Кой е Джеб Буш? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност, кариера

Бившият губернатор на Флорида Джон Елис Джеб Буш-старши е известен американски бизнесмен и политик. Той е талантлива личност, оказала влияние както в политиката, така и в бизнеса. Той е известен с безупречния си външен вид и здрава преценка.

Бързи факти

Празнувано име: Джеб Буш
Истинско име/пълно име: Джон Елис Джеб Буш
Пол: Мъжки
Възраст: 69 години
Рождена дата: 11 февруари 1953 г
Родно място: Мидланд, Тексас, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,91 м
Тегло: 91 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Колумба Буш (м. 1974 г.)
деца: Да (Джордж П. Буш, Ноел Буш, Джон Елис Буш, младши)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Политик
Нетно състояние през 2022 г.: 45 милиона долара
Последна актуализация: септември 2022 г

Биография на Джеб Буш

Джеб Буш е роден на 11 февруари 1953 г. в Мидланд, Тексас, в известно политическо семейство. Баща му Джордж Х. У. Буш е 41-вият президент на Съединените щати, а майка му Барбара Буш е 42-рата първа дама на САЩ. Той е отгледан заедно с двама по-малки братя, една сестра и един по-голям брат, Джордж У. Буш, който става 43-ият президент на Съединените щати.

Академията Филипс в Андовър, Масачузетс беше неговата гимназия. Той получава бакалавърска степен по латиноамерикански изследвания от Тексаския университет в Остин. През ученическите си години се пристрастява към наркотиците и получава слаби оценки. Като част от програма за студентски обмен той се премества в Мексико и преподава английски там.Джеб Буш Възраст, височина, тегло

Джеб Буш е роден на 11 февруари 1953 г. Към 2022 г. е на 69 години. Висок е 1,91 метра и тежи 91 килограма.

  Джеб Буш

Джеб Буш

Джеб Буш започва кариерата си в Texas Commerce Bank през 1974 г. По-късно той става мениджър на клон и вицепрезидент на подразделението на банката в Каракас. Буш започва своята бизнес кариера в областта на недвижимите имоти с Армандо Кодина.

По-късно в живота си той става успешен бизнесмен. Преди това е работил за Lehman Brothers, Barclays, Tenet Healthcare, InnoVida, Rayonier и Swisher Hygiene. Междувременно той се включи в политиката, като се кандидатира за губернатор за републиканците на изборите през 1998 г. Той победи опонента си от Демократическата партия и беше избран за 43-ия губернатор на Флорида. От 1999 г. до 2007 г. той е два пъти губернатор. Той обяви своята кандидатура за президентските избори през 2016 г. По-късно той отпадна от президентската надпревара.

Постижения и награди на Джеб Буш

Джеб Буш е успешен бизнесмен и харесван политик в Съединените щати. Той е бил в борда на директорите на Tenet Healthcare по време на своята бизнес кариера. Той е съветвал инвестиционни банки като Barclays и Lehman Brothers. Той също така си сътрудничи с много предприемачи, за да гарантира успеха на своето бизнес начинание.

В политическата си кариера е заемал редица позиции. Той беше поддръжник на плана за опазване на Евърглейдс, който се счита за най-скъпото и мащабно усилие за възстановяване на околната среда в историята. Той е запомнен и с усилията си за подобряване на образователната система на държавата.

Той подкрепя Фондацията за върхови постижения в образованието и работи за различни благотворителни каузи. Освен това има принос към репродуктивното здраве и детското хранене.

Нетната стойност на Джеб Буш през 2022 г

Нетното състояние на Джеб Буш се оценява на 45 милиона долара към октомври 2022 г . Бизнесът му осигурява по-голямата част от приходите му. Tenet Healthcare му плати повече от 2 милиона долара. Според докладите той е спечелил 7,3 милиона долара през 2014 г.

Той притежава луксозен дворец в Корал Гейбълс, Флорида, САЩ. Той има много скъпи коли в гаража си, включително Aston Martin, Chevrolet, BMW, Ford, Tesla и Cadillac.

Джеб е голям фен на младите хора, които искат да изградят собствената си идентичност. Джеб Буш е смятан за един от най-богатите политици в Съединените щати. Като син на президента, той остави силна следа в бизнеса и политиката. Той е доброволец за няколко благотворителни организации и работи за насърчаване на грамотността, хигиената и здравеопазването. В крайна сметка той остави своя отпечатък върху страниците на американската история.

Съпругата на Джеб Буш, брак

Джеб Буш се жени за Колумба Гарника Гало през 1974 г. и двойката има три деца. Съпругата му е филантроп от мексикански произход. Синовете му също са известни бизнесмени и политици.

Популярни Публикации