Кой е Джо Бонамаса? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруга, брак

Джо Бонамаса е американски поп музикант, автор на песни, певец и завладяващ китарист, който е издал множество успешни албуми и е участвал в пет албума на живо. Той е редовен член на „American Blue Rock“ и също така е работил с Black Country Communion. През цялата си кариера той е натрупал значителна база от фенове и е спечелил милиони.

Бързи факти

Празнувано име: Джо Бонамаса
Истинско име/пълно име: Джо Бонамаса
Пол: Мъжки
Възраст: 45 години
Рождена дата: 8 май 1977 г
Родно място: Ню Хартфорд, Ню Йорк, Съединени щати
националност: американски
Височина: 2,13 м
Тегло: 96 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Неженен
Съпруга/съпруга (име): N/A
деца: N/A
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Американски блус-рок китарист, певец и автор на песни
Нетно състояние през 2022 г.: 24 милиона долара
Последна актуализация: юни 2022 г

Детство на Джо Бонамаса

Джо Бонамаса е роден на 8 май 1977 г. в Ню Хартфорд, Ню Йорк, в семейството на меломан. Баща му, който притежаваше магазин за китари, имаше страхотна визия за музикалната индустрия. В детството му баща му го занимава с обучение по китара. Дани Гатън, американски китарист, го повлиява. Дани Гатън го научи да свири на китара.

През 2001 г. Бонамаса издава своя дебютен студиен албум, „A New Day Yesterday“. Известни музиканти, участвали в албума, включват „Jethro Tull“, „Rory Gallagher“ и Warren Haynes. Албумът има търговски успех, достигайки номер 9 в класацията на Billboard.Златната ера на Бонамаса започва през 2002 г., когато той издава три албума, всички от които дебютират под номер едно в Billboard Blues Chart. От 2002 до 2006 г. той издава пет солови албума в индустрията, всички от които са успешни и попадат в топ десет.

Бонамаса винаги е искал да свири в Royal Albert Hall. Той превърна мечтата си в реалност, като изпълни дует с Ерик Клептън в Royal Albert Hall в Лондон.

Джо Бонамаса Възраст, височина, тегло

Джо Бонамаса е роден на 8 май 1977 г. и към 2022 г. е на 45 години. Висок е 2,13 метра и тежи 96 килограма.

  Джо Бонамаса

Джо Бонамаса

кариера

Джо Бонамаса започва музикалната си кариера като китарист в тийнейджърските си години. Има солови албуми и е свирил с различни групи. Той винаги се стреми да създава висококачествени албуми за своите слушатели.

Когато Бонамаса посети Нешвил, той се срещна с трима автори на песни. Всички те бяха добре известни със сътрудничеството си с известни артисти. Бонамаса ги убеди да създадат завладяващи сини скали, а не 3-минутни радио хитове. Авторите на песни се съгласиха и записаха албума в Лас Палмас, изпълнявайки молбата му. Албумът има огромен успех, достигайки осмо място в класацията на Билборд, номер едно в класацията на Инди и номер едно в класацията на блуса.

Бонамаса работи с Бет Харт, която по-късно се оказва едно от най-важните попълнения в неговата музикална кариера. И двамата работиха по няколко проекта и си прекарваха добре. Те последваха с одобрения от критиката „Seesaw“ и бяха номинирани за награда Грами за най-добър блус албум.

Като китарист Бонамаса също допринася за Black Country Communion. Той също е член на Rock Candy Funk Party и Jazz Funk. Той продуцира редовни радио предавания, а епизодите са известни като „Животът и знанието на китарата“.

Постижения и награди на Джо Бонамаса

Джо Бонамаса създава изключителни произведения през цялата си кариера и изкуството му е признато от милиони хора по целия свят. Неговият албум Seesaw получи номинация за Грами. Списание Classic Rock го обяви за пробив на годината. Много от албумите му влизат в топ десет както на Billboard, така и на британските класации. Свирил е и в престижната Royal Albert Hall.

Нетната стойност на Джо Бонамаса през 2022 г

Джо Бонамаса не си струва се оценява на 24 милиона долара към октомври 2022 г. Повече от десет негови албума са класирани на върха на Billboard Blues Chart. За него е чест да работи с талантливи музиканти като Дерек Тракс и Уорън Хейнс. Неговите солови албуми от радио поредица, одобрение на групи и други източници на доходи и активи му помогнаха да стане мултимилионер.

Джо Бонамаса е световноизвестен китарист, който е възпитан да разпознае голяма звезда в бъдещето. Той е много щедър човек, който основа неправителствена организация, за да помогне на нуждаещи се деца, които не могат да си позволят уроци по музика. Той също е добре известен с набирането на средства за музикални ресурси в училищата.

Популярни Публикации