Кой е Дани Харисън? Wiki, възраст, съпруга, нетно състояние, етнос, височина, кариера

Дани Харисън е известен английски певец, китарист, композитор и автор на песни. Thenewno2 свириха на фестивала за музика и изкуства Coachella Valley. Той също така издаде солов албум, озаглавен IN/PARALLEL, който беше издаден през 2017 г. Той композира музиката за филми и телевизионни предавания като Beautiful Creatures, Good Girls Revolt и The Divide.

Бързи факти

Празнувано име: Дани Харисън
Истинско име/пълно име: Дани Харисън
Пол: Мъжки
Възраст: 43 години
Рождена дата: 1 август 1978 г
Родно място: Уиндзор, Бъркшир, Обединеното кралство.
националност: британски
Височина: 1,69 М
Тегло: 77 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Обвързан
Съпруга/съпруга (име): Solveig 'Sola' Káradóttir (m, 2012; div, 2016)
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/приятелка (име): Да (плаж Мерек)
Дани Харисън гей ли е?: не
Професия: Певец, музикант, композитор и автор на песни.
Заплата:
Нетно състояние през 2022 г.: 300 милиона долара

Биография на Дани Харисън

Дани Харисън е роден на 1 август 1978 г. в Уиндзор, Бъркшир, Англия, на родители Джордж и Оливия Харисън. Той се интересуваше от барабани от много ранна възраст. Той посещава Dolphin School и след това Badgemore Primary School за своето образование. След това отива в Shiplake College, където открива страст към гребането. Той също се присъединява към комбинираните кадетски сили, докато е там. След това той отива в университета Браун, за да учи индустриален дизайн и физика, като получава бакалавърска степен. По-късно той работи като дизайнер на автомобили в McLaren Automotive, преди да преследва музикална кариера.

  Дани Харисън възраст

Дани Харисън възрастДани Харисън Възраст, височина, тегло

Дани Харисън е роден на 1 август 1978 г. и към 2022 г. е на 43 години. Висок е 1,69 метра и тежи 77 килограма.

кариера

Дани Харисън работи с Джеф Лин през 2001 г., за да завърши последния албум на баща си, Brainwashed. Албумът е издаден през следващата година, а през 2004 г. получава награда Грами за най-добро поп инструментално изпълнение за Marwa Blues. На първата годишнина от смъртта на баща си той участва в концерта за Джордж.

Баща му е въведен в Залата на славата на рокендрола през 2004 г., където изпълнява „While My Guitar Gently Weeps“ с други известни изпълнители. Неговата група thenewno2 започва записи през април 2002 г. и те пускат музикален видеоклип, озаглавен Choose What You’re Watching на своя уебсайт. Той също пее в песента The Heart Gently Weeps, която беше включена в албума 8 Diagrams, който беше издаден през декември 2007 г. Първият албум на групата му, You Are Here, беше пуснат онлайн през август 2008 г. и в магазините на 31 март 2009 г. През август 2010 г. той формира групата Fistful of Mercy с Бен Харпър и Джоузеф Артър. През октомври 2017 г. издава първия си солов албум In Parallel. През 2019 г. излезе филм, озаглавен IN/PARALIVE, който разкри версията на живо на неговия дебютен солов албум.

Той и Пол Хикс си сътрудничат по музиката за филмите „Красиви създания“ и „Да се ​​научим да шофирам“. Те са си сътрудничили по музика за телевизионните предавания Good Girls Revolt и Outsiders. Те композират музика за сериала на Netflix Dogs, както и за документалния филм The Case Against Adnan Syed. Той също така е допринесъл за създаването на музикалната видео игра The Beatles: Rock Band.

Постижения и награди

Въпреки че Dhani Harrison все още не е спечелил награда, нека му отдадем заслуженото за това, че следва страстта си и я е превърнал в индустрията, въпреки факта, че не е започнал рано. Трябваше да работи в McLaren Automotive, за да осъзнае, че иска да бъде музикант. Spin Magazine определи представянето на групата му на Coachella като едно от най-добрите дебютни изпълнения на фестивала. Те бяха номинирани за най-добра музикална музика на наградите на Международната асоциация за документални филми, заедно с неговия партньор в сценария Пол Рикс, за документалния филм Matangi/Maya/M.I.A, който беше издаден през 2018 г.

Нетната стойност на Дани Харисън през 2022 г

Дани Харисън има нетна стойност от 300 милиона долара към юли 2022 г. Музикалната му кариера му е осигурила по-голямата част от приходите му. Участвал е в Coachella и има собствена група. Той е композирал музика за филми като Beautiful Creatures, Good Girls Revolt, Outsiders и други в сътрудничество с Пол Рикс. Той също така е допринесъл за създаването на видеоиграта The Beatles: Rock Band.

Дани Харисън не е навлязла в индустрията на млада възраст. Работил е като дизайнер на автомобили в McLaren Automotive, преди да реши да продължи музикална кариера. Това трябва да служи като напомняне на всички, че всеки може да постигне успех в избраната от него кариера, дори и да започне късно; всичко, което трябва да направи, е да работи усилено и последователно, за да постигне мечтата си. Пожелаваме му късмет във всички негови бъдещи начинания и се надяваме, че ще продължи да ни предоставя невероятна музика, както е правил в миналото.

Дани Харисън Съпруга, брак

През 2012 г. Дани Харисън се жени за популярния модел и психолог Солвейг „Сола“ Карадотир, дъщеря на учения Кари Стефансон. Сватбата се състоя в имението на семейството му Фрайър Парк в Хенли на Темза. Бракът обаче не продължи дълго, тъй като те се разведоха през 2016 г. поради непреодолими различия, както беше посочено в документите им за развод. Той се среща с Мереки Бийч от декември 2016 г.

Популярни Публикации