Кой е Денис ДеЯнг? Wiki, възраст, нетно състояние, етническа принадлежност, съпруга, височина, кариера

Денис ДеЙонг е известен музикант, певец, автор на песни и продуцент, който основа рок групата „Styx“. Той е най-известен на широката публика като водещ вокалист. Той получи повече песни от всеки друг член на Styx и беше най-успешният текстописец на групата.

Бързи факти

Празнувано име: Денис ДеЙонг
Истинско име/пълно име: Денис ДеЙонг
Пол: Мъжки
Възраст: 75 години
Рождена дата: 18 февруари 1947 г
Родно място: Чикаго, Илинойс, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,77 м
Тегло: 78 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Сузане Феузи (м. 1970 г.)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Матю, Кари Ан)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Денис ДеЙонг гей ли е?: не
Професия: Певец, музикант, текстописец и продуцент
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 30 милиона долара
Последна актуализация: юни 2022 г

Биография на Денис ДеЙонг

Денис ДеЙонг е отгледан в Розланд, Чикаго, от родителите си Морис и Лорейн ДеЯнг. DeYoung започва кариерата си на 14-годишна възраст с двама свои приятели съседи, Chuck и John Panozzo, през 1961 г. В края на 1960 г. триото набира двама китаристи, James Young и John Curulewski.

Преди да станат Styx през 1970 г., DeYoung и колегите му от групата се преименуват на TW4 през 1968 г. И групата бързо постига успех. DeYoung прекарва ранните си години в предградията на Чикаго, където също е обучаван по музика. През това време групата свири в училищни аудитории и други малки зали. Те бързо се издигнаха до национална и международна известност.Денис Дейънг Съпруга, брак

През 1970 г. DeYoung се жени за дългогодишната си приятелка Suzanne Feusi. Очарователната двойка има две деца: син Матю и дъщеря Кари Ан. Те отгледаха проспериращо и щастливо семейство. DeYoung е заклет фен на Чикаго Уайт Сокс.

Dennis DeYoung Възраст, височина, тегло

Денис ДеЙонг е роден на 18 февруари 1947 г. и към 2022 г. е на 75 години. Висок е 1,77 метра и тежи 78 килограма.

  Денис ДеЙонг

Денис ДеЙонг

кариера

DeYoung, самоук кийбордист, бързо се издига до един от най-ценните кийбордисти в рока. Чрез свиренето си на клавиатура DeYoung е описал много от стъпките си, докато изпълнява концерт. Той се появява на кориците на „Contemporary Keyboard Magazine“, след като постига слава. Styx се завръщат в студиото през 1990 г. за албума „Edge of the Century“.

Deyoung написа песента „Show Me The Way“ за сина си Матю, която получи много радио пускания и достигна номер три в класацията за сингли Billboard Hot 100. През 2008 г. DeYoung беше представен като изпълнител на немската нощ на баловете. Той акомпанира на Робин Гиб от Bee Gees на песента How Deep Is Your Love, като свири на пиано.

DeYoung и неговата група изпълниха много от хитовете на Styx на безплатен концерт в Millennium Park в Чикаго през 2009 г. Томи Шоу, Джеймс Йънг, Джон Бласучи, Крейг Картър, Том Шарп и много други известни музиканти се присъединиха към неговите групи. За солови творби той включва и съпругата си Сузане в групата. Всички те използваха таланта си ефективно и постигнаха огромен успех.

Постижения и награди на Денис ДеЯнг

Денис ДеЙонг получава наградата „Great Performer of Illinois Award“ от родния си град Чикаго през 2009 г. През октомври 2009 г. звуковото творение на DeYoung е наречено „ARF 2600“. Това беше казано на световната премиера на мюзикъла „101 далматинци“ в Минеаполис. Той се появява във филма от 2005 г. „Идеалният мъж“. В групата си Styx той играе водещ вокалист.

Нетното състояние на Денис ДеЯнг през 2022 г

Денис ДеЙонг , американска рокзвезда, има нетна стойност от 30 милиона долара към юни 2022 г. Той спечели това състояние чрез упорит труд и отдаденост на професията си. Приходите му включват всичките му концерти и песни, които е издал по целия свят.

DeYoung е израснал в Чикаго и започва музикалната си кариера през 1963 г. с групата „Tradewinds“. През 1968 г. групата променя името си на TW$, а след това на Styx. Той е най-известен като водещ вокалист на рок групата „Styx“, на която той беше член-основател. Той създава групата си в ранна възраст с двама свои приятели от квартала. През цялата си кариера той печели множество престижни награди като вокалист. Освен това е самоук клавирист.

Популярни Публикации