Кой е Джаклин Безос? Wiki, възраст, нетно състояние, съпруг, брак

Сестрата на Джеф Безос, Джаклин Безос , е член на неговото семейство. Джеф Безос, нейният син, е известен американски инвеститор, предприемач и медиен магнат. Освен това, с нетна стойност от 193,9 милиарда долара, синът на Джаклин, Джеф Безос, е един от най-богатите хора в света. Когато Джаклин Безос беше само на 17 и все още беше в гимназията, тя забременя с Джеф. Тед Теодор Йоргенсен, съпругът на Джаклин, беше само на 19 години по това време.

Тед Теодор Йоргенсен и Джаклин Безос се разведоха преди сватбата и тя известно време сама отглеждаше Джеф Безос. Тя продължи обучението си и придружаваше Джеф във вечерното училище дори след като роди сина си Джеф. Джаклин Безос се омъжи за Майк Безос за втори път през 1968 г., след няколко години раздяла.

Бързи факти

Пълно име Джаклин Безос
Популярни за Майката на Джеф Безос
Професия Президент на благотворителната организация, основател на благотворителната организация
Приблизителна нетна стойност N/A
Възраст 75 години Както през 2021 г
Рождена дата декември 1946 г
Знак за раждане N/A
Родно място Мексико
Националност американски
Етническа принадлежност мексикански
баща Лорънс Престън Гизе
Майка Мати Лузи Стрейт
Братя и сестри Лорънс П. Гизе младши

Уики на Джаклин Безос

Джаклин Безос е родена през 1946 г., което я прави днес на 75 години. Освен това между Джаклин и нейния син Джеф Безос има само 17 години разлика във възрастта. Джаклин също е от мексикански произход и е американско гражданство. Когато Джаклин Безос беше едва на 17 години, тя роди сина си Джеф Безос в Албакърки, Ню Мексико. Когато Джаклин стана майка, тя все още беше в училище, но не позволи това да я спре да завърши дипломата си. Джаклин Безос запази образованието си, като същевременно се грижи за децата си. Първият й съпруг, с когото беше бременна, не я прие и тя остана сама да отглежда сина си Джеф Безос. Тя се омъжи за Майк Безос след няколко години връзка. Престън Гисе е името на бащата на Джаклин, а Мати Гисе е името на нейната майка. Бащата на Джаклин се жени за друга дама на име Нона Гисе, след като се развежда с майка й.Джаклин Безос завършва колежа 'Св. Елизабет' с бакалавърска степен по икономика.

Съпруг и деца

Джеф Безос , който е роден през 1964 г., е първото дете на Джаклин. Родителите му бяха Ред Йоргенсен и Джаклин Безос. Родителите на Джеф се развеждат малко след раждането му и Джаклин Безос отглежда детето си сама няколко години.

След няколко години Джаклин Безос се омъжи за Майк и се премести в Хюстън, Тексас. Освен това Джаклин Безос има дъщеря на име Кристина Пур, която е родена през 1969 г., като първо дете с Майк. Кристина е омъжена за Стивън Пур по време на това писане. През 1970 г. тя ражда втори син - Марк Безос.

Романистката Макензи Безос и нейният син са женени от 1992 г. до 2019 г. Те са снахата на Джаклин Безос и съпругата на Джеф Безос. В момента Макензи е омъжена за Дан Джует, учител, след като двамата се разведоха през 2019 г.

  Джаклин Безос

Джаклин Безос

кариера

Към 2022 г. Джаклин Безос е съосновател на фондацията на семейството на Безос и президент на благотворителната организация. Фондацията на семейството на Безос е организация с нестопанска цел, която насърчава висококачествено образование. Хиляди млади хора са вдъхновени от образователните програми на тази фондация. Тази фондация предлага услуги по целия свят. Джаклин Безос е член на борда на Американския музей по естествена история и Фондация Робин Худ, в допълнение към Фондацията на семейство Безос. Освен това Джаклин работи в индустрията за потребителски дискреционни услуги.

Нетната стойност на Джаклин Безос

Нетната стойност на Джаклин Безос не е ясна към 2021 г., но със сигурност тя има състояние в милиони. По същия начин нетното състояние на Джеф Безос се оценява на над 180 милиарда долара към октомври 2022 г.

Любопитни факти

  • Безос Семейна фондация е съосновател от Джаклин Безос, който е и неин президент.
  • Джеф Безос, който е роден през 1964 г., е първото дете на Джаклин.
  • Джаклин Безос е на 75 години към момента на писане.
  • Джаклин Безос от колежа 'Св. Елизабет' завърши обучението си.

Популярни Публикации