Кой е Джеф Дийн? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Американският разработчик на софтуер и компютърен учен Джеф Дийн работи в тези области. В момента той отговаря за Google AI.

Бързи факти

Празнувано име: Джеф Дийн
Истинско име/пълно име: Джефри Адгейт „Джеф“ Дийн
Пол: Мъжки
Възраст: 53 години
Рождена дата: 10 ноември 1968 г
Родно място: Хавай
националност: американски
Височина: 1,85м
Тегло: 83 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Хайди Хопър
Деца/деца (син и дъщеря): Две дъщери
Запознанства/приятелка (име): НЕ
Гей ли е Джефри Адгейт „Джеф“ Дийн? НЕ
Професия: Компютърен учен
Заплата: N/A
Нетна стойност
500 милиона долара

Биография на Джеф Дийн

През 1968г. Джеф Дийн е роден на Хаваите. Той е американски гражданин. За да продължи обучението си, Джеф се записва в Университета на Минесота през 1990 г., където учи инженерство и компютърни науки. В края на времето си в университета той получава бакалавърска степен. със summa cum laude. По-късно той се записва в Университета на Вашингтон, откъдето получава докторска степен. по компютърни науки. Джеф Дийн е работил за Крейг Чеймбърс върху цяла програма за оптимизационни методи за езици за програмиране на обекти, докато е следвал степента си. След като приносът му в науката, технологиите и компютърните системи беше признат, той беше назначен в Националната инженерна академия през 2009 г.

Възраст, височина и тегло на Джеф Дийн

Джеф Дийн е роден като Джефри Адгейт Дийн на 10 ноември 1968 г. Той е на 53 години към 2022 г. Той е висок 1,85 метра и тежи 83 кг.  Джеф Дийн

Джеф Дийн

кариера

Точно преди да се присъедини към Google като сътрудник, Джеф Дийн е бил назначен в изследователската лаборатория на DEC/Western Compaq. Извличането на данни, инструментите за профилиране и микропроцесорната архитектура бяха всички аспекти на работата на Джеф Дийн. Работата му беше успешна в резултат на сътрудничеството им със Sanjay Ghemawat. Джеф Дийн също е работил за Глобалната програма на Световната здравна организация, която се занимава с проблеми, свързани със СПИН, преди да започне докторантура. Джеф Дийн създаде софтуер за статистическо моделиране и прогнозиране на смъртоносната болест ХИВ/СПИН, докато беше на работа тук.

Джеф Дийн се присъедини към семейството на Google в средата на 1999 г. и към момента на писане на тази статия той е лидер в сектора за изкуствен интелект. Докато е нает в Google, той внедрява няколко собствено проектирани структури за реклами на компанията, индексиране, обхождане и обслужване на заявки. За да функционират по-голямата част от продуктите на Google, той комбинира работата си с тази на други компоненти на предадените изчислителни системи. Освен това Джеф Дийн инвестира времето си в подобряване на машина за статистически превод, различни вътрешни инструменти за подобряване на софтуера, подобряване на качеството на търсенето и последващо участие в наемането на квалифицирани таланти.

Нетната стойност на Джеф Дийн

Джеф Дийн има нетна стойност от над 500 милиона долара към юли 2022 г. Той също така извлича значителни финансови ползи от фондация Hoper-Dean. Като метод за подпомагане на техните разнообразни научни изследвания, той дарява на изследователски съоръжения. Джеф Дийн е човек, който наистина е отдаден на кариерата си. Неговата иновация и страст към науката издигнаха науката на ново ниво. Той също така е допринесъл за обществото чрез финансиране на изследователски институти.

Съпруга на Джеф Дийн, брак

През 2011, Джеф Дийн и съпругата му Хайди Хопър основаха фондация Хопър-Дийн, където за първи път направиха благотворителни дарения. За да подкрепи цялата гама от STEM изследвания и да помогне на UC Berkeley и Massachusetts Institute of Technology да изпълнят съответните си научни програми, фондация Hoper-Dean успя да отпусне на всяка институция (STEM). Хайди Хопър и Джеф Дийн са женени и имат две дъщери.

Популярни Публикации