Кой е Деймиън Мъск? Всичко за Илон Мъск и Джъстин Мъск Син

Дамян Мъск е син на Илон Мъск, известен инженер и предприемач. Илон Мъск е съосновател на Paypal и Tesla Inc., както и създател на SpaceX и The Boring Company. Знайте всичко за Дамян Мъск

Бързи факти

Пълно име Дамян Мъск
Първо име Дамян
Фамилия мускус
Дата на раждане 2006 г
Възраст 15 годишен
Известен като Дете на знаменитост
Бащино име Илон Мъск
Баща професия Инженер и технологичен предприемач
Име на майката Джъстин Мъск
Професия майка Автор
Полова идентичност Мъжки
Нетна стойност 27,5 милиарда долара

Неговото очарователно семейство

Джъстин Мъск, майката на Деймиън Мъск, е канадска писателка . Джошуа Халдеман, Уин Халдеман, Уолтър Хенри Джеймс Мъск и Кора Амелия Робинсън са негови прабаба и дядо. Майе Мъск, супермодел и диетолог, и Ерол Мъск, инженер, моряк и пилот, са негови баба и дядо. Той е племенник на Кимбал Мъск и Тоска Мъск.

Също така, знайте за:  • Грифин Мъск >>>
  • Ксавие Мъск >>>

Майка му Джъстин Мъск

Джъстин Мъск е канадска авторка, която е най-известна със своя съвременен фентъзи роман „BloodAngel“. Тя е първата съпруга на индустриалеца милиардер Илон Мъск, основател, главен изпълнителен директор и водещ дизайнер на SpaceX, както и съосновател, главен изпълнителен директор и продуктов архитект на Tesla, Inc.

Джъстин, родом от Питърбъро, е учила в Queen’s University, преди да се премести в Япония. Тя прекара значително време там като учител по английски като втори език (ESL). Тя се установява в Калифорния, САЩ, след завръщането си и се жени за Мъск през 2000 г. Те имат шест деца заедно, но първият им син, Невада, умира, когато е бебе.

Двойката се разведе през 2008 г. и оттогава тя публикува статии, в които твърди, че е примерна бивша съпруга.
Първата й публикувана книга, „BloodAngel“, е първата й като автор; оттогава тя издаде още две книги, „Uninvited“ и продължението на BloodAngel, „Lord of Bones“.

Неговите братя и сестри, безброй на брой, но всички очарователни

Дамян не е единственото дете на родителите си. Грифин Мъск, Саксон Мъск, Кай Мъск и Ксавие Мъск са четиримата му братя. Дамян, Кай и Саксон са тризнаци, докато Ксавие и Грифин са близнаци.

  Дамян Мъск

Деймиън Мъск (Източник: Google

Връзката на родителите му и любовната история

В Queen’s University в Онтарио, Канада, Илон Мъск се срещна с Джъстин Уилсън (сега Мъск). За него това беше любов от пръв поглед. Той пое инициативата и поиска дата. Джъстин първо отхвърли идеята. Илон, от друга страна, упорства и дори й урежда среща за сладолед. Той дойде там с две сладоледени фунийки с шоколад, които се стичаха по ръцете му, след като тя каза „да“, но избра да остане в кабинета. Любовната им история започна оттам. След дипломирането си всеки поема по своя път, за да преследва мечтите си. Илон се премести в Силициевата долина, за да започне първия си dot-com бизнес, Zip2.

Джъстин, от друга страна, винаги се е интересувала от книги и романи, така че тя започна да пише една, като същевременно преподава английски в Япония. Илон й носеше цветя и когато дойде да я види за първото от многото пътувания, той й даде кредитната си карта и каза: Купете толкова книги, колкото искате.

Това я ухажваше и тя си помисли, че това е най-милото нещо, което някой можеше да говори с нея. Те излизаха почти 10 години, преди да се оженят. През 2000 г. те разменят брачни обети.

Връзката на баща му с него

Дамян е в прекрасни отношения с баща си. Илон, баща му, дори признава, че децата му са истинската му страст. Той прекарва цялото си извънработно време с децата си. Той често води децата си във фабриките си и ги взема със себе си винаги, когато пътува извън града. Илон е много ангажиран и притеснен за образованието на децата си. До такава степен, че през 2015 г. той отвори частно училище за семейството си, наречено Ad Astra, което е латинска фраза, която означава към звездите. до небесата.

Нетната стойност на бащата 2022 г

Той е още дете и не е започнал професията си, следователно няма собствена нетна стойност. Родителите му, от друга страна, имат значителна нетна стойност . Баща му е мултимилиардер с нетно състояние от 27,5 милиарда долара към октомври 2022 г. спечелен чрез работата си като предприемач и инженер. Той също така е в списъците на най-могъщите хора в света и най-богатият човек в света.

  Дамян Мъск

Деймиън Мъск (Източник: Google)

Начинът на живот на баща му

Илон прекарва по-голямата част от времето си във фабриките си в Калифорния и не си взема много отпуски. За него професионалният му живот постоянно има превес над личния живот. Въпреки че отделя време за децата си, той остава зает и фокусиран върху целите си. Той харчи много пари за домове. Илон е похарчил около 72 милиона долара за домовете си, твърде далеч. Той притежава един от автомобилите на Джеймс Бонд. Той е пристрастен към кафето и диетичната кола. Илон също каза, че това му помага да се концентрира и да остане буден по време на 100-часовите работни седмици, докато стартира бизнеса и проектите си.

Любопитни факти

  • Деймиън Мъск е роден през 2006 г., същата година като братята му Саксън и Кай. Към 2019 г. той е на 13 години.
  • Дамян имаше по-голям брат на име Невада, който почина на 10-седмична възраст в резултат на Синдрома на внезапната детска смърт (SIDS).
  • През 2008 г. родителите му се развеждат и се разделят.

Популярни Публикации