Кой е Дейвид Бойс? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Дейвид Бойс е известен американски адвокат и председател на адвокатска кантора Boies, Schiller & Flexner. Той се издигна до национална известност основно с три дела: представянето му на кандидата за президент Ал Гор в Буш срещу Гор, неговия модел на Microsoft в Съединените щати срещу Microsoft Corp и представянето му на Холингсуърт срещу Пери. Той е защитавал няколко високопоставени компании и лица, включително Theranos, тютюневи компании и други.

Бързи факти

Празнувано име: Дейвид Бойс
Пол: Мъжки
Възраст: 81 години
Рождена дата: 11 март 1941 г
Родно място: Сикамор, Илинойс, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,72 м
Тегло: 78 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Мери Бойс (м. 1982), Карил Елуел (м. 1959–1963), Джудит Дейнард
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Mary Regency Boies, Christopher Boies, Jonathan Boies, Alexander Boies, Caryl Boies, David Boies III)
Запознанства/приятелка (име): N/A
David Boies гей ли е?: не
Професия: Адвокат
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 25 милиона долара

Дейвид Бойс Биография

Дейвид Боес е роден на 11 март 1941 г. във фермерската общност на Sycamore, Илинойс. Родителите му са били педагози. Има дислексия и трудно чете и пише. Майката на Бойс му четеше истории, които той научаваше наизуст, защото не можеше да следва думите в книгата.

Семейството му се премества в Калифорния, когато той е на 13 години и той посещава гимназия Фулъртън Юниън. Boes получи своята B.S. от Северозападния университет през 1964 г., неговата докторска степен от Юридическия факултет на Йейл през 1966 г. и неговата магистърска степен по право. от Юридическия факултет на Нюйоркския университет през 1967 г. Получава почетна степен LL.D. от университета в Редландс през 2000 г.David Boies Възраст, височина, тегло

Дейвид Бойс е роден на 11 март 1941 г. и към 2022 г. е на 81 години. Висок е 1,72 метра, а теглото му е 78 килограма.

  Дейвид Бойс

Дейвид Бойс

кариера

Дейвид Бойс започва юридическата си кариера през 1966 г. като сътрудник в Cravath, Swaine & Moore. През 1973 г. постъпва като съдружник в кантората. Той напусна Cravath четири години след като един от основните им клиенти възрази срещу неговото представяне на Ню Йорк Янкис.

Той създава своята адвокатска кантора Boies, Schiller & Flexner LLP в рамките на 24 часа след напускането на фирмата. Първото му дело е срещу услугата за стрийминг на музика Napster, което губи. Първата значителна победа на Boies дойде едновременно в Съединените щати срещу Microsoft Corp.; той представлява CBS в делото за клевета Westmoreland срещу CBS.

Той представляваше тогавашния вицепрезидент Ал Гор в делото Буш срещу Гор през 2000 г. Случаят беше адаптиран и в телевизионен филм, Recount, с участието на актьора Ед Бегли младши. Той договори значително споразумение с The American International Group от името на неин клиент, C. V. Starr. Той също така получи споразумение на стойност 2,25 милиарда долара от Visa и 1,8 милиарда долара от MasterCard от името на American Express.

Боес представляваше режисьора Майкъл Мур в случай, свързан с Министерството на финансите, докато снимаше в Куба. Той представляваше Джейми Маккорт при развода й със съпруга й през 2010 г. Той беше и член на юридическия екип, който представляваше Националната футболна лига в делото Брейди срещу НФЛ.

В съдебно дело срещу технологичната компания Google, Boies беше водещият адвокат на Oracle Corporation. Той защитаваше три тютюневи компании по дело, свързано със смъртта на пушачката Шарлот Дъглас през 2012 г. През 2017 г. той беше член на юридическия екип на Лорънс Лесиг в дело за разпределение на гласовете.

Постижения и награди на David Boies

Списание Time обяви Boies за адвокат на годината през 2000 г. Университетът на Пенсилвания назначи професор на името на David Boies, който в момента заема Томас Сугрю. Той е дарил правителствена катедра в университета в Редландс. Той също така финансира стипендиите на Мери и Дейвид Бойс в Harvard Kennedy School за международни студенти.

Нетната стойност на Дейвид Бойс през 2022 г

Към октомври 2022 г. Нетната стойност на Дейвид Бойс се оценява на повече от 25 милиона долара. Той натрупа това огромно богатство като адвокатска кантора Boies, председател на Schiller & Flexner и успешен професионален адвокат.

Boies е представлявал много добре известни личности и мултинационални корпорации, включително CBS Network, Al Gore, Michael Moore, Golden Gate Yacht Club, Oracle Corporation, Harvey Weinstein и други. Неговата фирма също така подпомогна правителството на Съединените щати при получаване на споразумение от 155 милиона долара от Medco Health Solutions.

Boies дарява значителна част от приходите си. Той даде 1,5 милиона долара на Юридическия факултет на университета Тулейн, 5 милиона долара на болница Northern Westchester и много други организации.

Дейвид Бойс е един от най-известните адвокати в света. Той допринася за няколко организации с нестопанска цел, включително Централноевропейския и евразийския правен институт и стипендиите на Мери и Дейвид Бойс.

Съпруга на Дейвид Бойс, брак

Дейвид Бойс има три брака. Първо се жени за Джудит Дейнард. Те се разведоха след няколко години брак. Той се жени за Карил Елуел през 1959 г. и се развеждат след четири години брак. По-късно се жени за Мери Бойс през 1982 г.

Мери Реджънси Бойс, Кристофър Бойс, Джонатан Бойс, Александър Бойс, Карил Бойс и Дейвид Бойс III са шест деца на Бойс.

Популярни Публикации