е едва на 15 години. Те загубиха всичките си богатства, когато се върнаха в нацията. Кисинджър работеше в завод за производство на четки за бръснене, за да помогне на семейството си. Записва се в гимназията 'Джордж Вашингтон' в Ню Йорк и там е отличник. Той се записва в City College of New York през 1940 г., за да учи счетоводство, след като получава дипломата си.  Хенри Кисинджър

Хенри Кисинджър

Възраст, ръст, тегло на Хенри Кисинджър

Хенри Кисинджър е роден на 27 май 1923 г., към 2022 г. е на 99 години. Висок е 1,75 метра и тежи 71 килограма.

кариера

По време на Втората световна война Кисинджър се записва в армията. След като получава дипломата си, той публикува книгата „Ядрени оръжия и външна политика“, която го катапултира до слава сред академичните среди. След това той влезе в Белия дом, като служи като единствен съветник по външна политика на администрациите на Кенеди и Джонсън.

Той стана съветник по националната сигурност от 1969 до 1975 г. и беше любимец на всички. По-късно, от 1973 до 1977 г., той е държавен секретар. През 1983 г. той е назначен за ръководител на Националната двупартийна комисия за Централна Америка.

Признание и постижения на Хенри Кисинджър

Хенри Кисинджър и Le Duc Tho споделят Нобеловата награда за мир през 1973 г. за призива на Съединените щати да изтеглят войските си от Виетнам. През същата година получава наградата на американския сенатор Джон Хайнц за своята гражданска служба. Harlem Globetrotters му дава почетно членство през 1976 г.

През 1977 г. той получава президентския медал на свободата от президента Джералд Форд. През 1980 г. получава Националната книжна награда за история. През 1995 г. той е обявен за почетен кавалер на Ордена на Британската империя. Той получава наградата Силван Тейър от Военната академия на САЩ в Уест Пойнт през 2000 г.

През 2012 г. той беше награден и с президентския медал на Израел. През следващата година той получи наградата Хенри А. Грюнвалд за обществена служба.

Нетната стойност на Хенри Кисинджър през 2022 г

Дипломат, който е работил на няколко важни позиции за страната, също го е направил доста богат. Въпреки че информацията за заплатата му не може да бъде намерена, е известно, че към юли 2022 г. прогнозираното му нетно състояние е над 25 милиона долара.

Ан Флейшер беше първата му съпруга. Двойката не се разбираше много добре и се раздели през 1964 г. След това Хенри се ожени за Нанси Магинес и имаха две деца.

Популярни Публикации