Кой е Доминик Крен от Iron Chef: Quest for an Iron Legend?

Доминик Крен е френски готвач, който е единствената жена готвач в Съединените щати, получила три звезди Мишлен за своя ресторант Atelier Crenn в Сан Франциско, Калифорния. Известният готвач сега ще бъде видян в Iron Chef: Quest for an Iron Legend в Netflix на 15 юни, демонстрирайки уменията си заедно с други готвачи Challenger в преосмисления стадион Kitchen, където ще се изправят и ще бъдат изтласкани до границите на издръжливост и креативност, тъй като приготвят необикновени кулинарни творения. Най-успешният Challenger в състезанието ще се изправи в грандиозен финал за възможността да бъде провъзгласен за първата Желязна легенда.

Всичко за Доминик Крен

Доминик Крен, съсобственик и главен готвач на Atelier Crenn в Сан Франциско, носител на три звезди Мишлен, беше осиновена на 18-месечна възраст от френска двойка от Версай. Майка й, която я водеше в парижки ресторанти, за да опита японска, индийска, китайска и виетнамска кухня, и политическият й баща, който я водеше в ресторанти със звезди Мишлен, оформиха нейната кулинарна чувствителност.

 Доминик КренТя получава бакалавърска степен по икономика и магистърска степен по международен бизнес, преди да окаже влияние върху френската кулинарна сцена. Крен се премести в Сан Франциско в края на 80-те години, за да преследва кулинарните си мечти. Тя започва работа в Stars, известен ресторант, собственост на известния готвач Jeremiah Tower. Крен е работил в няколко ресторанта като Yoyo Bistro в хотел Miyako, Campton Place, преди да се присъедини към хотел Intercontinental в Джакарта, Индонезия като първата жена главен готвач в страната. Въпреки това, поради гражданска нестабилност, тя беше принудена да избяга от страната през 1998 г.

Тя се завръща в Съединените щати и работи като главен готвач в Manhattan Country Club в Манхатън Бийч, Калифорния, а впоследствие в Abode Restaurant and Lounge в Санта Моника. След като се присъедини към Luce в Сан Франциско през 2008 г., железният готвач Крен получи първата си звезда Мишлен през 2009 г. и още една през 2010 г. Крен се обърна към Finedining Lovers защо й харесва да става готвач:

Харесва ми да бъда готвач, защото това ми позволява да бъда артист и ми позволява да общувам с другите чрез храната. Изборът е неограничен; можете да използвате възхитителни храни и вкусове в каквато комбинация желаете. Просто ми доставя голямо удоволствие да произвеждам храна като изкуство.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Доминик Крен (@dominiquecrenn)

Ресторанти, собственост на железния готвач Доминик Крен

Тя създава Atelier Crenn през януари 2011 г. като място за демонстриране на нейния произход, както и като почит към поетичната кулинария. През октомври 2011 г. ресторантът на Iron Chef Crenn получи първата си звезда Michelin в рамките на една година. Ресторантът печели втората си звезда Мишлен на следващата година, което прави Крен първата жена готвач в Съединените щати, спечелила две звезди.

 Доминик Крен

Въпреки това през ноември 2018 г. Atelier Crenn придоби третата си звезда Michelin, което я направи първата жена готвач в Съединените щати, направила това. Носителят на наградата James Beard също има още два ресторанта, Petit Crenn, който дебютира през 2015 г., и Bar Crenn, който стартира през 2018 г. През първата си година Bar Crenn спечели звезда Michelin, давайки на Crenn четири звезди Michelin. Тя е и първият готвач със звезда Мишлен, който предлага предлагане на отгледано в лаборатория пилешко месо, разработено чрез сътрудничество с Upside Foods, веднага щом бъде разрешено от Американската администрация по храните и лекарствата.

Тя използва Petit Crenn, за да нахрани нуждаещите се в своята общност по време на епидемията. Авторът на Rebel Chef беше диагностициран с рак на гърдата, но в момента се възстановява. Крен получи и наградата 50-те най-добри икони в света през 2021 г. Гледайте Iron Chef: Quest for an Iron Legend в Netflix в сряда, за да откриете съвременната визия на Крен за изискана френска храна.

Популярни Публикации