Кой е Ейке Батиста? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност, кариера

Ейке Батиста е известен бразилско-германски предприемач. Той е най-известен със своите богатства, натрупани и изгубени в минната и петролната и газовата промишленост. Преди това той е бил председател на бразилския конгломерат EBX Group, който притежаваше OGX, MPX, LLX, MMX и OSX. Той имаше нетно състояние от 35 милиарда долара през 2012 г., което го прави най-богатият човек в Бразилия по онова време, но нетното му състояние падна до -1 милиард долара през 2014 г. През 2018 г. той беше осъден на 30 години затвор за подкуп на Рио де Жанейро тогавашния губернатор, Sérgio Cabral, за да получи обществени поръчки.

Бързи факти

Празнувано име: Ейке Батиста
Истинско име/пълно име: Айке Фюркен Батиста да Силва
Пол: Мъжки
Възраст: 65 години
Рождена дата: 3 ноември 1956 г
Родно място: Губернатор Валадарес, Минас Жерайс, Бразилия
националност: бразилски и немски
Височина: 1.80 М
Тегло: 80 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Лума де Оливейра (м, 1991; див., 2004)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Балдър, Тор Батиста и Олин Батиста)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Ейке Батиста гей ли е?: не
Професия: Предприемач
Заплата:
Нетно състояние през 2022 г.: - 1,2 милиарда долара

Биография на Ейке Батиста

Ейке Батиста , чието пълно име е Eike Fuhrken Batista da Silva, е роден в Governador Valadares, Minas Gerais, Бразилия, на 3 ноември 1956 г. от родители Eliezer Batista и Jutta Fuhrken. Баща му преди това е бил министър на мините и енергетиката в администрациите на Joo Goulart и Fernando Collor, както и бивш президент на Companhia Vale do Rio Doce (сега Vale).

Когато беше тийнейджър, семейството му се премести в Европа, въпреки че той също е живял в Женева, Дюселдорф и Брюксел. По отношение на образованието той учи машинно инженерство в университета в Аахен в Германия, но не завършва и избира да напусне. Изкарвал прехраната си с продажба на застрахователни полици.Ейке Батиста Възраст, височина, тегло

Ейке Батиста е роден на 3 ноември 1956 г. и към 2022 г. е на 65 години. Висок е 1,80 метра и тежи 80 килограма.

  Ейке Батиста

Ейке Батиста

кариера

Ейке Батиста започва кариерата си в търговията с диаманти и злато в началото на 80-те години. На 23-годишна възраст основава фирмата за търговия със злато Autram Aurum, която печели 6 милиона долара за по-малко от 18 месеца. Той беше първият, който въведе механизираната инсталация за добив на наносно злато в Амазонка, която бележи началото на EBX Group.

Той става главен изпълнителен директор на TVX Gold и управлява осем златни мини в Бразилия и Канада, както и сребърна мина в Чили между 1980 г. и 2000 г. Той направи 20 милиарда долара през това време. Между 2004 г. и 2010 г. той създава и ръководи компаниите MMX (минно дело), ​​MPX (енергетика), OGX (петрол), LLX (логистика) и OSX (офшорна индустрия).

Въпреки това до 2013 г. бизнесът му претърпя огромни загуби. Като част от операция Car Wash, той и осем други души получиха заповеди за задържане през януари 2017 г. На 3 юли 2018 г. той беше осъден на 30 години затвор за подкуп на тогавашния губернатор на Рио де Жанейро, Серхио Кабрал, за да за получаване на обществени поръчки. Освен че е предприемач, той написа и книгата The Heart of the Matter (2011), в която предлага предприемачески съвети и споделя своя бизнес опит.

Нетната стойност на Ейке Батиста през 2022 г

Ейке Батиста има нетна стойност от -1,2 милиарда долара към септември 2022 г. Той е направил по-голямата част от парите си чрез своя бизнес. В началото на 80-те години той започва кариерата си в търговията с диаманти и злато. Той е най-известен със своите богатства, натрупани и изгубени в минната и петролната и газовата промишленост.

Преди това той заемаше поста председател на бразилския конгломерат EBX Group. Освен това той написа книгата The Heart of the Matter (2011), в която предлага предприемачески съвети и споделя своя бизнес опит.

Докато Ейке Батиста не избра най-добрия път, не може да се отрече, че той има брилянтен ум и се възползва максимално от възможностите си. С това казано, ние му желаем най-добрия късмет в бъдеще и се надяваме, че може да създаде по-добър живот за себе си.

Ейке Батиста Съпруга, брак

През 1991 г. Ейке Батиста се жени за популярния модел Лума де Оливейра, но се развеждат през 2004 г. Тор Батиста (р. 1992 г.) и Олин Батиста (р. 1993 г.) са двамата им сина (р. 1995 г.). След това се среща с Флавия Сампайо, популярна бизнесдама и адвокат, в продължение на няколко години, от която има син Балдер (р. 2013 г.).

Популярни Публикации