Кой е Джеймс Патерсън? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, височина, етническа принадлежност

Джеймс Патерсън е най-продаваният романист по света. Добре известният автор на мистерии също е написал романи за младежи и младежи. От Алекс Крос, психологът, до Майкъл Бенет, детективът, авторът дарява света с потоп от измислени герои.

Джеймс Патерсън, самостоятелен издател, държи световния рекорд на Гинес за най-висока позиция в бестселърите номер 1 на New York Times. Джеймс също е щедър дарител. Той е дал на учениците милион книги. Той стартира няколко програми за стипендии и уебсайтове, за да помогне на следващото поколение.

Бързи факти

Празнувано име: Джеймс Патерсън
Истинско име/пълно име: Джеймс Брендън Патерсън
Пол: Мъжки
Възраст: 75 години
Рождена дата: 22 март 1947 г
Родно място: Нюбърг, Ню Йорк, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,70 м
Тегло: 75 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Сюзън Патерсън
м. 1997 г
деца: Да (‎Джак Патерсън)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Американски писател и филантроп
Нетно състояние през 2022 г.: 850 милиона долара

Биография на Джеймс Патерсън

Джеймс Патерсън е роден на 22 март 1947 г. в Нюбърг, Ню Йорк. Джеймс получава дипломата си от Manhattan College през 1969 г. Започва да пише, когато е на 19 години. Следва магистърска степен в университета Вандербилт в Тенеси. Но той се отказа от докторантурата. програма за присъединяване към редиците на успешните богати, напуснали колежа.Възраст, височина, тегло на Джеймс Патерсън

Джеймс Патерсън е роден на 22 март 1947 г.; Той е на 75 години към 2022 г. Висок е 1,70 м и тежи 75 кг.

кариера

Джеймс Патерсън започва кариерата си като младши копирайтър в рекламната фирма J. Walter Thompson в Ню Йорк. Копирайтърът бързо се превръща в главен изпълнителен директор на същата фирма.

През 1976 г. той завършва дебютната си книга, The Thomas Berryman Number. Little Brown в крайна сметка го публикува след 31 отказа.

Неговите най-продавани трилъри включват поредицата „Алекс Крос“, „Клубът на женските убийства“, „Лична вещица“ и поредицата „Магьосници“. Джеймс разработи Jacky Ha-Ha, I Funny, Treasure Hunter и сериал за средно училище, за да накара младежите да се интересуват от литература. Той също така направи страхотни телевизионни реклами, за да рекламира и популяризира творчески своите книги.

Постижения и награди

Джеймс Патерсън е продал около 350 милиона книги по целия свят. От 1976 г. той използва своите идеи и план в стотици книги. Награждаваната му кариера започва с наградата Едгар за най-добър първи роман.

Награди Children’s Choice Book Awards, Nickelodeon Kid’s Choice Awards и много други. През 1993 г. първият му бестселър на New York Times е книгата от поредицата на Алекс Крос Along Came a Spider. Последните му отличия са за приказки в детския раздел. Той получи литературната награда на The National Book Foundation за 2015 г. за забележителната си служба. Наградата за страхотни уебсайтове за деца на Американската библиотечна асоциация отиде при уебсайта на Джеймс ReadkiddoRead.com.

Нетната стойност на Джеймс Патерсън през 2022 г

Джеймс Патерсън има приблизителен годишен доход от 90 милиона долара и нетна стойност от 850 милиона долара към 2022 г. Джеймс Патерсън е създал няколко филма и телевизионни програми за хора, които предпочитат да гледат, вместо да четат. Алекс Крос, Неделя в Тифани и телевизионното шоу Инстинкт и Женски клуб за убийства са сред творбите му. Джеймс и Сю са дали няколко стипендии на деца от недостатъчно обслужвани училища.

Съпруга на Джеймс Патерсън, брак

Джеймс Патерсън се ожени за Сю Соли, арт директор, през 1997 г. В рамките на една година след брака им Джеймс и Сю родиха син.

Сега той живее със Сю и Джак в красив дом в Палм Бийч, Флорида. Джеймс работи от вкъщи седем дни в седмицата. Творческата му техника диктува той да използва само моливи, за да изрази себе си на хартия. Той никога не използва компютър, за да пише. Отвращението на сина му към литературата го вдъхновява да започне сериала за средно училище. Всъщност Джак е новата му младежка мотивация.

Популярни Публикации