Кой е Ерик Шмид? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Ерик Шмид е добре известен софтуерен инженер и американски бизнесмен, който е изпълнителен председател на Alphabet Inc., компанията майка на Google. Ерик Емерсън Шмид е пълното му име. Шмид беше класиран като 119-ият най-богат човек в света през 2017 г. Forbes провежда това проучване. Сега той е ценен сътрудник на Google.

Бързи факти

Празнувано име: Ерик Шмид
Истинско име/пълно име: Ерик Емерсън Шмид
Пол: Мъжки
Възраст: 67 години
Рождена дата: 27 април 1955 г
Родно място: Фолс Чърч, Вирджиния, САЩ
националност: американски
Височина: 1,78 м
Тегло: 88 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Уенди Шмид
м. 1980 г
деца: Да (Алисън Шмид, Софи Шмид)
Професия: Американски бизнесмен и софтуерен инженер
Нетно състояние през 2022 г.: 16 милиарда долара

Биография на Ерик Шмид

Ерик Шмид е роден на 27 април 1955 г. във Фолс Чърч, Вирджиния, в семейството на Елинор и Уилсън Емерсън Шмид. Уилсън беше професор в Университета Джон Хопкинс и Техническия университет на Вирджиния, а Елинор беше психолог. Уилсън е работил за Министерството на финансите на Съединените щати.

Ерик прекарва детството си във Фолс Чърч и Блексбърг, Вирджиния, с родителите си. Шмид завършва гимназия в Йорктаун. След дипломирането си той се записва като студент по архитектура в Принстънския университет. По-късно сменя специалността си с Електроинженерство.Ерик Шмид получи своята магистърска степен от Калифорнийския университет, Бъркли. Неговата степен се основава на проектиране и внедряване на мрежа за свързване на компютърния център на кампуса и отдела по CS. Ерик получава докторска степен по EECS през 1982 г.

Ерик Шмид Възраст, височина, тегло

Ерик Шмид е роден на 27 април 1955 г. и към 2022 г. е на 67 години. Висок е 1,78 метра и тежи 88 килограма.

  Ерик Шмид

Ерик Шмид

кариера

Ерик се сблъсква с множество предизвикателства в ранния си живот. Той започва кариерата си, като работи за редица технологични фирми. Ерик започва кариерата си с Bell Labs, Byzromotti Design, Zilog и други компании.

Той беше първият софтуерен мениджър на Sun Microsystems. Ерик започва работа за тази софтуерна компания през 1983 г. Ерик се присъединява към Novell като председател и главен изпълнителен директор през 1997 г. Шмид се присъединява към Google като председател през 2001 г. и е назначен за главен изпълнителен директор на следващата година. Той пое отговорността за разработването на корпоративната инфраструктура, необходима за поддържане на глобалната експанзия на Google.

Ерик е бил член на борда на директорите на Apple от 2006 до 2009 г. Освен тези работи, Ерик Шмид е свързан с някои политически премеждия. По време на президентството на Барак Обама той беше член на PCAST.

Постижения и награди на Ерик Шмид

Schmidt получи награда от 100 милиона долара за ограничени акции от Google. Избран е в Националната инженерна академия през 2006 г. Освен това през 2007 г. е избран в Американската академия на изкуствата и науките.

Нетната стойност на Ерик Шмид през 2022 г

Ерик Шмид е добре известен американски бизнесмен, чиято стойност е 16 милиарда долара към август 2022 г. Според различни достоверни източници нетната му стойност се оценява като резултат от професионалната му кариера.

Той притежава Oasis, една от най-луксозните и красиви яхти в света. Ерик смята себе си за търговски пилот. Той притежава високопроизводителен самолет Gulfstream V на стойност 42 милиона долара.

Той е собственик на имение в Монтесито за 20 милиона долара. Ерик притежава луксозно имение на стойност 22 000 000 долара в Холивуд. В колекцията си той има Toyota Prius. Ерик е пътувал до Северна Корея и Куба, две държави, контролирани предимно от Съединените щати, за да насърчи отворения достъп до Интернет.

Ерик Шмид е един от най-богатите хора в света, не само в Америка, но и в сравнение с останалия свят. Той е активен член на Съвета за 21 век на института Бергрюен. Шмид се появи епизодично в хитовото шоу на HBO Силиконовата долина. Ерик е участвал в няколко благотворителни начинания. Той и съпругата му основават Family Foundation през 2006 г.

Съпруга на Ерик Шмид, брак

Ерик Шмид е в брак с Уенди Сюзън Бойл. Женят се през 1980 г. и се развеждат 31 години по-късно. Алисън и Софи са двете дъщери на Ерик и Уенди.

Популярни Публикации