Кой е Джон Уотърс? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Джон Уотърс е известен режисьор, писател, стендъп комик и журналист. Той също така е известен като визуален артист и колекционер на изкуство, най-известен с продукцията си на трансгресивни култови филми. Една от неговите продукции, Hairspray, която излиза през 1988 г., печели 8 милиона долара. По-късно той продуцира друг дълготраен филм със заглавието музикален филм, който му помогна да генерира повече от 200 милиона долара по целия свят.

Бързи факти

Празнувано име: Джон Уотърс
Истинско име/пълно име: Джон Самюел Уотърс, младши
Пол: Мъжки
Възраст: 76 години
Рождена дата: 22 април 1946 г
Родно място: Балтимор, Мериленд, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,88 м
Тегло: 58 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Зоуи Бъртън (януари 2002 г.)
деца: N/A
Професия: Американски филмов режисьор, писател, актьор, комик и художник
Нетно състояние през 2022 г.: 60 милиона долара

Биография на Джон Уотърс

Джон Самюел Уотърс младши . е роден в Балтимор, Мериленд на 22 април 1946 г. Той е син на Патриша Ан, производител на противопожарна защита в предишния си живот. Когато е на седем години, той се вдъхновява от филма „Лили в кукли“ и започва да свири с куклата си на различни партита. Образованието му е завършено в Calvert School в Балтимор и той също посещава гимназия Towson Jr., за да получи диплома. Той също така посещава гимназията на Калвърт Хол Колидж и завършва обучението си в Латинското училище за момчета в Мериленд.

Джон Уотърс Възраст, височина, тегло

Джон Уотърс е роден на 22 април 1946 г. и към 2022 г. е на 76 години. Висок е 1,88 м и тежи 58 кг.  Джон Уотърс

Джон Уотърс

кариера

Джон Уотърс започва кариерата си, докато снима първия си пълнометражен филм „Вещница в черно кожено яке“. Филмът е прожектиран само веднъж в „битник кафене“ и той включва своя снимка, как пътува в него. Той е арестуван за пушене на марихуана през 1966 г. и по-късно е изведен от общежитието на Нюйоркския университет.

Polyester, филм, базиран на бившия ловец на тийнейджъри, е пуснат през 1981 г. Филмите му са по-предизвикателни и не са предизвикали противоречия, като Cecil B. Demented, Pecker, Serial Mom, Cry-Baby и Hairspray. Заедно с музиката си той получава награди Тони в резултат на филма Лак за коса.

През 2004 г. той се появява в няколко филма, включително Jackass Number и малка роля на папарацо в Seed of Chucky. След това той беше домакин на телевизионен сериал „Til Death Do Us Part“ на американската Court TV. Той направи фантастичен коледен филм, наречен „Fruitcake“ през 2008 г. Той също така иска да направи филм, базиран на Independent, но все още не е започнал поради липса на средства. По-късно той обсъжда идеята с Джони и Паркър и получава компенсация за написването на сценария.

Постижения и награди на Джон Уотърс

Уотърс има много постижения през целия си живот. На международния филмов фестивал в Провинстаун той получава наградата Edge. След това той получава покана за честване на 50 години филми на Уолтърс, издадени в Обединеното кралство. Участва и в сценично интервю, където колекцията му е посочена като една от топ фаворитите. Освен това той получи номинация за Грами за книгата си Carsick. Той също беше признат за работата си през годините, докато забавляваше хората на екрана.

Нетната стойност на Джон Уотърс през 2022 г

Джон Уотърс е добре известен американски актьор с приблизителна нетна стойност от милиона към юли 2022 г. Той започва с второстепенни роли и напредва до продуциране на собствени филми. Приходите му също се генерират от производството и писането на книги, които се четат широко от публиката. Допълнителният му доход идва от работата му като журналист и като стендъп комик в различни кастове.

Джон Уотърс е добре известен със своето спокойно и услужливо поведение. Той е популярен от 90-те години на миналия век и е продуцирал множество филми и телевизионни сериали. По-късно се изявява като художник и печели много пари от това. И накрая, Джон е изградил солидна основа за себе си чрез своята упорита работа и постижения.

Популярни Публикации