Кой е Джордж Сорос? Wiki, възраст, нетно състояние, етническа принадлежност, съпруга, височина

Джордж Сорос е американски/унгарски предприемач, инвеститор, автор и хуманитарист. Смята се, че неговото унгарско име „Сорос“ е довело до успеха му, защото означава наследник. Сега Сорос е един от най-богатите хора в света и един от най-успешните инвеститори на всички времена.

Бързи факти

Празнувано име: Джордж Сорос
Истинско име/пълно име: Джордж Сорос, уважаем FBA
Пол: Мъжки
Възраст: 91 години
Рождена дата: 12 август 1930 г
Родно място: Будапеща, Унгария
националност: Американски, унгарски, британски
Височина: 1,75 м
Тегло: 79 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Тамико Болтън (м. 2013 г.), Сюзън Вебер (м. 1983–2005 г.), Анализе Витшак (м. 1960–1983 г.)
деца: Да (Александър Сорос, Джонатан Сорос, Андреа Сорос, Грегъри Сорос, Робърт Сорос)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Унгарско-американски инвеститор и филантроп.
Нетно състояние през 2022 г.: 10 милиарда долара
Последна актуализация: юли 2022 г

Биография на Джордж Сорос

Джордж Сорос е отгледан в Германия от родителите си евреи, преди да се премести в Англия. Продължава образованието си и получава диплома и магистърска степен по философия от London School of Economics.

Възраст, височина, тегло на Джордж Сорос

Джордж Сорос е роден на 12 август 1930 г. и през 2022 г. е на 91 години. Висок е 1,75 метра и тежи 79 килограма.  Джордж Сорос

Джордж Сорос

кариера

Първата работа на Сорос беше като търговец на едро, където той работеше като мотивиран продавач, след като беше безработен след дипломирането си. Преди да се установи на работа в Singer and Friedlander през 1954 г., той се бореше да премине интервюта, защото много от работодателите го опозоряваха. Той работи като чиновник на работното си място до 1956 г., когато се премества в Ню Йорк, за да работи като арбитражен търговец за F.M. Майер до 1959 г. Той се премества във Wertheim & Co, където работи като анализатор.

Между 1963 и 1969 г. Джордж е вицепрезидент на Arnhold and S. Bleichroeder, където инвестира сериозно, увеличавайки печалбата на компанията. Той основава Soros Fund Management през 1970 г. и става негов главен изпълнителен директор; преди това той основава друга фирма през предходната година, което го затруднява да управлява и двете. След преименуването на един от неговите фондове на „Quantum Fund“, компаниите продължиха да растат, печелейки му много и увеличавайки нетната му стойност.

Като бизнесмен и инвеститор, той е участвал в други начинания, като например паунд шорт през 1992 г., който включва фумигиране на лири в продължение на месеци, и търговията с вътрешна информация на Société Générale през 1988 г., в която собственикът го е помолил да закупи акции. По-рано тази година в Македония той стартира кампанията на Сорос за спиране на операцията, която се стреми да предостави обратна връзка за това как се представя в световен мащаб.

Постижения и награди на Джордж Сорос

Първото му отличие е получаването на дипломи от Оксфорд и други университети през 1980 г. През 2000 г. той получава награда от Международния център на Йейл от училищния мейнфрейм, където по-късно получава диплома по икономика от университета в Болоня през 1995 г. Той е въведен в институционален Investors Alpha's Hedge Fund Hall of Fame и обявен за един от 20-те най-добри мениджъри на хедж фондове.

Нетното състояние на Джордж Сорос през 2022 г

Към 2022 г. нетното състояние на Джордж Сорос е 10 милиарда долара . Неговото нетно състояние някога се оценяваше на 25 милиарда долара, но той прехвърли 18 милиарда долара на своята благотворителна фондация Open Society Foundations, която работи в над 100 страни. Той направи парите си, като инвестира в различни проекти, както и управлява Soros Fund Management.

Сорос се издига от скромно начало като продавач до главен изпълнителен директор на собствената си компания, печелейки милиони шилинги. Дори след като промени името си на милиардер, той не е забравил корените си, дарявайки на бедните и предоставяйки стипендии чрез своите инициативи.

Съпруга на Джордж Сорос, брак

След като се разведе с предишните си съпруги Сюзън Уебър и Аналис Уичак, Сорос се ожени за настоящата си съпруга Сюзън Уебър през 2013 г. Той има пет деца с тях: Робърт Даниел (роден през 1963 г.), Андреа Коломбел (роден през 1965 г.), Джонатан Тивадар (роден в 1970 г.), Александър (роден през 1985 г.) и Грегъри Джеймс (р. 1988 г.).

Популярни Публикации